این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۱۰۰، صفحات ۱۸۹-۲۰۰
عنوان فارسی
ویژگیهای خرمالو خشک شده با استفاده از خشککن فروسرخ و مدلسازی فرآیند به روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی
چکیده فارسی مقاله
خشک کردن یکی از روشهای نگهداری میوه خرمالو میباشد
.
در این پژوهش جهت افزایش زمان ماندگاری خرمالو و تولید محصولی با کیفیت بالا، از خشککن فروسرخ استفاده و سینتیک انتقال جرم، دانسیته، آبگیری مجدد و رنگ نمونهها اندازهگیری شد. نتایج نشانداد که توان لامپ پرتودهی و فاصله لامپ از نمونه تأثیر معنیداری بر سینتیک افت رطوبت و زمان خشک کردن دارند (05/0
P<
). با افزایش توان پرتودهی و همچنین کاهش فاصله نمونهها از منبع پرتودهی، زمان خشک کردن کاهش یافت. میانگین چگالی و آبگیری مجدد برای نمونههای خشکشده در ساملنه فروسرخ به ترتیب برابر
kg/m
3
639؛ و 270 درصد به دست آمد. میانگین تغییرات رنگ (
ΔE
) محاسبهشده برای توانهای 200، 300 و 400 وات به ترتیب برابر با 43/14، 09/10 و 04/20 به دست آمد. نتایج مدلسازی به روش الگوریتم ژنتیک - شبکه عصبی مصنوعی نشانداد که ترکیب شبکه عصبی مصنوعی با الگوریتم ژنتیک نتیجه بهتری ارائه میکند و با ترکیب آنها سرعت تحلیل و دقت فرآیند مدلسازی افزایش مییابد. با استفاده از شبکهای با تعداد 15 نرون در یک لایه پنهان و با استفاده از تابع فعالسازی تانژانت هیپربولیک و درصد دادههای مورد استفاده برای تربیت/ آزمون / ارزیابی برابر 20/20/60 میتوان به خوبی سینتیک خشک کردن خرمالو را پیشگویی نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
الگوریتم ژنتیک،پردازش تصویر،خرمالو،خشک کردن،فروسرخ،
عنوان انگلیسی
Characterization of Dried Persimmon using Infrared Dryer and Process Modeling using Genetic Algorithm-Artificial Neural Network Method
چکیده انگلیسی مقاله
Drying is one of the ways of storing of persimmon. In this study, to increasing shelf life of persimmon and producing high-quality products, infrared dryer was used and mass transfer kinetics, density, rehydration and color of samples were measured. The results showed that radiation lamp power and distance of lamp from sample had significant effect on the moisture loss kinetics and drying time (P<0.05). With increasing in radiation power, as well as reducing the distance of samples from the source of radiation, drying time decreased. The average density and rehydration for the dried samples in infrared were 639 kg /m
3
and 270 %, respectively. The average calculated color changes (ΔE) for the power of 200, 300 and 400 w were 14.43, 10.09 and 20.04, respectively. The results of modeling by genetic algorithm-artificial neural network showed that artificial neural network combined with genetic algorithm provides better results and with combine them the speed of analysis and accuracy of modeling process increases. Using a network with 15 neurons in the hidden layer and using the hyperbolic tangent activation function and percentage data used to training/validation/testing equal 20/20/60 may be predicted drying kinetics of persimmon.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
الگوریتم ژنتیک,پردازش تصویر,خرمالو,خشک کردن,فروسرخ
نویسندگان مقاله
میترا فدایی |
کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران
سید حسین حسینی قابوس |
استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاداسلامی، آزادشهر، ایران
بابک بهشتی |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26166_97fe8d34f2f7c57752b9c50266ee519c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات