این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۶، صفحات ۲۸۳-۲۹۶
عنوان فارسی
سنتز آسان و سبز نانوکامپوزیتهای زیست سازگار بر پایه گرافن اکسید کاهشیافته/اکسید آهن جهت اندازهگیری وانیلین در نمونههای غذایی: بهینهسازی به روش سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله
اندازهگیری افزودنیها نقش مهمی در کنترل کیفیت مواد غذایی دارد و تأثیر بسیاری بر سلامت عمومی دارد؛ بنابراین، تشخیص سریع این ترکیبات در نمونههای غذایی در ایمنی مواد غذایی اهمیت دارد.
در این پژوهش، نانوکامپوزیت گرافن اکسید احیاکننده/
Fe
3
O
4
(
rG-Fe
3
O
4
-NC
) از طریق عصاره پوست لیموترش در محیط آبی بهعنوان یک عامل کاهنده سنتز شد. در ابتدا بهینهسازی چند متغیره بر مبنای طرح مرکب مرکزی چرخش پذیر در روش سطح پاسخ جهت تعیین شرایط بهینه متغیرهای تجربی مؤثر بر ساخت الکترود مورداستفاده قرار گرفت. طراحی آزمایش برای تعیین شرایط بهینه
pH
و محتوای نانوکامپوزیت (درصد) در سنتز الکترود انجام شد. شرایط بهینه شامل
pH
معادل 6 و محتوای نانوکامپوزیت 8 درصد تعیین شدند.
سنتز نانو کامپوزیتها با تکنیکهای
TEM
و
XRD
مشخص شدند. پسازآن، الکترود خمیر کربن (
CPE
) با
rG-Fe
3
O
4
-NC
اصلاح شد و بهعنوان یک حسگر الکتروآنالیز برای بررسی وانیلین استفاده شد. گزینش پذیری الکترود اصلاحشده از طریق تداخل ویتامین
B2
، متیونین، والین، گلیسین، کلرید پتاسیم (
KCl
)، برومید پتاسیم (
KBR
) و گلوکز در حضور 25 میکرومولار وانیلین در سطح
rG-Fe
3
O
4
-NC/CPE
با خطای قابلقبول 5 درصد بررسی شد. نتایج نشان داد که 500 برابر ترکیبات فوق هیچگونه تداخل مهمی در فرآیند تشخیص بر 25 میکرومولار وانیلین ندارند. گستره خطی برای وانیلین در محدوده بین 0/1 نانومولار تا 250 میکرو مولار با حد تشخیص 3/0 نانومولار گزارش شد. در نهایت
rG-Fe
3
O
4
-NC/CPE
با موفقیت برای تعیین مقدار وانیلین در نمونههای غذایی استفاده شد.
بنابراین می توان از حسگر پیشنهادی در خطوط تولید مواد غذایی نظیر شیرهای طعم دار و بستنی به صورت برخط در تعیین مقدار وانیلین استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
حسگر الکتروشیمیایی،طراحی آزمایشها،عصاره پوست لیموترش،وانیلین،
عنوان انگلیسی
Facil and green synthesis of biocompatible nanocomposites based on iron oxide/reduced graphene oxide for determination of Vanillin in Food Samples: Response surface methodology optimization
چکیده انگلیسی مقاله
Additives analysis plays important role in food quality control and has a great impact on public health. Therefore, rapid detection of these compounds in food samples is important in food safety. In this study, reduced graphene oxide /Fe
3
O
4
nanocomposite (rG-Fe
3
O
4
-NC) was synthesized in the presence of sour lemon peel extract as a reducer and stabilizer agent in aqueous solution. For the first time multivariate optimization based on rotatable central composite design (RCCD) coupled with response surface methodology (RSM) was used to optimize effective experimental variables for fabrication of electrode. An experimental design has been used to examine and optimize the impacts of diverse experimental parameters like the pH and concentration of the nanocomposite in rG-Fe
3
O
4
-NC. The optimal conditions were pH: 6 and the concentration of the nanocomposite: 8%. The synthesized nanocomposites were characterized by TEM and XRD techniques. The rGO modified carbon paste electrode (rG-Fe
3
O
4
-NC/CPE) was used as a highly sensitive electrochemical sensor for the detection of vanillin. Interference of vitamin B
2
, methionine, valine, glycine and KBR, KCl and glucose were checked in the presence of 25 µM vanillin at surface of rG-Fe
3
O
4
-NC/CPE with acceptable error 5%. Results confirmed that 500-folde of above compounds have not any important interference in monitoring process of 25 µM vanillin. The vanillin sensor showed linear range between 01 nM – 250 μM and a low detection limit of 0.3 nM. Finally, the rG-Fe
3
O
4
-NC/CPE was successfully used for determining vanillin in food samples.
Therefore, this sensor can be used in food industry to the online determination of vanillin in flavored milks and ice cream.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
حسگر الکتروشیمیایی,طراحی آزمایشها,عصاره پوست لیموترش,وانیلین
نویسندگان مقاله
مهسا تبریزی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی
سیداحمد شهیدی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی
فرشته چکین |
گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی
آزاده قربانی حسن سرایی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی
شهرام نقی زاده رئیسی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26779_0851ff1bc1a74b12131b7503b44fca91.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات