این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۵، صفحات ۲۲۵-۲۴۱
عنوان فارسی
مدلسازی ریزپوشانی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) در پوشش کازئینات سدیم، مالتودکسترین و نشاسته اصلاح شده با استفاده از دو روش سطح پاسخ و شبکه عصبی مصنوعی
چکیده فارسی مقاله
ریزپوشانی با هدف حفاظت ترکیبات فرار و حساس به واکنشهای شیمیایی صورت میگیرد. مدلسازی فرایند میتواند در ارزیابی و پیشبینی تاثیر شرایط موثر بر ویژگیهای کیفی محصول مناسب کارآمد باشد.
برای بررسی تأثیر غلظت مواد دیواره، نسبت پروتئین به پلیساکارید و مدت زمان اعمال امواج فراصوت بر راندمان ریزپوشانی، فنولیک کل، ظرفیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فرار ریزکپسولها، نانوامولسیون اسانس آویشن باغی در فاز آبی حاوی ترکیب پروتئین (کازئینات سدیم) و پلیساکارید (مالتودکسترین و نشاسته اصلاح شده) با کمک امواج فراصوت فراهم شد. مدلسازی متغیرهای وابسته به روش سطح پاسخ و شبکه عصبی مصنوعی صورت گرفت.
نتایج نشان داد افزایش غلظت مواد دیواره و نسبت پروتئین به پلیساکارید باعث بهبود حفظ ترکیبات فرار و ظرفیت آنتی اکسیدانی اسانس ریزپوشانی شده گردید. با افزایش نسبت پروتئین به پلیساکارید و مدت زمان امواج فراصوت، راندمان ریزپوشانی افزایش یافت. نتایج مدلهای حاصل از اثر متقابل سطح پاسخ و شبکه عصبی بیانگر حفظ و ابقای ترکیبات فنولیک کل، ظرفیت آنتی اکسیدانی و افزایش راندمان ریزپوشانی در مقادیر بالاتر متغیرها بود. ریز کپسول تولیدی شامل 20% مواد دیواره، 31% نسبت پروتئین به پلیساکارید و 97
s
زمان امواج فراصوت از نقطه نظر راندمان ریزپوشانی و ترکیبات فرار به عنوان بهترین تیمار معرفی شد
.
نتایج تجربی حاصل از آزمایشات با شرایط بهینه نشان دهنده عملکرد مناسب و همسوی هر دو روش سطح پاسخ و شبکه عصبی و برتری شبکه عصبی مصنوعی در پیشبینی متغیرهای موردنظر است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سانس آویشن باغی،خشک کردن انجمادی،راندمان ریزپوشانی،ظرفیت آنتی اکسیدانی،کروماتوگرافی گازی،
عنوان انگلیسی
Modeling the Encapsulation of Thymus Essential Oil (Thymus vulgaris) in Sodium Caseinate, Maltodextrin and Modified Starch Using Response Surface (RSM) and Artificial Neural Network (ANN)
چکیده انگلیسی مقاله
Microencapsulation process is down in protecting volatile and sensitive compounds to chemical reactions. Process modeling can be effective in assessing and predicting the impact of conditions affecting the qualitative properties of the product.
In order to investigated the effect of wall material concentration, protein/polysaccharide ratio and ultrasound waves time on the microencapsulation efficiency, total phenolics, antioxidant capacity and volatile compounds, nano-emulsion of
Thymus vulgaris
essential oil in aqueous phase containing protein (sodium caseinate) and polysaccharide (maltodextrin and modified starch) was prepared by ultrasound waves. Modeling of dependent variables was done by response surface methodology and artificial neural network. The results showed that increasing the wall concentration and protein/polysaccharide ratio improved the retention of volatile compounds and antioxidant capacity of the encapsulated essential oil, and at higher values of variables the same trend was observed for the phenolic content. Increasing the protein/polysaccharide ratio and ultrasound waves resulted in increased the microencapsulation efficiency. Models obtained from the interaction effects of neural network and Response Surface Method at higher values resulted in better preservation of total phenolic, antioxidant activity and increased of Microencapsulation efficiency of microcapsules. Microencapsulation produced containing of 20% wall material, 31% protein/polysaccharide ratio and 97s ultrasound time were the best treatment in terms of the microencapsulation efficiency and volatile compounds.Experimental results of the experiments indicative appropriate and uniform function of both response surface and neural network methods and the superiority of the artificial neural network in predicting the desired variables.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
سانس آویشن باغی,خشک کردن انجمادی,راندمان ریزپوشانی,ظرفیت آنتی اکسیدانی,کروماتوگرافی گازی
نویسندگان مقاله
فائزه شاهکل |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
هاجر عباسی |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
محسن نوروزی مبارکه |
گروه محیط زیست، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26747_d696b7e12592c76c9c6413a7fd2b3e7f.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات