این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۳، صفحات ۱۱۹-۱۳۲
عنوان فارسی
انتخاب ژنوتیپهای برتر بومی آلبالو (Prunus cerasus L)در ایران برای مصارف مختلف تازهخوری و فرآوری
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش 23 ژنوتیپ بومی موجود در کلکسیون آلبالوی مشکین دشت کرج از نظر ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی شامل وزن، نسبت گوشت به هسته، بافت، مواد جامد محلول، ماده خشک، اسیدیته قابل تیتر،
pH
، شاخص طعم، تنفس، شاخص رنگ میوه و آب میوه (
L*
،
b*
،
a*
، هیو و کروما) و همبستگیهای آنها مورد بررسی قرار
گرفت. نتایج نشان
داد که تمامی ژنوتیپها از نظر صفات مورد بررسی تفاوت معنیداری (
p
≤
0/05
) داشتند. بر اساس همبستگی شاخصهای رنگی به دست آمده در این پژوهش، میتوان از شاخص
a*
به تنهایی برای ارزیابی تفاوتهای رنگ قرمز ژنوتیپ
های مختلف آلبالو استفادهکرد. با توجه به ویژگیهای مورد بررسی، ژنوتیپهای 100-
KB
، 450-
KB
، 213-
KB
با دارابودن ویژگیهای مناسب مانند وزن (
g
2
/8
<)، نسبت گوشت به هسته (5
/
8<) و شاخص طعم (5
/
9<) و اسیدیته (
%
75
/
1>) برای تازهخوری و ژنوتیپهای 232-
KB
و 247-
KB
با وزن (
g
7
/
3<) و ماده خشک (
% 15
<) و تنفس (
9000
mg CO
2
/ kg.hr
>)، برای فرآوری مناسبتر هستند. همچنین ژنوتیپهای با اسیدیته (3٪<) مانند 157-
KB
، 121-
KB
، 234-
KB
و 152-
KB
برای فرآوری ترشی و لواشک، ژنوتیپهای با ماده خشک (٪
21
<) و شدت قرمزی بیشتر( 9>
a*
پوست و 16>
a*
آب میوه) مانند 136-
KB
و 449-
KB
برای تولید پودر، آلبالو خشک، شربت و نکتار و ژنونیپهای دیررس با سفتی بافت (
N
6<) مانند 343-
KB
و 353-
KB
به ترتیب برای فرآوری کمپوت و مربا پیشنهاد میشوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آلبالو،بافت،رنگ،تنفس،فیزیکوشیمیایی،
عنوان انگلیسی
Selection of superior local sour cherry (Prunus cerasus L.) genotypes of Iran for different applications of fresh consumption and processing
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, 23 local genotypes of sour cherry from collection in Meshkin Dasht-Karaj in terms of physical and chemical characteristics including weight, flesh to core ratio, firmness, total soluble solids, dry matter content, titratable acidity, pH, flavour index, respiration rate, color indices of fruits and juices (L*, b*, a*, Hue and Chroma) and their correlations were examined. The results showed that all genotypes had significant differences (p ≤ 0.05) in terms of the studied characteristics. Based on the correlations in the color indices, a* index alone can be used to evaluate the red color differences of various genotypes. According to the results, genotypes of KB-100, KB-450, and KB-213 with suitable characteristics such as weight (>2.8 g), flesh to core ratio (>8.5), flavour index (>9.5) and acidity (<1.75%) are more suitable for fresh consumption and genotypes of KB-232 and KB-247 with suitable weight (>3.7 g), dry matter content (>15%) and respiration rate (<9000 mg CO
2
/kg.hr) are more applicable for processing. Also, genotypes with high acidity (>3%) such as KB-157, KB-121, KB-234, and KB-152 are more suitable for pickling and fruit roll-up processing. Genotypes with high dry matter content (>21%) and intense redness (a*<9 for skin and a*<16 for fruit juice) such as KB-136 and KB-449 are more suitable for the production of powder, dried sour cherries, syrup and nectar. Late harvested genotypes with firmness (>6N) such as KB-343 and KB-353 are also recommended for compote and jam processing, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آلبالو,بافت,رنگ,تنفس,فیزیکوشیمیایی
نویسندگان مقاله
فروغ شواخی |
استادیار مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
ناصر بوذری |
دانشیار موسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده میوههای معتدله و سردسیری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،کرج، ایران.
فوژان بدیعی |
دانشیار پژوهشی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
زهرا رفیعی درسنگی |
کارشناس ارشد صنایع غذایی، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26678_01e656a10140bde5b6ce56404a61ba9a.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات