این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۵، صفحات ۳۴۵-۳۵۷
عنوان فارسی
تاثیرL-آرژنین بر کیفیت، فعالیت پاداکسندگی و عمر انبارمانی میوه انار رقم ملس ساوه
چکیده فارسی مقاله
در سالهای اخیر، استفاده از ترکیبات طبیعی و سالم بهعنوان روشی جدید برای کنترل سرمازدگی و حفظ کیفیت پس از برداشت محصولات باغی درنظر گرفته شده است. در این پژوهش، برای اولین بار، میوههای انار در محلول
-L
آرژنین با غلظتهای 0، 1 و 2 میلیمولار غوطهوری شدند و اثرات آن بر کیفیت میوههای انار رقم ملس ساوه، که در منطقه ساری پرورش یافته، بهمدت 120روز انبار سرد مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج بهدست آمده، اعمال تیمار بطور قابل توجهی سبب افزایش میزان فنل کل و ظرفیت پاداکسندگی میوه در مقایسه با شاهد شد. میوههای تیمار شده با
-L
آرژنین 1 میلیمولار در مقایسه با شاهد، ظرفیت پاداکسندگی بیشتری را نشان دادند. علاوه براین فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی (
CAT
،
SOD
و
APX
) و همچنین آنزیم
PAL
بر اساس آن افزایش یافت. درحالیکه تجمع
H
2
O
2
و فعالیت آنزیم
PPO
در میوههای تیمار شده با
-L
آرژنین 1 میلیمولار بطور معنیداری کاهش یافت. بر اساس نتایج ما، تیمار
-L
آرژنین را میتوان بهعنوان یک روش سودمند و کاربردی، بهدلیل ایمنی و اثربخشی جهت حفظ کیفیت تغذیهای و افزایش انبارمانی میوه انار استفاده نمود
.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انار،آنزیم پلیفنلاکسیداز،پاداکسیندگی،کاتالاز،آسیب سرمازدگی،
عنوان انگلیسی
The effect of L-arginine on quality, antioxidant activity and the shelf life of pomegranate fruit âMalase Savehâ cultivar
چکیده انگلیسی مقاله
In recent years, the use of natural and healthy compounds has been considered as a new method to control chilling and maintain postharvest quality of horticultural products. In this study, for the first time, pomegranate fruits were immersed in L-arginine solution at concentrations of 0, 1 and 2 mM and Its effects on the quality of pomegranate fruits ‘Malas-e-Saveh’ grown in Sari region was evaluated during 120 days in cold storage. Based on the obtained results, the treatment significantly increased the total phenol and antioxidant properties of the fruit compared to the control. Fruits treated with 1 mM L-arginine showed more antioxidant activity compared to the control. Moreover, the activity of antioxidant enzymes (CAT, SOD, APX) as well as PAL enzyme increased accordingly. Whereas, H
2
O
2
accumulation and PPO enzyme activity in fruits treated with 1 mM L-arginine were significantly reduced. Based on our results, L-arginine treatment can be used as a useful and practical method to maintain nutritional quality and increase the pomegranate storability due to its safety and effectiveness.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
انار,آنزیم پلیفنلاکسیداز,پاداکسیندگی,کاتالاز,آسیب سرمازدگی
نویسندگان مقاله
سیدمحمد حسینی ملا |
دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی و فنآوری پس از برداشت محصولات باغبانی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس.
سمیه رستگار |
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس.
ولی اله قاسمی عمران |
استادیار پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.
اورنگ خادمی |
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26755_61ed0b5b2e753aeab04dff4cae1e43fa.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات