این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۶، شماره ۹۴، صفحات ۹۱-۱۰۳

عنوان فارسی تعیین مدل ویسکو الاستیک میوه نارنج در خلال انبارمانی به کمک پردازش تصویر
چکیده فارسی مقاله خصوصیات مکانیکی میوه از مهم­ترین پارامتر­های تعیین­کننده استاندارد­های مناسب برای طراحی، تبدیل­، پردازش و سیستم­های بسته­بندی به شمار می­روند. یکی از روش­های بیان تغییرات ساختار داخلی در میوه­ها در خلال انبارمانی، انجام آزمون­های آسایش تنش در کرنش­های مختلف و از پیش تعیین شده است. لذا هدف از این پژوهش بررسی رفتار تراکمی نارنج در بار­گذاری مکانیکی نیمه استاتیک با انجام آزمایشات تنش آسایشی نمونه­ها در سطوح مختلف کرنش و مدلسازی روش ماکسول و پلاژ و مقایسه آن با روش پردازش تصویر در نظر گرفته شد. بعلاوه در این پژوهش تغییرات سطح مقطع هنگام بارگذاری با کمک پردازش تصویر اندازه­گیری شد. مدول الاستیسیته در روش پردازش تصویر، مدل ماکسول و پلاژ در روز­های یکم تا نهم، به ترتیب، از 91/3 تا 5/4، 6/3 تا 53/4 و 7/2 تا 45/3 افزایش یافت که علارغم روند افزایشی اختلاف معنی­داری میان آن­ها مشاهده نگردید. با توجه به عدم اختلاف معنی­داری خروجی این دو مدل (ماکسول و پلاژ) از آنجایی که در مدل پلاژ نسبت به مدل ماکسول تعداد عناصرکمتری در مدل­سازی نیاز دارد (تنها دو ثابت) محاسبه مدول الاستیسیته آسان­تر صورت­ پذیرفت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نارنج،مدل ویسکو الاستیک،بینایی ماشین،انبارمانی،

عنوان انگلیسی Determination of Viscoelastic model of sour orange during storage using image processing
چکیده انگلیسی مقاله The mechanical properties of fruit are one of the most important determinants of standards for designing, transforming, processing, and packaging systems. One of the methods for changesdemonstraction in the internal structure of fruits during storage is to perform stress relaxation tests in different predetermined strains. Therefore, the purpose of this study was to investigate the orange compression behavior in quasi-static mechanical loadings by performing stress-relaxation tests of samples at predetermined levels of strain and modeling the Maxwell and Peleg method and comparing it with image processing method. In addition, in this study, cross-sectional area changes were measured during loading by image processing. The modulus of elasticity in the image processing method, the Maxwell model and the Peleg model on days 0 to 9 increased from 3.91 to 4.5, 3.6 to 4.53 and 2.7 to 3.45, respectively. which in spite of increasing trend there was no significant difference between them Since, no significant difference in the output of these two models (Maxwell and Peleg) was observed Peleg with the less number of elements (only two constants) was preferred compared to Maxwell method
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله نارنج,مدل ویسکو الاستیک,بینایی ماشین,انبارمانی

نویسندگان مقاله فاطمه کاظمی کرجی1 |
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی‌ زراعی و عمران روستایی، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، شهرستان باوی، شهر ملاثانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

سامان آبدانان مهدی زاده |
استادیار دانشکده مهندسی‌ زراعی و عمران روستایی، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_26070_b2b81ed6d917129478339048d9670f8f.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات