این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۱۰۰، صفحات ۴۳-۵۶
عنوان فارسی
بررسی ویژگی ضدمیکروبی فیلم خوراکی دولایه ژلاتین- صمغ کُندر دارای اسید آسکوربیک و اسانس زوفا (Hyssopus officinalis) بر زمان ماندگاری فیله شترمرغ در دمای یخچال
چکیده فارسی مقاله
گوشت شترمرغ از ارزش خوراکی بالایی برخوردار است و یکی از کمچربترین و سالمترین نمونههای گوشت قرمز در دسترس است. به دلیل آلودگی لاشه در طول زنجیره کشتار، طی زمان نگهداری در اثر رشد میکروارگانیسمهای گوشت فاسد میشود. زیستتجزیهپذیر بودن، خوراکی بودن و کارآمد بودن فیلمهای خوراکی باعث شده است که این فیلمها به عنوان جایگزین فیلمهای سنتزی به طور وسیع مورد بررسی قرار گیرند. در این مطالعه فیلم دولایه ژلاتین / کُندر به روش قالبریزی و طی دو مرحله تولید شد. در این پژوهش اثر ضدمیکروبی غلظتهای مختلف اسید آسکوربیک (صفر، 1و 2 درصد) و اسانس زوفا (صفر، 75/0و 5/1 درصد) در فیلم خوراکی دولایه ژلاتین/ صمغ کُندر (
G/F
) در شرایط آزمایشگاهی علیه 4 میکروراگانیسم و همچنین بر ویژگیهای میکروبی و شیمیایی گوشت شترمرغ در دمای یخچال طی 12 روز مورد بررسی قرار گرفت. با تعیین قطر هاله بازداری در روش انتشار دیسک در آگار مشخص شد
S.aureus
حساسترین و
P.aeroginosa
مقاومترین باکتریها بودند (05/0
p
<
). فیلمهای خوراکی (
G/F+2%AA+1.5%HO
و
G/F+2%AA+1.5%HO
) در مقایسه با نمونه کنترل تعداد بار کل باکتریایی، باکتریهای سرمادوست و باکتریهای اسیدلاکتیک را به طور معنیداری کاهش دادند. از سویی دیگر با افزودن اسانس و اسید، مقدار پراکسید و
pH
در مقایسه با فیلم خالص به طور معنیداری کاهش یافت (05/0
p
<
). طبق نتایج به دست آمده فیلم
G/F
حاوی اسانس و اسیدآسکوربیک با کاهش بار میکروبی گوشت شترمرغ، تخریب بافت و افزایش
pH
را به تعویق انداخت. بنابراین به لحاظ زیستمحیطی و اقتصادی به عنوان بستهبندی زیستتخریبپذیر و خوراکی مناسب جهت افزایش زمان ماندگاری گوشت شترمرغ در دمای یخچال توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فیلم خوراکی دولایه،صمغ گیاه کُندر،اسانس زوفا،فعالیت ضدمیکروبی،فیله شترمرغ،
عنوان انگلیسی
Survey of antimicrobial gelatin-frankincense (Boswellia carteri) bilayer edible film incorporated with ascorbic acid and Hyssopus officinalis essential oil on ostrich fillets shelf life at refrigerator temperature
چکیده انگلیسی مقاله
Ostrich fillets is highly edible and one of most healthy and the least fat red meat samples. Due to carcass contamination along the slaughter chain, it becomes corrupted by the growth of meat microorganisms during storage. Being biodegradable, edible and efficient have caused edible films to be widely investigated and used as a good replacement for synthetic materials in packaging of food products. In this study a gelatin/frankincense (G/F) bilayer film was produced from gelatin and frankincense monolayers using the casting method in two phases. This research investigated antimicrobial activity of various concentrations of acid ascorbic (0, 1%,2%) and
Hyssopus officinalis
oil (0, 0.75%, 1.5%) in edible bilayer gelatin/frankincense against
S.aureus, B.cereus, E.coli
and
P.aeroginosa
. on the other hand, effect of edible film was evaluated on microbial and chemical properties of ostrich meat for 12 day at refrigerator temperature. Diameter of inhibition zone showed that
S.aureus
and
P.aeroginosa
were most sensitive and resistant bacteria respectively. Compared with control sample, two treatments (G/F+2%AA+0.75%HO and G/F+2%AA+1.5%HO) decreased total viable count, psychrophilic and lactic acid bacteria significantly (p<0.05). The result also showed with addition
Hyssop
oil and ascorbic acid, pH and peroxide values notably reduced compared with pure edible film (without oil and acid)( (p<0.05). The gelatin/frankincense films enriched with essential oil and vitamin C delayed tissue breakdown, and increases the pH by reducing the bacterial growth. Therefore, antimicrobial edible film containing
Hyssop
oil and vitamin C as an economical and biodegradable coating has a good potential for increasing the shelf-life of ostrich meat at the refrigerator temperature.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
فیلم خوراکی دولایه,صمغ گیاه کُندر,اسانس زوفا,فعالیت ضدمیکروبی,فیله شترمرغ
نویسندگان مقاله
مطهره پیرنیا |
دانشجوی دکتری میکروبیولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
فریده طباطبایی یزدی |
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سید علی مرتضوی |
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
محبت محبی |
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26155_6df713b48dbd288982ac97966046261c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات