این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۶، صفحات ۲۰۵-۲۱۵
عنوان فارسی
تاثیر شرایط استخراج به کمک فراصوت بر راندمان استخراج و میزان ترکیبات فنولی و توکوفرول روغن سویا
چکیده فارسی مقاله
دانه سویا یکی از منابع مهم روغنهای گیاهی است که در مقیاس تجاری تولید میشود و منبع ترکیباتی نظیر ایزوفلاون ها وترکیبات فنولی است. در این پژوهش ﺗﺎﺛﯿﺮ دو روش اﺳﺘﺨﺮاج ﺑﺎ ﻓﺮاﺻﻮت ﺣﻤﺎم و پروب در دو شدت (50% و 75%) ﺑﺮ ﻣﯿﺰان استخراج ترکیبهای فنولی، آلفا توکوفرول و راندمان استخراج روغن از دانه سویا با استفاده از سه حلال مختلف (هگزان، ایزوپروپانول، و مخلوط حلالهای ایزوپروپانول و هگزان (1:1) در چهار زمان مختلف (30، 60، 90 و 120 دقیقه) بررسی شد. نتایج نشان داد، در روش استخراج به کمک پروب فراصوت، بالاترین راندمان استخراج روغن در شدت %50 و زمان 120 دقیقه با استفاده از حلال هگزان (%41/8) به دست آمد. بالاترین میزان ترکیبات فنولی (
g GAE /kg soyben oil
57/1) و توکوفرول (
g α-TocoPherol/kg soyben oil
66/2) نیز از پروب فراصوت با شدت %50 با استفاده از حلال ایزوپروپانول در زمان 120 دقیقه بدست آمد. در روش استخراج به کمک حمام فراصوت، بالاترین راندمان استخراج روغن (%76/10) مربوط به زمان 30 دقیقه و مخلوط حلالهای ایزوپروپانول: هگزان (نسبت1:1) بود. در روش استخراج به کمک حمام فراصوت، بالاترین راندمان استخراج روغن (%76/10) مربوط به زمان 30 دقیقه و مخلوط حلالهای ایزوپروپانول
:
هگزان (نسبت1
:
1) بود. بالاترین میزان فنل (
g GAE /kg soyben oil
48/1) مربوط به حلال ایزوپروپانول در زمان 90 دقیقه بود. بالاترین میزان آلفا توکوفرول (
g α-TocoPherol/kg soyben oil
68/1) در زمان120دقیقه با استفاده از مخلوط حلالهای ایزوپروپانول
:
هگزان (1:1) مشاهده شد.در تمامی روشها حلال ایزوپروپانول بهترین حلال برای استخراج فنل بود. ﻧﺘﺎیﺞ ایﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﻧﺸﺎن داد ﮐﻪ اﺳﺘﺨﺮاج ﺑﻪ ﮐﻤﮏ ﭘﺮوب و ﺣﻤﺎم ﻓﺮاﺻﻮت ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻣﺘﻔﺎوﺗﯽ در ﻣﯿﺰان اﺳﺘﺨﺮاج روغن و ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت زیﺴﺖ ﻓﻌﺎل دانه سویا داﺷﺖ. در ﻫﺮ روش اﺳﺘﺨﺮاج، ﻣﯿﺰان اﺳﺘﺨﺮاج این ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ ﻧﻮع ﺣﻼل و روش استخراج ﻣﺘﻔﺎوت ﺑﻮد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اولتراسوند پروب،اولتراسوند حمام،ترکیبات فنلی،توکوفرول،
عنوان انگلیسی
The effect of ultrasound assisted extraction on extraction efficiency and the amount of phenol and tocopherol compounds of soybean oil
چکیده انگلیسی مقاله
Soybean seeds are one of the major sources of vegetable oils produced on a commercial scale And the source of compounds such as isoflavones and phenolic compounds. In this study, the effect of two methods of ultrasound assisted extraction bath and probe ultrasound in two intensities (50%w, 75%w) by using three different types of solvents hexane, isopropanol and hexane:isopropanol composition and four levels of sonication time (30, 60, 90 and 120) on total phenolic compounds, alpha-tocopherol and extraction efficiency of soybean oil were investigated. The results showed that the highest oil extraction efficiency (8.41%) was obtained at 50% intensity of probe ultrasound at 120 min by using hexan solvent. The highest phenolic content (1.57 g GAE /kg soyben oil) and tocopherole (2.66 g α-TocoPherol/kg soyben oil) were obtained at 50% intensity of probe ultrasound at 120 min by using isopropanol solvent. In bath ultrasound extraction method the highest extraction efficiency (10.76%) was related to 30 min time of sonication and isopropanol:hexane (1:1) solvent. The highest phenol (1.48 g GAE /kg soyben oil) and tocopherol (1.68 g α-TocoPherol/kg soyben oil) were observed at 90 and 120 min of sonication, isopropanol and isopropanol:hexane solvent respectively. In all extraction methods the isopropanol solvent was the best solvent to extraction phenolic compounds. The results of this study showed that extraction by using bath and probe ultrasound had different effect on extraction oil and bioactive compounds of soybean. In each extraction method the amount of mentioned compounds was related to type of solvent and extraction method.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اولتراسوند پروب,اولتراسوند حمام,ترکیبات فنلی,توکوفرول
نویسندگان مقاله
وحیده گواهیان |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
رضا اسماعیل زاده کناری |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زینب زینب |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26773_5cae85215ec079773cf57282c67ea2b5.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات