این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۳، صفحات ۱۵۵-۱۶۲
عنوان فارسی
اثر عصاره پونه کوهی بر پایداری حرارتی روغن کانولا
چکیده فارسی مقاله
کاربرد آنتیاکسیدانهای سنتزی به دلیل اثرات مخرب بر سلامت مصرف کننده کاهش یافته است. تحقیق حاضر با هدف ارزیابی قدرت آنتی اکسیدانی پونه کوهی به عنوان منبعی از آنتی اکسیدان های طبیعی انجام گرفت. به منظور تهیه عصاره از پونه کوهی از حلال متانول به نسبت(5:1) استفاده شد. میزان ترکیبات توکوفرولی و فنلی عصاره ها با استفاده از روش های اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد و در نهایت عصاره متانولی پونه در دو غلظت
ppm
400 و
ppm
800 به روغن کانولا اضافه و پارامترهای شاخص رنگی، عدد کونژوگه، عدد اسیدی و عددپراکسید در مقایسه با نمونه حاوی آنتیاکسیدان سنتزی
TBHQ
طی 24 ساعت حرارتدهی در دمای
°C
180 ارزیابی شد. نتایج نشان از پایداری اکسیداتیو قابل مقایسه روغن کانولا حاوی
ppm
800 عصاره متانولی پونه کوهی با نمونه حاوی
TBHQ
داشت(0.05>p). در نتیجه عصاره پونه کوهی به عنوان منبع آنتی اکسیدان های طبیعی قابل استفاده در پایدارسازی روغن کانولا و دیگر روغن های نباتی سیر نشده می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پایدارسازی حرارتی،پونه کوهی،روغن کانولا،
عنوان انگلیسی
The Effect of Mentha Pulegium Extract on Thermal Stability of Canola Oil
چکیده انگلیسی مقاله
The use of synthetic antioxidants has reduced due to its harmful effects on consumer health. The present study was conducted to evaluate the antioxidant properties of
Mentha pulegium
as a source of natural antioxidants. In order to prepare extracts of
Mentha pulegium
from a methanol solution, a ratio of 5: 1 was used. The levels of tocopherol and phenolic compounds of the extracts were measured by spectrophotometric methods. Finally, methanolic extract of
Mentha pulegium
at concentrations of 400 ppm and 800 ppm was added to canola oil, and after heating for 24 hours at 180°C, color index, conjugated dienes value, acid value and peroxide value were evaluated to comparison with the sample containing TBHQ. The results showed that extract at concentration of 800ppm has thermal stabilization efficiency comparable to TBHQ(p<0.05). Therefore, Mentha extracts can be recommended as a potent source of natural antioxidants for the stabilization of canola oil or other unsaturated vegetable oils.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پایدارسازی حرارتی,پونه کوهی,روغن کانولا
نویسندگان مقاله
مائده خردمندی |
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاداسلامی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، قوچان، ایران
اسماعیل عطای صالحی |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاداسلامی، قوچان، ایران
رضا اسماعیل زاده |
گروه علوم وصنایع غذایی،دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری، ساری ، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26062_387be587be2328de6d655c793d3be911.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات