این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۶، صفحات ۸۷-۱۰۱
عنوان فارسی
مفهوم و پتانسیل های کاربردی پست بیوتیک ها در صنعت مواد غذایی
چکیده فارسی مقاله
با توجه به اهمیت رژیم غذایی در سلامتی مصرف کننده، استفاده از مواد غذایی
عملگرا
گسترش زیادی یافته است. غذاهای حاوی پروبیوتیک، نمونهای بارز از این مواد غذایی هستند که هم دارای ارزش تغذیهای زیادی هستند و هم نقش ممانعت کنندگی از بروز بیماریها دارند. علاوه بر این، کاربرد ترکیبات زیست فعال در فرمولاسیون غذاها از جنبههای تکنولوژیکی نیز حائز اهمیت میباشد.
حفاظت طبیعی با استفاده از نگهدارندههای زیستی علاوه بر بهبود ایمنی مواد غذایی و افزایش ماندگاری آن، به عنوان اثر تکنولوژیکی، در ارتقاء سلامت مصرف کننده نیز اثر مثبت دارد. مکانیسمهایی که باکتریهای پروبیوتیک
جهت ایجاد ویژگیهای سلامت بخشی دارند
میتواند پیچیده و چند وجهی باشد. این میکروارگانیسمهای مفید منبع بالقوه و تقریباً نامحدودی از مواد فعال زیستی
را تولید میکند که به طور مستقیم یا غیر مستقیم می
تواند سلامت انسان را تحت تأثیر قرار دهد
.
در این راستا میتوان از کشت
های فعال و زنده باکتریهای پروبیوتیک جهت تولید ترکیبات زیست فعال پٌستبیوتیک (پسابیوتیک) برای مثال اگزوپلی ساکاریدها، آنزیمها، اسیدهای آلی، پپتیدهای زیست فعال و ضد میکروبی مانند باکتریوسینها و اسیدهای چرب غیر اشباع مانند اسید لینولئیک مزدوج استفاده کرد. در سالهای اخیر، مفاهیم جدید مرتبط با پروبیوتیکها مانند پستبیوتیکها برای توصیف میکروارگانیسمهای غیرقابل زنده یا عصارههای عاری از باکتری مورد استفاده قرار گرفتهاند که ممکن است با ارائه زیستفعالیتهای اضافی به پروبیوتیکها، مزایایی را برای میزبان فراهم کنند.
بنابراین مقاله مروری حاضر
جنبههای مختلف مربوط به پستبیوتیکها و زیستفعالیتهای آنها را با هدف بیان پتانسیل ارزشمند و کاربردی این ترکیبات برای صنعت موادغذایی مورد بررسی قرار میدهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پستبیوتیک،پروبیوتیکها،فعالیت زیستی،سلامت بخشی،عملگرا،
عنوان انگلیسی
Concept and potential applications of postbiotics in the food industry
چکیده انگلیسی مقاله
Due to the importance of diet in consumer health, the use of functional foods has become widespread. Foods containing probiotics are a good example of these foods, which have both high nutritional value and prevent disease. In addition, the use of bioactive compounds in food formulations is also technologically important. Natural protection with the use of biological preservatives, in addition to improving food safety and increasing its shelf life, as a technological effect, also has a positive effect on promoting consumer health. The mechanisms by which probiotic bacteria develop health-promoting properties can be complex and multifaceted. These beneficial microorganisms produce a potential and almost unlimited source of bioactive substances that can directly or indirectly affect human health. In this regard, active and live cultures of probiotic bacteria can be used to produce postbiotic bioactive compounds, such as exopolysaccharides, enzymes, organic acids, bioactive and antimicrobial peptides such as bacteriocins and unsaturated fatty acids such as conjugated linoleic acid. In recent years, new concepts related to probiotics, such as postbiotics, have been used to describe inanimate microorganisms or extracts free of bacteria that may provide benefits to the host by providing additional bioactivity to probiotics. Therefore, the present review article investigates various aspects of postbiotics and their bioactivity with the aim of expressing the valuable and practical potential of these compounds for the food industry.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پستبیوتیک,پروبیوتیکها,فعالیت زیستی,سلامت بخشی,عملگرا
نویسندگان مقاله
صابر Amiri |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سمیرا کاظمی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26765_144aff4d8312838704ef771605630c45.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات