این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۶، صفحات ۲۶۹-۲۸۲
عنوان فارسی
بررسی اثر مصرف رژیم غذایی پر چرب و لاکتوباسیلوس روتری بر وزن بدن، فلور روده و شاخصهای متابولیکی موش C۵۷BL/۶
چکیده فارسی مقاله
دراین مطالعه اثر رژیم غذایی و پروبیوتیک بر خصوصیات بدن موشهای
C57BL /6
بررسی گردید. موشها به چهار گروه شامل گروه کنترل، گروه دریافت کننده پروبیوتیک لاکتوباسیلوس روتری
DMC20016
، گروه دریافت کننده جیره غذایی پرچرب (
HFD
) و گروه دریافت کننده پروبیوتیک و جیره پرچرب تقسیم شدند. تأثیر رژیم غذایی پرچرب و پروبیوتیک بر فلورمیکروبی روده، وزن بدن، فاکتورهای خونی، هورمون لپتین و لیپوپلی ساکارید پس از هشت هفته نگهداری در آنها مورد بررسی قرار گرفت. رژیم غذایی پرچرب باعث افزایش وزن توده بدن، چربی شکمی و کبد شد. گروه
HFD
بیشترین افزایش وزن
بدن (
g
02/1
±
36/8) نسبت به سایرگروهها داشت و مصرف لاکتوباسیلوس روتری باعث کاهش وزن بصورت معنیدار نگردید. همچنین رژیم غذایی پرچرب به طور قابل توجهی لیپوپلی ساکارید و لپتین را افزایش داد، اما لاکتوباسیلوس روتری باعث کاهش این شاخص
ها در مقایسه با گروه
HFD
شد. فراوانی و تنوع فلور میکروبی روده به رژیم غذایی و پروبیوتیک مصرفی بستگی داشت. با مصرف رژیم غذایی پرچرب میزان فرمیکوت (70%) افزایش و باکتریوئیدیتها (1%>) کاهش یافت. اما با مصرف لاکتوباسیلو روتری میزان اکتینوباکتریها (4%) و فرمیکوتها (16%) نسبت به نمونه کنترل کاهش و میزان پروتئوباکتریها (78%) افزایش یافت.
با توجه به نتایج این مطالعه و تحقیقات مشابه، همه پروبیوتیکها بر شاخصهای چاقی موثر نیستند و باید براساس هدف مصرف، مکمل پروبیوتیک انتخاب گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروبیوتیک،تغییر وزن،چاقی،لاکتوباسیلوس روتری،فلور میکروبی،
عنوان انگلیسی
The Effects of High-fat Diet and lactobacillus reuteri on Body Weight, Metabolic profiles and Gut Microbiota of C57BL/6 Mice
چکیده انگلیسی مقاله
This study investigated the effects of diet and probiotic on the body characteristics of C57BL/6 mice. Mice were divided into four groups: the control group, Lactobacillus reutrei DMC20016 probiotic group, high-fat diet (HFD) group, and probiotic with the high-fat diet group. After eight weeks of storage, a high-fat diet and probiotic effects on gut microbiota, body weight, blood factors, leptin hormone, and lipopolysaccharide were studied. A high-fat diet has increased body weight, fat mass, and liver weight. The HFD group had the highest body weight gain (8.36 ± 1.02 gr) compared to the other groups, and consumption of Lactobacillus reuteri did not show a significant effect on body weight. The high-fat diet also significantly increased lipopolysaccharide and leptin, but Lactobacillus reuteri decreased these parameters compared to the HFD group. The abundance and diversity of gut microbiota depended on diet and probiotics consumed. With the consumption of a high-fat diet, the number of
Firmicutes
( 70%) increased and
Bacteroidetes
(<1%) decreased. However, the amount of Actinobacteria (4%) and
Firmicutes
(16%) decreased, and the amount of
Proteobacteria
(78%) increased in the H.LR group compared to the control sample. According to this study and similar research, not all probiotics are effective on obesity indicators, and probiotic supplements should be selected based on the purpose of use.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پروبیوتیک,تغییر وزن,چاقی,لاکتوباسیلوس روتری,فلور میکروبی
نویسندگان مقاله
احسان شاد |
بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
سید شهرام شکرفروش |
بخش بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
سعید نظیفی |
بخش مطالعات بالینی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
محمدهادی اسکندری |
بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26778_451af29dfb5d9fb2cbbdf42459c5a767.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات