این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۵، صفحات ۱۸۳-۱۹۴
عنوان فارسی
اثر پرتوتابی و نگهداری در غلظتهای مختلف آب نمک و سرکه بر کیفیت و ماندگاری قارچ ترافل بیابانی (Terfezia claveryi)
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، بهمنظور افزایش عمر ماندگاری و کیفیت قارچ ترافل بیابانی، قارچها با پرتو فرابنفش (
(UVC
در طول موج 254 نانومتر با شدت
mW cm
−1
2/2 در سه زمان مختلف صفر (کنترل)، 10 و20 دقیقه و همچنین غوطهوری در محلول کلرید سدیم با چهار غلظت 16،13،10،7 درصد و سرکه 5 درصد (وزنی/وزنی) تیمار شدند. سپس، قارچها بمدت 160 روز در دمای
C
°
4 نگهداری و به فاصله زمانی 40 روز نمونه برداری انجام شد
.
ویژگیهای درصد کاهش وزن، سفتی بافت ، ترکیبات فنلی، ویتامین
C
و بار میکروبی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که سفتی بافت (
N
83/4) در قارچهای
UV-C
(10 دقیقه) غوطهور درسرکه نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. همچنین پرتوتابی اثر معنیداری در جلوگیری از کاهش وزن قارچها داشت و کمترین و بیشترین میزان کاهش وزن بهترتیب مربوط به تیمار
UV-C
(10 دقیقه) غوطه ور در سرکه و تیمار کنترل غوطهور در آب نمک 16٪ بود. ارزیابی ترکیبات فنلی به روش
HPLC
نشان داد که پرتوتابی اثر معنی
داری بر افزایش ترکیبات فنلی در قارچ
ها داشت با وجود اینکه مقدار این ترکیبات با گذشت زمان دچار کاهش معنیدار شد. مقدار ترکیبات فنلی در تیمارهای
UV-C
(10 دقیقه) غوطهور در سرکه و کلرید سدیم 7٪ بهترتیب نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. پرتوتابی همچنین اثر معنیداری بر کاهش بار میکروبی قارچها داشت و افزایش شدت پرتودهی موجب افزایش مهار رشد میکروبی شد. تابش پرتو
UVC
موجب کاهش ویتامین
C
تا 78٪ در نمونههای تیمارشده گردید. غلظتهای بالای آبنمک باعث دهیدراسیون بافت قارچ و افزایش افت وزن و کاهش ترکیبات فنلی و مقدار ویتامین
C
در طی نگهداری گردید. در کل، موثرترین تیمار جهت حفظ ویژگیهای فیزیکی و کیفی ترافل،
UV-C
(10 دقیقه) و غوطهوری در سرکه در طی 160 روز انبارداری بیان شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پرتوفرابنفش،عمر انباری،ترافل صحرایی،نمک،سرکه،
عنوان انگلیسی
Effect of UV-C irradiation and storage at the different concentration of brine and vinegar on the quality and shelf life of desert truffle (Terfezia claveryi)
چکیده انگلیسی مقاله
The present study was carried out to determine the effects of UV irradiation on postharvest and quality of desert truffle. in order to increase the shelf life of desert truffles, truffles were irradiated with UV-C (2.2 mW cm
-1
) at three different times, (control), 10 and 20 minutes and also storage in 7%, 10%, 13% 16% (w/w) NaCl and 5% vinegar solution (w/w). After applying the desired treatments, truffles were stored at 4 ° C for 160 days and sampling was performed at 40-day intervals. Weight loss percentage, tissue firmness, phenolic compounds, vitamin C content and microbial load were evaluated. Tissue firmness was higher at the truffles that were exposed to radiation for 10 minutes than other treatments. Also, radiation had a significant effect on preventing weight loss of truffles. The lowest weight loss was related to 10 minutes of radiation treatment and also, the highest amount of weight loss was related to control treatment. Radiation at higher doses does not further improve tissue quality parameters and causes skin necrosis and damage to truffle tissue. Evaluation of truffles phenolic compounds such as caffeic acid, ferulic acid, vanillic acid, coumaric acid, cinnamic acid and catechin was measured by HPLC. Evaluation shows that radiation had a significant effect on the increase of phenolic compounds in truffles, however the amount of these compounds decreased significantly over time. Irradiation also had a significant effect on reducing the microbial load and irradiated truffle had the lowest amount of microbial growth. However, the most effective treatment to maintain tissue quality characteristics and prevent weight loss and inhibit bacterial spoilage, UV-C (10 minutes) and immersion in vinegar and Storage at 4 ° C compared to other treatments was expressed during 160 days of storage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پرتوفرابنفش,عمر انباری,ترافل صحرایی,نمک,سرکه
نویسندگان مقاله
بهاره دایی |
دانشجوی دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی، واحد ممقان، دانشگاه آزاد اسلامی، ممقان، ایران
صدیف آزادمرد دمیرچی |
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
افشین جوادی |
دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی، علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
محمدعلی تربتی |
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی - درمانی تبریز،تبریز، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26744_c7aac04a758a452b0092739e78fefcb3.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات