این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۹، شماره ۱۲۶، صفحات ۲۵۷-۲۶۸

عنوان فارسی تولید کانجوگه ایزوله پروتئین سویا-کربوکسی متیل سلولز از طریق پلاسمای غیرحرارتی
چکیده فارسی مقاله هدف از مطالعه ی حاضر بررسی امکان تشکیل کمپلکس ایزوله پروتئین سویا-کربوکسی متیل سلولز توسط پلاسمای غیرحرارتی بود.در این زمینه، مخلوط 1:1 ایزوله پروتئین سویا و کربوکسی متیل سلولز تحت تیمار پلاسمابه مدت 5، 10 و 15 دقیقه با ولتاژهای 16، 18 و 20 کیلوولت قرار گرفت و میزان حلالیت، فعالیت و پایداری امولسیون، میانگین انداره ذرات امولسیون، میزان آمین آزاد، طیف مادون قرمز تبدیل فوریه و الگوی الکتروفورز کمپلکسهای حاصل بررسی شدند. نتایج حاصل از الکتروفورز، طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه و درجه پیوندی بیانگر تشکیل کانجوگه ایزوله پروتئین سویا-کربوکسی متیل سلولز پس از اعمال تیمار پلاسما بود که تحت تاثیر ولتاژ و زمان اعمال پلاسما مقادیر متفاوتی از آن شکل گرفت. کانجوگههای حاصل، حلالیت و فعالیت امولسیون کنندگی قابل توجهی نسبت به مخلوط حاصل از این دو ترکیب داشتند (05/0>p). کوچکترین اندازه ذرات امولسیون در تیمار 18 کیلوولت به مدت 5 دقیقه مشاهده گردیدکه طی زمان نیز از پایداری خوبی نسبت به نمونه مخلوط برخوردار است. به طور کلی میتوان بیان نمود فرایند پلاسمای غیرحرارتی قادر است در زمانی بسیار کوتاه، کمپلکس پروتئین- پلی ساکارید با قابلیت امولسیون کنندگی مطلوب، تشکیل دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پلاسمای سد دی الکتریک،پروتئین سویا،کانجوگه،کربوکسی متیل سلولز،

عنوان انگلیسی Production of soy protein isolate - carboxymethylcellulose conjugate through ‎non-thermal plasma
چکیده انگلیسی مقاله The aim of the present study was to investigate the possibility of the soy protein isolate-carboxy methylcellulose conjugate via non-thermal plasma. Therefore, a 1: 1 mixture of soy protein isolate and carboxymethylcellulose was treated with DBD plasma for 5, 10 and 15 min under the voltages of 16, 18, and 20 kV. Then, the solubility, Emulsifying activity and emulsion stability, the average particle size of the emulsion, the glycation degree, the Fourier transform infrared spectrum (FTIR), and the electrophoretic pattern of the resulting complexes were investigated. The results of electrophoresis, FTIR, and glycation degree proved the formation of soy protein isolate-carboxymethylcellulose conjugate after plasma treatment. The amount of conjugate formation depends on voltage and time of plasma treatment. The resulting conjugates had significant solubility and emulsifying activity compared to the mixture of these two compounds (p <0.05). The smallest droplet size of emulsion was observed in 18 kV treatment for 5 min, which has better stability over time compared to the mixture of soy protein-carboxymethyl cellulose. In general, it can be said that the non-thermal plasma process is able to rapidly form a protein-polysaccharide conjugate with a very good emulsifying ability.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پلاسمای سد دی الکتریک,پروتئین سویا,کانجوگه,کربوکسی متیل سلولز

نویسندگان مقاله هدیه شرف الدین |
کارشناس ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران.

نفیسه سلطانی زاده |
دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران.


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_26777_570f06d2a76abdc5ba76066b75ea7975.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات