این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۵، صفحات ۱۱۱-۱۲۵
عنوان فارسی
بهینه سازی شرایط استخراج ژلاتین از فلس ماهی سفید
چکیده فارسی مقاله
ژلاتین به واسطه داشتن ویژگیهای تکنولوژیکی و عملکردی مناسب، کاربردهای زیادی در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی دارد. فرآوردههای جانبی حاصل از تمیز کردن ماهی، منبع غنی از کلاژن میباشند. ویژگی های فیزیکی، شیمیایی و رئولوژیکی ژلاتین یا کلاژن به منبع و نیز شرایط استخراج آن بستگی دارد. روش سطح پاسخ با سه متغییر ورودی به منظور تعیین شرایط بهینه برای استخراج ژلاتین از فلس ماهی سفید
Rutilus frisii kutum
به کار گرفته شد. طرح آماری باکس بنکن برای مطالعه اثرات غلظت هیدروکسید سدیم (225/0 – 075/0 مولار)، زمان غوطهوری در محلول هیدروکسید سدیم (180-60 دقیقه)، و دمای استخراج (50-30 درجه سانتی گراد) استفاده گردید. ویسکوزیته، قدرت ژلی، و شاخص روشنایی، قرمزی و زردی به عنوان پاسخ انتخاب شدند. نتایج نشان داد که شرایط بهینه برای استخراج ژلاتین، غلظت هیدروکسید سدیم 109/0 مولار، زمان غوطه وری 116 دقیقه، و دمای استخراج 38 درجه سانتیگراد بود. پاسخهای پیشبینی شده، شامل ویسکوزیته، قدرت ژلی، شاخصهای روشنایی، قرمزی و زردی به ترتیب 17/2 میلی پاسکال بر ثانیه، 145 گرم، 03/6، 80/6 و 58/38 بودند. روش سطح پاسخ توانست شرایط بهینه استخراج ژلاتین را با مطلوبیت بالا (99/0) تخمین بزند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ژلاتین،فرآورده های جانبی،طرح آماری باکس بنکن،استحکام ژل،ویسکوزیته،
عنوان انگلیسی
Optimization of extraction conditions of gelatin from Caspian White fish (Rutilus frisii Kutum) scale
چکیده انگلیسی مقاله
Gelatin has many applications in the food, pharmaceutical and cosmetic industries due to its technological and functional properties. By-products from fish cleaning are rich sources of collagen. The physical, chemical and rheological properties of gelatin or collagen depend on their sources as well as the extraction conditions. Response surface methodology (RSM) with three parameters was conducted to determine the optimum extraction conditions of gelatin from Caspian whitefish scale. A Box-Behnken design was used to study the combined effects of sodium hydroxide concentration (0.075-0.225 M), soaking time in sodium hydroxide solution (60-180 minute), and extraction temperature (30-50
o
C) were determined. Viscosity (cp), gel strength (g), L*, a*, and b* were chosen as responses. The results showed the optimum conditions were sodium hydroxide concentration 0.109 M, soaking time in sodium hydroxide solution of 115.735 minutes, and Extraction temperature of 37.585
o
C. The predicted responses including viscosity, gel strength, L*, a*, and b* were 2.17 cP, 145 g, 6.039, 6.801, and 38.859 respectively. The response surface method was able to estimate the optimal conditions of extraction gelatin with high desirability (0.99).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ژلاتین,فرآورده های جانبی,طرح آماری باکس بنکن,استحکام ژل,ویسکوزیته
نویسندگان مقاله
عباس مهجوریان |
گروه مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
محمد رضا سعیدی اصل |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران
سارا جعفریان |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
مریم طاها نژاد |
گروه مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
بابک گلزاده |
گروه شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26087_e0a954350bec8f99d84d40ba1ced6555.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات