این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۶، صفحات ۳۰۷-۳۲۰
عنوان فارسی
بررسی برخی ترکیبات فیتوشیمیایی عصاره گیاه خیار آبپران (Ecballium elaterium M. Bieb) تحت اثر روش های مختلف خشک کردن
چکیده فارسی مقاله
بمنظور ارزیابی اثر روشهای خشک کردن بر میزان برخی ترکیبات موثره موجود در عصاره میوه گیاه خیار آبپران در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی با 15 تیمار و 3 تکرار اجرا شد. تیمارها شامل روشهای خشک کردن (1. خشک کردن در سایه اتاق با دمای حدود 3
±
25 درجه سانتی
گراد و تهویه مناسب، 2. خشک کردن در آفتاب، 3. خشک کردن با آون در دمای 35 درجه سانتی
گراد، 4. خشک کردن با آون در دمای 45 درجه سانتی
گراد، 5. خشک کردن با آون در دمای 55 درجه سانتی
گراد، 6. خشک کردن با آون خلأ در دمای 35 درجه سانتیگراد، 7. خشک کردن با آون خلأ در دمای 45 درجه سانتیگراد، 8. خشک کردن با آون خلأ در دمای 55 درجه سانتیگراد، 9. مادون قرمز 2/0 وات، 10. مادون قرمز 3/0 وات، 11. مادون قرمز 4/0 وات، 12. خشک کردن با مایکروویو با توان 200 وات، 13. خشک کردن با مایکروویو با توان 500 وات، 14. خشک کردن با مایکروویو با توان 800 وات) بود که با میوه تازه گیاه (شاهد) مورد مقایسه قرار گرفت. صفات مورد مطالعه میزان فنل و فلاونوئید کل، درصد فعالیت آنتیاکسیدانی، میزان تانن محلول، آمینو اسید و پروتئین کل، آلکالوئید کل و کوکوربیتاسین بودند. بر اساس نتایج روشهای مختلف خشک کردن بر میزان تانن محلول و کوکوربیتاسین در سطح احتمال پنج درصد و بر سایر صفات در سطح احتمال یک درصد تاثیر معنیدار داشت. بیشترین میزان فنول و فلاونوئید کل پس از گیاه تازه در روش خشککردن آون خلا در دمای 45 درجه سانتیگراد و بیشترین میزان فعالیت آنتیاکسیدانی و تانن محلول پس از گیاه تازه در دمای 55 درجه سانتیگراد آون خلا مشاهده گردید. بیشترین میزان آمینو اسیدها مربوط به گیاه تازه و سپس تیمار مایکروویو 200 وات و بیشترین میزان پروتئین کل، آلکالوئید و کوکوربیتاسین در گیاه تازه و پس از آن تیمار سایه بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آون خلا،کوکوربیتاسین،عصاره،تانن محلول،مادون قرمز،
عنوان انگلیسی
Investigation of some phytochemical compounds of Ecballium elaterium M. Bieb extract under different drying methods
چکیده انگلیسی مقاله
The present study was conducted to investigate the influence of drying methods on the amount of some effective compounds in fruit
Ecballium elaterium
M. Bieb
extract based on a completely randomized statistical design with 15 treatments and 3 replications. The treatments included different drying methods (1- Shade drying at room temperature (25±3°C) with suitable ventilation, 2- Sun drying, 3- Oven drying at 35°C, 4- Oven drying at 45°C, 5- Oven drying at 55°C, 6- Vacuum oven drying at 35°C, 7- Vacuum oven drying at 45°C, 8- Vacuum oven drying at 55°C, 9- Infrared drying at 0.2w, 10- Infrared drying at 0.3w, 11- Infrared drying at 0.4w, 12- Microwave drying at 200w, 13- Microwave drying at 500w, 14- Microwave drying at 800w) which were compared with the fresh fruit of the plant (as a control). The studied traits were total phenols content, total flavonoids content, radical scavenging activity assay, soluble tannin, total amino acids, total soluble protein, total alkaloids, and total cucurbitacin. The results showed that different drying methods had a significant effect on soluble tannin and cucurbitacin content (P≤0.05) and also on other traits (P≤0.01). The highest amount of total phenol and flavonoids was related to fresh plants and then vacuum oven drying at 45 °C, and the highest amount of antioxidant activity and soluble tannin was found in fresh plants and then the vacuum oven drying at 55°C. The highest amount of amino acids was related to fresh plant and then 200 watt microwave treatment and the highest amount of total protein, alkaloids and cucurbitacin was related to fresh plant and then shade treatment.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آون خلا,کوکوربیتاسین,عصاره,تانن محلول,مادون قرمز
نویسندگان مقاله
نسرین حسین زاده |
دانشجوی دکتری، گروه علوم باغبانی و زراعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
حسنعلی نقدی بادی |
1- گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران2- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
سپیده کلاته جاری |
استادیار، گروه علوم باغبانی و زراعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
علی مهرآفرین |
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
سکینه سعیدی سار |
استادیار، گروه علوم کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفهای، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26781_000b7090f7e00ada7205b58940ed9ac5.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات