این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۳، صفحات ۲۵۷-۲۷۴
عنوان فارسی
تأثیر برشته کردن توسط مایکروویو بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و شاخص پایداری اکسیداتیو روغن مغز گردوی ایرانی (.Juglans regia L)
چکیده فارسی مقاله
چکیده
هدف از این مطالعه، ارزیابی ویژگی های فیزیکوشیمیایی (راندمان استخراج، توسعه رنگ، ترکیب اسیدهای چرب، اندیس یدی، اندیس صابونی، ترکیب استرول ها) و فعالیت مهار رادیکال آزاد
DPPH
روغن استخراج شده توسط پرس سرد از مغز های گردوی تیمار شده (برشته نمودن برای 0، 2/5، 5 و 7/5 دقیقه توسط مایکروویو با توان 600 وات) بود. نتایج نشان داد که در اثر پیش تیمار مغز گردوی ایرانی توسط مایکروویو، میزان راندمان استخراج روغن، توسعه رنگ، نسبت اسیدهای چرب چند غیراشباع به اشباع
(PUFA/SFA)
و میزان فیتواسترول افزایش می یابد. همچنین طی پیش تیمار توسط مایکروویو در اندیس صابونی(
mg KOH/g oil
193/73-192/71)، اندیس یدی (
gI2/100 g oil
151/81-150/12) و مقادیر
SFA
،
MUFA
و
PUFA
نمونه های روغن مغز گردو اختلاف معنی داری مشاهده نگردید
(p ≥ 0.05)
. اسیدهای چرب غالب غیر اشباع در نمونه های روغن در کلیه تیمارها به ترتیب اسید لینولئیک
C
18
:2c
(%56/49-%55/67) و اسید اولئیک
C
18
:1c
(%21/56-%20/70) تعیین شد. درکلیه تیمارها، فیتواسترول های غالب
β
- سیتوسترول،
-Δ-5
اوناسترول، کامپسترول،
-Δ-7
اوناسترول و
-Δ-7
استیگماسترول تعیین شد. بیشترین فعالیت مهار رادیکال
DPPH
به ترتیب در نمونه های روغن
MW-0
(%90/62) و
MW-2.5
(%73/96) مشاهده شد. علاوه بر این اندیس پراکسید، اندیس آنیزیدین و اندیس توتکس روغن گردو شاهد
(MW-0)
و روغن گردوی پیش تیمارشده
(MW-2.5)
در دمای آون با
° C
160 در فواصل 0، 3، 6 و 9 ساعت تعیین شد. همچنین شاخص پایداری اکسیداتیو
(OSI)
با استفاده از آزمون رنسیمت در دمای
° C
120 تعیین شد. نتایج نشان داد که پیش تیمار با مایکروویو یک استراتژی نوید بخش جهت ارتقاء راندمان استخراج روغن، محتوای فیتواسترولها و نسبت
PUFA/SFA
در روغن حاصل از مغز گردوی ایرانی می باشد.
واژه های کلیدی:
برشته کردن توسط مایکروویو، پرس سرد، پایداری اکسیداتیو، روغن مغز گردو، فیتواسترول
واژه های کلیدی:
برشته کردن توسط مایکروویو، پرس سرد، پایداری اکسیداتیو، روغن مغز گردو، فیتواسترول
کلیدواژههای فارسی مقاله
برشته کردن توسط مایکروویو،پرس سرد،پایداری اکسیداتیو،روغن مغز گردو،فیتواسترول،
عنوان انگلیسی
The effect of microwave roasting on physicochemical properties and oxidative stability Index of Persian Walnut (Juglans regia L.) Kernel Oil
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract
The aim of this study was to investigate the physicochemical properties (extraction yield, color development, fatty acid profile, iodine value, saponification value, phytosterol profile
(
, DPPH radical scavenging activity and oxidative stability of cold pressed walnut oil extracted from microwave pretreated kernels (0, 2.5, 5 and 7.5 min, 600 W). Results showed that microwave pretreatment of persian walnut kernel increased the oil extraction yield, color development, the polyunsaturated to saturated fatty acids (PUFA/SFA) ratio and phytosterols of all oil samples. Also, no significant differences (p≥ 0.05) were observed during microwave pretreatment in saponification value (192.71-193.73 mg KOH/g oil), iodine value (150.12-151.81gI2/100 g oil) and SFA, MUFA, PUFA values of walnut kernel oil samples. The predominant unsaturated fatty acids in oil samples in all treatments were determined as linoleic acid C18:2c (55.67%- 56.49%) and oleic acid C18:1c (20.70%- 21.56%), respectively. The predominant phytosterols in oil samples in all treatments were determined as β-sitosterol, Δ-5-Avenasterol, Campesterol,Δ-7-Avenasterol and Δ -7-Stigmasterol. The highest DPPH radical scavenging activity were observed in oil samples of MW-0 (90.62%) and MW-2.5 (73.96%), respectively. In addition, peroxide value, anisidine value and totox value of control walnut oil (MW-0) and pretreated walnut oil (MW-2.5) at an oven temperature of 160 ° C at 0, 3, 6 and 9 h intervals were determined. Also oxidative stability index (OSI) was determined by rancimat test at 120 ° C. The results indicated that microwave pretreatment is a promising strategy for amplification of oil extraction yield, the content of phytosterols and PUFA/SFA) ratio in obtained oil from persion walnut kernels.
Keywords: Cold press, Microwave roasting, Oxidative stability,
Walnut
kernel Oil, Phytosterol.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
برشته کردن توسط مایکروویو,پرس سرد,پایداری اکسیداتیو,روغن مغز گردو,فیتواسترول
نویسندگان مقاله
کبری جلوخانی نیارکی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران.
ندا احمدی کمازانی |
استادیار گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26689_377bf770aeab74d94bfc7beb5cc5444e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات