این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۲، صفحات ۵۱-۶۲
عنوان فارسی
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیائی و آنتی اکسیدانی برخی ارقام سیب در منطقه زنجان
چکیده فارسی مقاله
سیبها یک منبع مهم پلی فنول در رژیم غذایی انسان بوده و مصرف این میوه با پیشگیری از بیماریهای حادشونده ارتباط دارد. این تحقیق درسال 1396 با اندازهگیری خصوصیات فیزیکوشیمیائی و آنتیاکسیدانی پوست و گوشت برخی ارقام سیب کشت شده درمنطقه زنجان بهعنوان راهکاری مناسب برای ارزش گذاری به آنها انجام شد. میزان فنول کل، فلاونوئید کل، آنتوسیانین، کلروفیل، کارتنوئید، فعالیت آنتیاکسیدانی، پکتین، مواد جامد محلول، اسید کل و شاخص طعم در پوست و گوشت نه رقم سیب (
Malus domastica
) از جمله "تاپ رد"، "گرانی اسمیت"، "دلبار استیوال"،" گلدن پرایمرز"،" آیدارد"، "رد دلشیز"،" رد استارکینگ"، "جنا گلد" و "گلدن دلشیز" ارزیابی و خوشه بندی شدند. مطابق با تجزیه خوشهای بر اساس تجمع مواد فنولی در پوست میوه، رقم گرانی اسمیت و رد دلیشیز تفاوت معنیداری با یکدیگر نداشته و دارای حداقل اختلاف معنیدار با سیب رقم تاپ رد بود. نتایج حاصل نشان داد که مقدار ترکیب های فنولی در پوست میوه در مقایسه با گوشت بیشتر بوده و همچنین مقداراین ترکیبات در ارقام مختلف میوه متفاوت بود. بهطوریکه بیشترین میزان فنول کل، کلروفیل، کارتنوئید، فلاونوئید و آنتوسانین در پوست میوه مشاهده شد. به عنوان یک نتیجه نهائی بیشترین مقدارفنول پوست (4/6 میلی گرم برگرم)، فنول(31/2 درصد)، کلروفیل پوست (82/80 میلی گرم برگرم) وخاصیت آنتی اکسیدانی(73/83 درصد) در رقم گرانی اسمیت در مقایسه با بقیه ارقام مشاهده شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ارقام سیب،اسید کل،خاصیت آنتی اکسیدانی،خوشه بندی،خواص فیزیکوشیمیایی،
عنوان انگلیسی
Study of physicochemical and antioxidant properties of some apple cultivars in Zanjan region
چکیده انگلیسی مقاله
Apples are an important source of polyphenols in the human diet and the consumption of this fruit has been linked to the prevention of degenerative diseases. This study deliberation of the physicochemical and antioxidant properties of some cultivars of apples cultivated in Zanjan province were measured as a suitable strategy for their evaluation in 2017. The total phenol content, total flavonoid, anthocyanin, chlorophyll, carotenoid, antioxidant properties, pectin, soluble solids, total acid and flavor index in the skin and pomace of nine apple cultivars (
Malus domastica
) including "Top Red", "Granny Smith", "Dellbar Stewal", "Golden Primorz", "Idared", "Red Delecious", "Red Starking", "Jonagold" and "Golden Delicious" were evaluated and clustered. According to the cluster analysis based on the accumulation of phenolic substances in the skin of fruits, there was no significant difference between Granny Smith and Red Delecious cultivars and had at least a significant difference with Top Red. The results showed that the amount of phenolic compounds in fruit skin was higher than pomace, and the amount of these compounds were distinct in various cultivars. The highest amount of total phenol, chlorophyll, carotenoid, flavonoids and anthocyanin was measured in fruit skin. As the final result, the highest amount of skin phenol (6.4 mg.kg
-1
), pectin (2.31%), skin chlorophyll (80.82 mg.g
-1
) and antioxidant properties (83.73%) were observed in Granny Smith variety compared to the others.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ارقام سیب,اسید کل,خاصیت آنتی اکسیدانی,خوشه بندی,خواص فیزیکوشیمیایی
نویسندگان مقاله
ولی ربیعی |
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
رسول حیدرنژاد گیگلو |
دانشجوی دکتری علوم باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی
فرهنگ رضوی |
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26038_49ee58e8355fe4f08dca9cd270e6c1e5.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات