این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۴، صفحات ۲۸۵-۳۰۲
عنوان فارسی
بهینهسازی شرایط هیدرولیز آنزیمی کنسانتره پروتئینی دانه طالبی (Cucumis melo var cantalupensis) جهت دستیابی به حداکثر فعالیت آنتی اکسیدانی.
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، هیدرولیز پروتئین دانه طالبی
(
Cucumis melo var cantalupensis)
توسط آنزیم آلکالاز بهمنظور دستیابی به پپتیدهای زیستفعال دارای حداکثر قدرت ضداکسایش (فعالیت مهار رادیکال
DPPH
، قدرت احیاکنندگی یون آهن (
III
))، انجام گرفت. در این هدف، از روش سطحپاسخ و طرح مرکب مرکزی با سطوح متغیرهای مستقل نسبت آنزیم به سوبسترا (
E/S
) 3/25 % - 0/25 % ، زمان هیدرولیز
min
210- 30 ، دمای
C
°
55-
C
°
30 برای آنزیم آلکالاز استفادهشد. تیمار بهینه توسط نرمافزار برای پروتئینهای هیدرولیزشده ، نسبت آنزیم به سوبسترای (
E/S
) 0/86، زمان هیدرولیز
min
173/51 و دمای
C
°
49/93 تعیین شد.
R
2
و
R
2
- تعدیل شده برای فعالیت مهار رادیکال
DPPH
بهترتیب0/80 و 0/58 و قدرت احیاکنندگی یون آهن(
III
)بهترتیب 0/96 و 0/91 بهدست آمد. این نتایج گویای این است که مدل برازش شده توصیف نسبتا مناسبی از پراکندگی دادهها داشته است. بر روی غلظتهای
ppm
200-50 از تیمار بهینه، آزمون های آنتیاکسیدانی انجام گرفت که پاسخها نشاندهنده تاثیر مثبت غلظت بر خصوصیات آنتیاکسیدانی بود و در تمامی نمونهها پروتئین هیدرولیزشده با آلکالاز خصوصیات آنتیاکسیدانی بیشتری نسبت به پروتئین هیدرولیزنشده نشان دادند، اما از فعالیت انتیاکسیدانی اسیدآسکوربیک به عنوان کنترل مثبت، کمتر بودند. ویژگی ضداکسایشی پپتیدهای زیستفعال، امکان استفاده از آنها را بهعنوان جایگزین طبیعی بهجای ترکیبات ضداکسایش رایج در صنعت غذا میسر میسازد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروتئین دانه طالبی،روش سطحپاسخ،هیدرولیز آنزیمی،ویژگیهای آنتیاکسیدانی،
عنوان انگلیسی
Optimization of enzymatic hydrolysis conditions of contalupe (Cucumis melo var cantalupensis) seed protein Concentrate to achieve maximum antioxidant activity
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, cantaloupe seed protein (
Cucumis melo var cantalupensis
) were used to obtain bioactive peptides with maximum antioxidant power (DPPH radical scavenging activity and reducing power for alkalase treatment,. For this purpose, in this study, the surface response methodology and central composite design with different levels of independent variables of enzyme to substrate ratio (E / S) 0.25%-3.25% , hydrolysis time 30-210 min, temperature 30C°-55 °C for alkalase enzyme. Optimal condition treatment obtained as enzyme to substrate ratio (E / S) 0.86, hydrolysis time 173.51 min and temperature 49.93 °C and adjasted- R
2
for DPPH radical scavenging activity were 0.80 and 0.58, respectively, and for Fe
2+
reducing power were 0.96 and 0.91 (alkalase treatment), respectively. respectively, indicating that the fitted model had a relatively good description of the data distribution. Antioxidant tests were performed using different concentrations of 50-200 ppm of the optimal treatment, and the results showed a positive effect of concentration on antioxidant properties. In all samples, hydrolyzed protein with alkalase showed higher antioxidant properties compared to, but was lower than the antioxidant activity of ascorbic acid as a positive control. The antioxidant properties of bioactive peptides make it possible to use them as a natural alternative to common antioxidant compounds in the food industry.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پروتئین دانه طالبی,روش سطحپاسخ,هیدرولیز آنزیمی,ویژگیهای آنتیاکسیدانی
نویسندگان مقاله
معصومه خسروی لاریجانی |
دانشجوی کارشناسیارشد شیمی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
علیرضا صادقی ماهونک |
استاد گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد قربانی |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
هدی شهیری طبرستانی |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26722_3f369c549ac7d40fea3b298f1d0771a8.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات