این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۷، شماره ۱۰۰، صفحات ۲۹-۴۱

عنوان فارسی تاثیر پوشش خوراکی ایزوله پروتئین سویا و تیتانیوم دی اکسید بر کیفیت و عمر انباری ارقام انگور حسینی و قزل اوزوم
چکیده فارسی مقاله از مهم­ترین عوامل محدود کننده عمر حبه­های انگور می­توان به از دست رفتن آب و پوسیدگی­های قارچی پس از برداشت اشاره نمود. در این پژوهش، خوشه­های یکنواخت و عاری از هرگونه بیماری و آسیب فیزیکی دو رقم انگور (قزل­اوزوم و حسینی) با استفاده از پوشش خوراکی حاوی نانوذرات تیتانیوم­ دی­اکسید (TiO2) و ایزوله پروتئین سویا (جهت کنترل پوسیدگی پس از برداشت و افزایش عمر انبارمانی) و بدون پوشش خوراکی (کنترل) بسته­بندی شدند. سپس خوشه­ها به مدت 31 روز در سردخانه­ای با دمای 1±0 درجه سانتی­گراد و رطوبت نسبی 5±90 درصد نگهداری شدند و ویژگی­هایی نظیر درصد ریزش حبه­ها، مواد جامد محلول کل (TSS)، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، pH، محتوای فنول کل، رنگ و شفافیت حبه­های انگور، فعالیت آنتی­اکسیدانی و میزان قند کل حبه­های انگور در فواصل زمانی 6 روزه اندازه­گیری شدند. آنالیز آماری نتایج به دست آمده نشان داد که تیمار با نانوذرات TiO2 تاثیر معنی­داری را در کاهش ریزش حبه­های انگور نسبت به نمونه­های کنترل داشت. این تیمار موجب بهبود طعم و مزه، بازارپسندی و کیفیت ظاهری بهتری در مقایسه با نمونه­های بدون تیمار نانوذرات TiO2 گردید. همچنین نمونه­های تیمار شده با نانوذرات TiO2 و ایزوله پروتئین سویا میزان TSS، TA، فعالیت آنتی­اکسیدانی و قند کل، میزان فنول کل بالاتری را از خود نشان دادند. مشاهده گردید هر دو رقم میوه انگور تیمار شده با نانو ذرات TiO2 و ایزوله پروتئین سویا نسبت به نمونه­های شاهد کیفیت بالاتری در پایان دوره انبارداری از خود نشان دادند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله وشش‌ خوراکی،ایزوله پروتئین سویا،تیتانیوم‌دی‌اکسید،انگور،

عنوان انگلیسی Effect of soy protein isolate and TiO2 edible coating on quality and shelf-life of grapes varieties Hosseini and Ghezel Ozom
چکیده انگلیسی مقاله The most important post harvesting factors that limiting grape berries after post harvesting are water losing and fungal decay. In this study, effect of titanium dioxide (TiO2) and soy protein isolate edible coating against postharvest decay and increasing the storage life of table grape cultivar was investigated. Uniform clusters with no disease and physical damage were packed with coated and uncoated (control) TiO2 nanoparticles. Then clusters were maintained for 31 days in cold storage at 0 ± 1 °C and RH 90 ± 5%. Grape berries abscission rate, total soluble solids (TSS), titratable acidity (TA), total phenolic content, color and clarity of grape berries, pH, antioxidant activity and total sugar characteristics were measured at intervals 6 days. The statistical analysis of results showed that the TiO2 nanoparticles treatment had significant effects in cluster and grape berries weight losing, fungal infection, TA, total phenol content and coefficient of ripening. This treatment had best flavor, quality, appearance and marketability compared with the samples without TiO2 nanoparticles treatment. In addition, the samples that treated with TiO2 nanoparticles showed higher TSS, TA, antioxidant activity, total sugar and total phenolic content. In the present study, two varieties of grapes treated with TiO2 nanoparticles in the comparison of control samples had higher quality at the end of the storage period.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله وشش‌ خوراکی,ایزوله پروتئین سویا,تیتانیوم‌دی‌اکسید,انگور

نویسندگان مقاله فرشته حسینیان |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی صبا، ارومیه، ایران

صابر امیری |
دکتری تخصصی بیوتکنولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

محمود رضازاد باری |
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

لعیا رضازاد باری |
دانشجوی دکتری تخصصی بیوتکنولوژی و اصلاح درختان میوه، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

صونا دودانگه |
دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_26154_e5e6fe0d618e22c078b937d5e4174071.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات