این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۶، صفحات ۱۴۳-۱۵۲
عنوان فارسی
بررسی ویژگیهای شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره رازک بر Staphylococcus aureus، Listeria monocytogenes، Escherichia coli و Enterobacter aerogenes در شرایط برونتنی
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه، عصاره اتانولی گیاه رازک با استفاده از روش خیساندن تهیه شد. فعالیت ضدمیکروبی آن در برابر باکتریهای پاتوژن (
Staphylococcus aureus
،
Listeria monocytogenes
،
Escherichia coli
و
Enterobacter aerogene
s
) مطابق روشهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی گردید. از روش رنگ سنجی معرف فولین-سیوکالتو و کلرید آلومینیوم جهت اندازهگیری محتوای فنول و فلاونوئید کل عصاره استفاده شد. فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره نیز با روشهای مهار رادیکال آزاد
DPPH
و
ABTS
بررسی گردید. بیشترین و کمترین قطر هاله عدم رشد در روشهای دیسک دیفیوژن (9/16 میلیمتر در برابر 5/12 میلیمتر) و چاهک آگار (6/17 میلیمتر در برابر 9/13 میلیمتر) به ترتیب در باکتریهای
S. aureus
و
E. aerogene
s
مشاهده شد. باکتریهای گرم مثبت نسبت به انواع گرم منفی در برابر عصاره اتانولی گیاه رازک حساستر بودند. محتوای فنول و فلاونوئید کل عصاره به ترتیب برابر با
mg GAE/g
47/96 و
mg QE/g
5/28 بود. اثر آنتیاکسیدانی عصاره اتانولی رازک بر اساس روشهای مهار رادیکال آزاد
DPPH
و
ABTS
به ترتیب 63/58 و 5/66 درصد اندازهگیری گردید. با توجه به نتایج، عصاره اتانولی گیاه رازک را میتوان بعنوان ترکیب ضد میکروب و آنتیاکسیدان طبیعی جهت جلوگیری از رشد باکتریهای پاتوژن و گسترش اکسیداسیون لیپید در انواع محصولات غذایی استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عصاره رازک،آنتیاکسیدان،ضد میکروب،باکتری پاتوژن،نگهدارنده طبیعی،
عنوان انگلیسی
Investigation of the chemical properties and antimicrobial activities of Humulus lupulus extract on Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Escherichia coli, and Enterobacter aerogenes in vitro
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the ethanolic extract of
Humulus lupulus
was prepared by the maceration method. Its antimicrobial effect was evaluated against pathogenic bacteria (
Staphylococcus aureus
,
Listeria monocytogenes
,
Escherichia coli
, and
Enterobacter aerogene
s) through disk diffusion agar, well diffusion agar, minimum inhibitory concentration, and minimum bactericidal concentration. Total phenol and flavonoid contents of the extract were measured by Folin-Ciocalteu and aluminum chloride colorimetric methods, respectively. The antioxidant activity of the ethanolic extract was also measured by DPPH and ABTS free radical scavenging methods. The highest and lowest inhibition zones in disk diffusion agar (16.9 mm
vs
. 12.5 mm) and well diffusion agar (17.6 mm
vs
. 13.9 mm) methods were accounted for
S. aureus
and
E. aerogene
s, respectively. Gram-positive bacterial species were more sensitive to
H. lupulus
ethanolic extract compared to Gram-negative ones. Total phenol and flavonoid contents of the extract were found to be 96.47 mg GAE/g and 28.5 mg QE/g, respectively. The antioxidant effects of the
H
.
lupulus
ethanolic extract, based on DPPH and ABTS radical scavenging activities, were 58.63% and 66.5%, respectively. Based on the results, the ethanolic extract of
H. lupulus
could be used as a natural antimicrobial and antioxidant agent to inhibit the growth of pathogenic bacteria and lipid oxidation progression in various food products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
عصاره رازک,آنتیاکسیدان,ضد میکروب,باکتری پاتوژن,نگهدارنده طبیعی
نویسندگان مقاله
محمد نوشاد |
1- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
بهروز علیزاده بهبهانی |
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
مصطفی رحمتی جنیدآباد |
3- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26768_a1a23d03155e22928a69a88bd88fea21.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات