این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۵، صفحات ۱۹۵-۲۰۳
عنوان فارسی
ارزیابی فنول و فلاونوئید کل، پتانسیل آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره مریم گلی تفتانی بر تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
بیماریهای ناشی از مصرف نگهدارندههای شیمیایی تمایل به استفاده از ترکیبات ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی طبیعی را افزایش داده است. در این پژوهش، عصاره گیاه درمانی مریم گلی تفتانی با استفاده از حلال اتانول استخراج گردید. میزان فنول و فلاونوئید کل عصاره اتانولی به ترتیب برابر با 14/36 میلیگرم گالیک اسید در گرم عصاره و 13/17 میلیگرم کوئرستین در گرم عصاره به دست آمد که نشاندهنده خاصیت آنتیاکسیدانی بالای این عصاره بود. به گونهای که میزان فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره بر اساس
IC
50
در روش مهار رادیکال آزاد
DPPH
و مهار رادیکال آزاد
ABTS
به ترتیب 32/75 و 60/66 میکروگرم در میلیلیتر به دست آمد. ارزیابی خاصیت ضد میکروبی عصاره اتانولی گیاه مریم گلی تفتانی به روشهای دیسک دیفیوژن آگار، انتشار چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی نشان داد که اگرچه اثر بخشی عصاره بر باکتریهای گرم مثبت بیشتر از باکتریهای گرم منفی است، بااینحال این گیاه میتواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گیاه مریم گلی تفتانی،عصاره اتانولی،خاصیت ضد میکروبی،فعالیت آنتیاکسیدانی،
عنوان انگلیسی
Evaluation of total phenol and flavonoids, antioxidant potential and antimicrobial activity of sage extract on some Gram-positive and Gram-negative bacteria âin vitroâ
چکیده انگلیسی مقاله
Diseases caused by the use of chemical preservatives have increased the tendency to use natural antimicrobial and antioxidant compounds. In this study, the herbal extract of
Salvia rhytidea
Benth was extracted using ethanol solvent. The content of total phenols and flavonoids in the ethanolic extract were found to be 36.14 mg GAE/g and 17.13 mg QE/g, respectively, indicating the high antioxidant properties of the extract. The antioxidant activity of the extract based on IC
50
in DPPH free radical scavenging and ABTS free radical scavenging was 75.32 and 66.60 mg/ml, respectively. Evaluation of antimicrobial properties of ethanolic extract of
S. rhytidea
by disk diffusion agar, well diffusion agar, minimum inhibitory concentration, and minimum bactericidal concentration showed that although the extract was more effective against Gram-positive bacteria than Gram-positive bacteria, the plant can be used as a natural preservative in various industries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
گیاه مریم گلی تفتانی,عصاره اتانولی,خاصیت ضد میکروبی,فعالیت آنتیاکسیدانی
نویسندگان مقاله
حسن برزگر |
دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
حسین جوینده |
استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26745_07c8ab641cb0bc27ee3db73d7d9feef6.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات