این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۶، صفحات ۷۱-۸۵
عنوان فارسی
تاثیر نانو پوشش کیتوزان حاوی عصاره پوست انار بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و میکروبی دانه انار طی نگهداری
چکیده فارسی مقاله
انار یکی از میوههای بومی ایران است و با توجه به وجود ترکیبات زیست فعال مفید و سلامتی بخش، تمایل به استفاده از آن به خصوص در کشورهای پیشرفته افزایش یافته است. در بین فرآوردههای انار، دانه انار به دلیل فرآوری کمتر و ارزش تغذیهای بیشتر آن مانند دیگر محصولات کشاورزی بیشتر مورد اقبال مصرف کننده قرار گرفته است. با توجه به مدت زمان ماندگاری کم دانه انار، در این پژوهش تاثیر پوشـشهـای خـوراکی (عصاره پوست انار 1%، نانوکیتوزان 1%، نانوکیتوزان 1% حاوی عصاره پوست انار1% بر افزایش زمان ماندگاری دانههای انار آماده مصرف به مدت 14 روز در دمای 5 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. طی دوره نگهداری،
pH
، مواد جامد محلول کل ، فعالیت آنتیاکسیدانی، ترکیبات فنلی، آنتوسیانین کل و بار میکروبی در فواصل زمانی1، 7 و 14 روز اندازهگیری شد. نتایج این تحقیق نشان داد که حفظ فعالیت آنتیاکسیدانی، ترکیبات فنلی و آنتوسیانین کل در دانههای انار پوشش داده شده بیشتر از نمونه شاهد بودند. روند تغییرات
pH
نیز در بین تیمارهای مختلف یکسان بود. نتایج بررسی بار میکروبی نشان داد که افزایش شمارش کلی و کپک و مخمر در تیمارهای پوشش دهی شده نسبت به نمونه شاهد کمتر بود. بر اساس نتایج بدست آمده از این تحقیق پوشش نانوکیتوزان 1% حاوی عصاره پوست انار 1% میتواند مدت زمان ماندگاری دانه انار در دمای یخچال افزایش دهد. با تحقق این هدف، به اعتقاد نویسندگان تحول مهمی در ماندگاری دانه انار تازه بوجود خواهد آمد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دانه تازه انار،نانو پوشش خوراکی،کیتوزان،ترکیبات فنلی،ضد میکروبی،
عنوان انگلیسی
Effect of chitosan nano-coating loaded with pomegranate peel extract on physicochemical and microbial characteristics of pomegranate arils during storage
چکیده انگلیسی مقاله
Pomegranate is one of the native fruits in Iran and its consumption has been following an increasing trend especially in developed countries due to its healthy bioactive compounds. In this study, effect of edible coating (Pomegranate peel extract 1% (PPE)), Chitosan Nano Particles 1%, (CSNPs), Pomegranate peel extract loaded with Chitosan and Nano Particle Size (PPE-loaded CSNPs) on ready to eat pomegranate arils during 14 days of storage under refrigerated conditions(5±1) were investigated. pH, total soluble solids (Brix), antioxidant activity, phenolic compounds, total anthocyanin, and microbial load were analyzed after 1, 7 and
14 days
of
storage
. The trend of pH changes was the same among different treatments. However according to the results, antioxidant activity, phenolic compounds and anthocyanins were higher in the coated pomegranate arils than in the control uncoated sample. Yeasts and molds loads in coated samples and total microbial counts were lower compared with the control. Based on the results of this study, a coating of 1% nano chitosan containing 1% pomegranate peel extract can increase the shelf life of pomegranate arils at refrigerator temperature.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
دانه تازه انار,نانو پوشش خوراکی,کیتوزان,ترکیبات فنلی,ضد میکروبی
نویسندگان مقاله
محمد قربانی |
دانشیار و عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. ایران
سید مهدی جعفری |
گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. ایران.
علیرضا صادقی ماهونک |
گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. ایران.
یحیی مقصودلو |
گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. ایران.
عادل بیک بابایی |
گروه شیمی مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26764_56f99e2f6f5f117b365c6f2b8135705e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات