این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۴، صفحات ۱۷۱-۱۸۳
عنوان فارسی
ارزیابی خصوصیات پروبیوتیکی و ضد قارچی باکتری اسید لاکتیک غالب جدا شده از آرد بلوط (Quercus persica) تخمیر شده
چکیده فارسی مقاله
ارزیابی خصوصیات باکتریهای اسید لاکتیک جدا شده از بسترههای تخمیری که کمتر مورد مطالعه قرار گرفتهاند همواره احتمال مواجهه با جدایههای منحصر به فرد را در پی دارد. در این پژوهش، باکتری اسید لاکتیک غالب با تکرار فرایند مایهگیری از تخمیر آرد بلوط، جداسازی و با استفاده از
PCR
شناسایی گردید. سپس ویژگیهای پروبیوتیکی (شامل مقاومت به اسید و صفرا، ضد باکتریایی، خود اتصالی و دگر اتصالی، مقاومت آنتیبیوتیکی و قابلیت همولیز خون) و همچنین اثر ضد قارچی این جدایه لاکتیکی مورد مطالعه قرار گرفت. توالییابی محصولات
PCR
منجر به شناسایی
پدیوکوکوس اسیدیلاکتیس
به عنوان جدایه لاکتیکی غالب گردید. جدایه مذکور در تیمار متوالی اسید و صفرا، 72 درصد زندهمانی خود را حفظ نمود. همچنین تاثیر بازدارنده جدایه لاکتیکی بر روی
باسیلوس سرئوس
به شکل معنیداری (05/0
P
<
) از سایر شاخصهای باکتریایی غذازاد بیشتر بود. علاوه بر این، روماند فاقد سلول خام حاصل از کشت
پدیوکوکوس اسیدیلاکتیس
جدا شده نیز به طور کامل از رشد
باسیلوس سرئوس
ممانعت کرد اما روماند فاقد سلول خنثی شده آن تاثیر بازدارندهای بر
سالمونلا انتریکا
نداشت. جدایه لاکتیکی دارای قابلیت خود اتصالی و دگر اتصالی با
اشرشیا کلی
نیز بود و رفتار همولیزی از خود نشان نداد. اثر ضد قارچی جدایه لاکتیکی در برابر
آسپرژیلوس نایجر
تایید گردید. با توجه با قابلیتهای پروبیوتیکی و ضد قارچی مناسب
پدیوکوکوس اسیدیلاکتیس
جدا شده از تخمیر آرد بلوط میتوان از آن به عنوان کشت میکروبی آغازگر، همراه، پروبیوتیک و یا محافظت کننده در صنایع تخمیری استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بلوط تخمیر شده،جدایه لاکتیکی غالب،خصوصیات پروبیوتیکی،روماند فاقد سلول،
عنوان انگلیسی
Evaluation of probiotic and antifungal properties of the predominant LAB isolated from fermented acorn (Quercus persica)
چکیده انگلیسی مقاله
Characterization of lactic acid bacteria (LAB) isolated from rarely studied fermentation substrates can lead to isolate unique microorganisms. In the present study, predominant LAB was isolated from fermented acorn using repeat of back-slopping process, and then the isolate was identified by PCR. Subsequently, probiotic properties of the isolate (including resistance to acid and bile, antibacterial, auto and co-aggregations, antibiotic susceptibility and blood hemolysis), as well as its antifungal effect were studied. Sequencing results of the PCR products led to the identification of
Pediococcus acidilactis
as predominant LAB isolate. The survival percentage of the isolate in continuous acid and bile treatment was equal to 72%. The inhibitory effect of the isolate on
Bacillus cereus
was also significantly (
P
<0.05) higher than the other foodborne indicator bacteria. Furthermore, crude cell free supernatant (CFS) obtained from LAB culture completely inhibit the growth of
B. cereus
; meanwhile, its naturalized CFS had no inhibitory effect on
Salmonella enterica
. LAB isolate had also proper auto and co-aggregation (with
E. coli
) potentials and had no hemolytic activity. Antifungal activity of the isolate against
Aspergillus niger
was also verified. By considering the proper probiotic and antifungal potentials of the
P. acidilactis
isolated from fermented acorn it is possible to use the isolate as microbial starter, adjunct, probiotic and or protective culture in fermentation industries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بلوط تخمیر شده,جدایه لاکتیکی غالب,خصوصیات پروبیوتیکی,روماند فاقد سلول
نویسندگان مقاله
حسین پورعبدالله |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
علیرضا صادقی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مریم ابراهیمی |
مرکز تحقیقات سلامت فراوردههای غذایی، دارویی و طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
مهدی کاشانی نژاد |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
هدی شهیری طبرستانی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
جلال محمدزاده |
مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26713_2460a5486b5f5449e5410774e43cdfbf.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات