این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۹، شماره ۱۲۳، صفحات ۸۱-۹۱

عنوان فارسی بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی و خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره جلبک پادینا (Padina distromatic) و سارگاسوم (Sargassum angustifulium) استخراج شده با فراصوت
چکیده فارسی مقاله در چند دهه اخیر تقاضا جهت استفاده از ترکیبات طبیعی فراسودمند در فراورده‌های غذایی و دارویی افزایش یافته است. هدف از این تحقیق مقایسه ترکیبات فیتوشیمیایی و ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی، آنتی‌آلزایمری و ضدمیکروبی عصاره جلبک پادینا و سارگاسوم استخراج شده با فراصوت بود. نتایج این تحقیق نشان داد اسید بوتانوئیک مهمترین ماده موجود در عصاره پادینا و سارگاسوم بود. محتوای کل پلی‌فنول، فلاونوئید و شاخص IC50 عصاره پادینا و سارگاسوم به ترتیب 45/43 و 63/46 میلی‌گرم گالیک اسید در گرم، 59/24 و 40/55 میلی‌گرم کوئرستین در گرم و 38/10 و 77/30 گرم بر میلی‌لیتر بود. فعالیت بازدارندگی استیل کولین استراز عصاره جلبک پادینا و سارگاسوم به ترتیب 5/42 و 16/25 درصد بود. همچنین نتایج نیتریک اکساید (NO) حاکی از آن بود که با افزایش غلظت هر دو عصاره جلبک پادینا و سارگاسوم فعالیت بازدارندگی نیتریک اکساید افزایش یافت. با این وجود عصاره جلبک پادینا قوی‌ترین فعالیت بازدارندگی نیتریک اکساید را در تمام غلظت‌ها داشت. همچنین نتایج نشان داد عصاره جلبک پادینا از خاصیت ضدمیکروبی بیشتری در مقایسه با عصاره جلبک سارگاسوم برخوردار بود. حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره جلبک پادینا در 5/12 میلی­گرم بر میلی­لیتر بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به­دست آمد. عصاره جلبک پادینا در50 میلی­گرم بر میلی­لیتر بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس اثر باکتری­کشی داشت. در نهایت توصیه می‌گردد از عصاره جلبک سارگاسوم جهت بهره‌مندی از خواص آنتی‌اکسیدانی و از عصاره جلبک پادینا به منظور بهره‌مندی از مزایای آنتی‌آلزایمری و خواص ضدمیکروبی استفاده شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی‌اکسیدان،جلبک دریایی قهوه‌ای،فراسودمند،فراصوت،ویژگی‌های ضدمیکروبی،

عنوان انگلیسی Evaluation of phytochemical compounds and antioxidant properties of Padina distromatic and Sargassum angustifulium Ultrasound extracts
چکیده انگلیسی مقاله In recent decades, the demand for the use of functional compounds in food and pharmaceutical products has increased. The aim of this study was to compare the phytochemical compounds and antioxidant, anti-Alzheimer's and antimicrobial properties of Padina distromatic and Sargassum angustifulium algae extracted by ultrasound. The results showed that butanoic acid was the most important substance in Padina and Sargasum extracts. Total content of polyphenols, flavonoids and IC50 index of Padina extract and sargasum 43.45 and 46.63 mg GAE/g, flavonoid content 24.59 and 55.40 mg QE/g and IC50 index 10.38 and 30.77 g/ml respectively. The inhibitory activity of acetylcholinesterase (AChE) of Padina and Sargassum algae extracts was 42.5% and 25.16%, respectively. Nitric oxide (NO) inhibitory results showed that nitric oxide inhibitory activity increased with increasing the concentration of both Padina and Sargassum algae extracts (from 50 to 400 mg / ml). However, Padina algae extract had the strongest NO inhibitory activity at all concentrations. Padina extract had more antimicrobial properties compared to the algae extract of sargassum. The minimum inhibitory concentration (MIC) of Padina extract at 12.5 mg/ml was obtained on Staphylococcus aureus. Padina extract at 50 mg/ml had a bactericidal effect on Staphylococcus aureus. Finally, Sargassum extract should be used as natural antioxidant and Padina extract as natural anti-Alzheimer's and antimicrobial components.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آنتی‌اکسیدان,جلبک دریایی قهوه‌ای,فراسودمند,فراصوت,ویژگی‌های ضدمیکروبی

نویسندگان مقاله خدیجه شیرانی بیدابادی |
دانشجوی دکترای تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

شیلا صفائیان |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

رضوان موسوی ندوشن |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

ناهید رحیمی فرد |
استاد تمام گروه میکروبیولوژی-اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران ایران.


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_26675_b93cc82c619f6c23fa0ca43c2b8c6ec5.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات