این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۳، صفحات ۲۴۳-۲۵۵
عنوان فارسی
اثر پوشش های خوراکی بر کاهش پوسیدگی کپک سبز و حفظ کیفیت میوه لیموترش
چکیده فارسی مقاله
چکیده
استفاده از ترکیبات طبیعی مانند پوشش های خوراکی به عنوان یک روش سالم برای کنترل پوسیدگی پس از برداشت و نیز تاخیر در پیری میوه در نظر گرفته می شود
.
این مطالعه با هدف بررسی اثرات پوشش های خوراکی روی کنترل پوسیدگی ناشی از پنیسیلیوم دیجیتاتوم و برخی ویژگی های کیفی لیموترش رقم مکزیکن لایم درطی انبارمانی انجام شد. لیموها با سوسپانسیون قارچ مایه زنی و با پوشش های خوراکی کربوکسی متیل سلولز (
CMC
)، هیدروکسی پروپیل متیل سلولز (
HPMC
) و آلژینات سدیم (
ALG
) در چهار سطح غلظت صفر (شاهد)، 0/5، 1 و 1/5 درصد، غوطه ور شدند. سپس میوه های لیمو در دمای 1± 8 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 95-90 درصد به مدت 21 روز نگهداری شدند. نتایج نشان دادند که پوشش های خوراکی تأثیر معنی داری بر پوسیدگی میوه، کاهش وزن، درصد مواد جامد محلول، اسید قابل تیتر،
L*
،
a*
، محتوای فنل و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل داشتند. پس از 21 روز انبارمانی در بین پوشش های خوراکی، تیمار کربوکسی متیل سلولز با غلظت 1/5% نسبت به شاهد، موجب کاهش 77% پوسیدگی ناشی از کپک سبز، کاهش80% افت وزن و 5% درصد مواد جامد محلول میوه و موجب افزایش 33% اسید قابل تیتر و 10% فعالیت آنتی اکسیدانی کل شدند. بنابراین کاربرد پوشش های خوراکی به ویژه کربوکسی متیل سلولز 1/5% می تواند علاوه بر کاهش پوسیدگی، موجب حفظ برخی خصوصیات کیفی لیموترش شود. لذا می توان به عنوان یک روش سالم جهت حفظ کیفیت محصول و کاهش ضایعات پسازبرداشت به کار رود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انبارمانی،پنیسیلیوم دیجیتاتوم،کربوکسیمتیل سلولز،لیموترش،ویژهگیهای کیفی،
عنوان انگلیسی
Effect of edible coatings on green mold reduction and quality maintenance of Mexican lime fruit
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract The use of natural ingredients such as edible coatings is considered as an environmental friendly way to control post-harvest fruit rot as well as delay fruit senescence. The aim of this study was to investigate the effects of edible coatings for controlling fruit rot caused by
Penicillium digitatum
and some qualitative characteristics of Mexican lime during storage. Mexican limes were inoculated with fungi suspension and were immersed in carboxymethyl cellulose (CMC), hydroxylpropyl methylcellulose (HPMC) and sodium alginate (ALG) coatings at four concentrations of 0 (control), 0.5, 1 and 1.5%. Then, Mexican lime fruit were stored at temperature of 8 ° C and relative humidity of 90-95% for 21 days. The results showed that edible coatings showed significant effects on fruit rot, weight loss, percentage of soluble solids, titratable acid, L *, a *, phenolic content and total antioxidant activity. Among the edible coatings, CMC at 1.5% reduced the fruit rot caused by green mold (77%) and reduced the weight loss (80%), TSS (5%) and increased the titratable acidity (33%) and total antioxidant activity (10%) compared to the control after 21 days of storage. Therefore, the use of edible coatings, especially 1.5% CMC, can maintain qualitative characteristics of Mexican lime and reduce the rot. Therefore, it can be used as an environmental friendly method to maintain fruit quality and reduce post-harvest waste.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
انبارمانی,پنیسیلیوم دیجیتاتوم,کربوکسیمتیل سلولز,لیموترش,ویژهگیهای کیفی
نویسندگان مقاله
معصومه عباسی |
دانشگاه هرمزگان
عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی |
دانشگاه هرمزگان
مجید عسگری سیاهویی |
سازمان تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی
منصوره شمیلی |
دانشگاه هرمزگان
بابک مدنی |
سازمان تحقیقات، آموزش کشاورزی ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26688_7b211f6753f75813765bcb5cca571de3.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات