این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۳، صفحات ۲۰۱-۲۱۱
عنوان فارسی
ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی پودر روغن بزرک تولید شده با سلولز ریزبلور و برگ رزماری
چکیده فارسی مقاله
امروزه تمایل به مصرف روغن بزرک به عنوان منبع گیاهی غنی از اسیدهای چرب امگا-3 افزایش یافته است. اما مقدار اسیدهای چرب غیراشباع زیاد روغن بزرک، آن را شدیداً مستعد اکسیداسیون میکند. در این پژوهش، برای تولید پودر روغن بزرک با پایداری بیشتر، پودر برگ رزماری در 3 سطح (5، 10 و 15 % روغن
(w/w)
) و 3 نسبت مختلف از روغن بزرک و سلولز ریزبلور (50:50، 50:75 و 50:100) با هم مخلوط شدند. نتایج نشان دادند که با پودر کردن روغن و با افزودن برگ رزماری، سرعت افزایش عدد پراکسید، تیوباربیتوریک اسید و اسیدیته در طول نگهداری به طور معنیداری (05/0 >
p
) کاهش یافت. نگهداری در یخچال (
º
C
4) نسبت به دمای محیط (
º
C
25)، در افزایش پایداری اکسیداسیونی نمونهها در طول نگهداری مؤثرتر بود. با افزایش غلظت سلولز ریزبلور و نیز برگ رزماری، پایداری اکسیداسیونی افزایش یافت. برگ رزماری همچنین موجب افزایش ترکیبات فنلی، کلروفیلها و کاروتنوئیدها در نمونهها شد. مخلوط کردن روغن با سلولز ریزبلور باعث کاهش معنیدار (05/0 >
p
) سرعت تجزیه ترکیبات فنلی، کلروفیل و کاروتنوئید شد. نتایج این پژوهش نشان داد که با مخلوط کردن روغن بزرک با سلولز ریزبلور و برگ رزماری، میتوان محصولی پودری با پایداری اکسیداسیونی مناسب تهیه کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پودر روغن،رزماری،روغن بزرک،سلولز میکروکریستالی،
عنوان انگلیسی
Physicochemical properties of linseed oil powder produced with microcrystalline cellulose and rosemary leaves
چکیده انگلیسی مقاله
Today, the tendency to use flaxseed oil as a rich plant source of ω-3 fatty acids has increased. But the high content of unsaturated fatty acids in flaxseed oil makes it highly susceptible to oxidation. In this study, to produce flaxseed oil powder with more stability than oil, rosemary leaf powder (as a natural source of antioxidants) in 3 levels (5, 10 and 15% of oil) and 3 different proportions of flaxseed oil and Microcrystalline cellulose (50:50, 50:75 and 50: 100) were mixed together. The results showed that by transporting the oil to the powder form and addition of rosemary leaves, the rate of increase in peroxide, thiobarbituric acid and acidity during storage was decreased significantly (
p
< 0.05). Storage at refrigerator (4 ºC) was more effective than room temperature (25 ºC) in increasing oxidative stability of samples during storage. Oxidative stability increased with increasing the concentration of microcrystalline cellulose and rosemary leaves. Addition of rosemary leaves caused a slight increase in acidity in the samples. Rosemary leaves also increased phenolic compounds, chlorophylls and carotenoids in the samples. Mixing the oil with microcrystalline cellulose significantly (
p
< 0.05) reduced the decomposition rate of phenolic compounds, chlorophyll and carotenoid contents. It was concluded that by mixing flaxseed oil with microcrystalline cellulose and rosemary leaves, a new powder product with suitable oxidative stability is introduced, which has the potential to be applied directly on foods such as salads or to be used in different food formulations to fortify them with natural antioxidants and ω-3 essential fatty acids.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پودر روغن,رزماری,روغن بزرک,سلولز میکروکریستالی
نویسندگان مقاله
مهسا فرهودپور |
دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز، ایران
صدیف آزادمرد دمیرچی |
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
مهدی قره خانی |
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز، ایران
نارملا آصفی |
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26684_05988b4452ff51e1456c3b22a7131428.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات