این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۹، شماره ۱۲۳، صفحات ۲۸۹-۲۹۷

عنوان فارسی عصاره اوجی: فنول و فلانوئید کل، توانایی رادیکال گیرندگی و فعالیت ضدباکتریایی آن بر تعدادی از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی در شرایط برون‌تنی
چکیده فارسی مقاله این مطالعه به بررسی محتوای فنول کل، فلاونوئید کل، پتانسیل آنتی‌اکسیدانی (بر پایه مهار رادیکال‌های آزاد DPPH و ABTS) و مکانیسم ضد باکتریایی (بر پایه دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی) عصاره اتانولی گیاه اوجی (Mentha aquatica) پرداخته است. عصاره حاوی سطوح قابل‌توجهی از ترکیبات فنولی زیست فعال (فنول کل: 32/0 ± 47/88 میلی‌گرم گالیک اسید در گرم عصاره؛ فلاونوئید کل: 25/0 ± 15/39 میلی‌گرم کوئرستین در گرم عصاره) با توانایی قابل‌قبول در مهار رادیکال‌های آزاد DPPH (57/0 ± 50/58 درصد) و ABTS (32/0 ± 44/51 درصد) بود. رشد باکتری‌های بیماری‌زا و عامل فاسد، به‌ویژه باکتری‌های گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سوبتیلیس) در مقایسه با جفت‌های گرم منفی (اشرشیا کلی و سالمونلا انتریتیدیس) به شدت توسط عصاره گیاه اوجی مهار شد. بطور کلی، باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب حساس‌ترین و مقاوم‌ترین سویه‌های میکروبی نسبت به عصاره اتانولی گیاه اوجی بودند. مطالعه حاضر نشان داد که عصاره اتانولی گیاه اوجی با خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی قابل‌توجه می‌تواند جهت توسعه نگهدارنده‌های طبیعی جدید برای اهداف غذایی و دارویی استفاده شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گیاه اوجی،نگهدارنده طبیعی،عصاره زیست فعال،اثر آنتی‌اکسیدانی،فعالیت ضدمیکروبی،

عنوان انگلیسی Mentha aquatica extract: total phenols and flavonoids content, radical scavenging potential and its antibacterial activity on a number of Gram-positive and Gram-negative bacteria “in vitro”
چکیده انگلیسی مقاله This study investigated the total phenols and flavonoids content, antioxidant potential (based on DPPH and ABTS free radical scavenging methods), and antibacterial mechanism (based on disk diffusion agar, well diffusion agar, minimum inhibitory concentration, and minimum bactericidal concentration) of ethanolic extract of Mentha aquatica. The extract contained significant levels of bioactive phenolic compounds (total phenol: 88.47 ± 0.32 mg gallic acid per gram of extract; total flavonoids: 39.15 ± 0.25 mg quercetin per gram of extract) with acceptable ability in scavenging DPPH (58.50 ± 0.57%) and ABTS (51.44 ± 0.32%) free radicals. The growth of pathogenic and spoilage bacteria, especially Gram-positive bacteria (Staphylococcus aureus and Bacillus subtilis) in comparison with Gram-negative pairs (Escherichia coli and Salmonella enteritidis) was strongly inhibited by the plant extract. In general, Staphylococcus aureus and Salmonella enteritidis were the most sensitive and resistant microbial strains to the ethanolic extract of M. aquatica, respectively. The present study showed that the ethanolic extract of M. aquatica with significant antioxidant and antimicrobial properties can be used to develop new natural preservatives for food and medicinal purposes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله گیاه اوجی,نگهدارنده طبیعی,عصاره زیست فعال,اثر آنتی‌اکسیدانی,فعالیت ضدمیکروبی

نویسندگان مقاله بهروز علیزاده بهبهانی |
1- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

محمد نوشاد |
2- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

مصطفی رحمتی جنیدآباد |
3- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_26691_68402fdd1f95a7c2840ef378fc7ffff0.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات