این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۲، صفحات ۹۹-۱۱۱
عنوان فارسی
مقایسه فعالیت ضد میکروبی عصارههای استخراجی (آبی، آلی و آنتوسیانین) از بخشهای مختلف انار(پوست، آب و هسته) بر روی باکتری های پاتوژن سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی و باسیلوس سرئوس
چکیده فارسی مقاله
امروزه مصرف کنندگان به شدت نگران استفاده از نگهدارنده های شیمیایی درغذاها هستند و گرایش به سمت مصرف محصولات غذایی طبیعی ایمن و با فواید سلامتی زا دارند. انار می تواند چنین نقشی را ایفا کند. در این مطالعه خاصیت ضدمیکروبی عصاره های استخراج شده از بخش های مختلف میوه انار(پوست، آب و هسته) از جمله عصاره های آلی، آبی و آنتوسیانین ها ارزیابی و کمترین غلظت بازدارنده(
MIC
) و کمترین غلظت کشنده(
MBC
) بر روی باکتریهای گرم منفی سالمونلا تیفی و اشرشیاکلی و همچنین باکتریهای گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس با استفاده از روش آزمون حساسیت رقت مایع تعیین گردید. به این ترتیب
حداقل غلظت بازدارندگی مربوط به عصاره های آلی و آنتوسیانین پوست بود که در غلظت
ppm
125 بر روی باکتری سالمونلا تیفی و باسیلوس سرئوس موثر و در غلظت
ppm
5/62 بر روی استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی
تأثیر بازدارندگی داشتند و همچنین عصاره های آلی و آنتوسیانین پوست در غلظت
ppm
125 بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی و در غلظت
ppm
250 بر روی سالمونلا تیفی و باسیلوس سرئوس تأثیر کشندگی داشتند.
سپس عصاره آبی پوست بیشترین تأثیر بازدارندگی و کشندگی را داشت که میزان
MIC
و
MBC
آن به ترتیب
ppm
250
و
ppm
500 برای سالمونلا و باسیلوس سرئوس تعیین گردید، همچنین برای اشرشیاکلی هردو
ppm
125 و برای استافیلوکوکوس هر دو
ppm
250 تعیین گردید. عصاره های آب انار نیز در غلظت
ppm
500 بر روی باکتریهای سالمونلا تیفی و باسیلوس سرئوس تأثیر بازدارندگی و در غلظت
ppm
1000
تأثیر کشندگی داشتند و برروی باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی این مقادیر به ترتیب
ppm
250 و
ppm
500 تعیین گردید. اما عصاره های هسته در غلظت های مورد آزمون تأثیر بازدارندگی و کشندگی کمتری داشتند. که میتوان گفت عصاره های پوستو آب انار به علت ترکیبات فنولیک وفعالیت آنتی اکسیدانی بالا، تأثیرات ضدباکتریایی بالایی دارند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
MIC،MBC،انار،
عنوان انگلیسی
Comparing of antimicrobial activity of organic, anthocyanin and aqueous extracts acquired from different parts of pomegranate (peel, juice and seed) on four pathogenic bacteria Salmonella tiphy, staphylococcus aureus, Escherichia coli and Bacillus cereus
چکیده انگلیسی مقاله
Nowadays, the consumers are extremely concerned about using chemical preservatives in foods and tend to use safe natural food products with healthful benefits. Pomegranate can have such a role. In this study, the antimicrobial properties of the extracts (peel, juice and nucleus) such as organic, aqueous and anthocyanin extracts extracted from different parts of pomegranate were examined and the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) on Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Bacillus cerous and Salmonella tiphy were determined using liquid dilution susceptibility test. According to results, the most inhibitory effect was related to peel extractions. Minimum inhibitory concentration (MIC) was related to organic extractions and Anthocyanin of peels which were effective in concentration of 62.5 ppm on Staphylococcus aureus and Escherichia coli and had inhibitory effect on Bacillus cereus and Salmonella tiphy and also, organic & Anthocyanin extractions of peel had bactericidal effect in concentration of 125 ppm on Staphylococcus aureus and Escherichia coli and in concentration of 250 ppm on Bacillus cereus and Salmonella. After, peel extractions, the most antimicrobial was dependent on pomegranate juice extractions which aqueous, organic and Anthocyanin extractions in concentration of 250 ppm had inhibitory effect on Staphylococcus aureus and Escherichia coli bacteria and in concentration of 500 ppm had bactericidal effect on bacteria. Also, on Bacillus cereus and Salmonella tiphy bacteria in concentration of 500 ppm had inhibitory effect and in concentration of 1000 ppm had bactericidal effect, of course except aqueous extractions of pomegranate juice which showed inhibitory and bactericidal effects respectively in concentrations 250 and 500 ppm on Bacillus cereus bacterium. It can be mentioned that peel and pomegranate juice extractions have high antibacterial effects for high phenolic compounds and high antioxidant activity and it is concluded that phenolic compounds and antioxidant activity approximately have direct proportion with antimicrobial activity
.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
MIC,MBC,انار
نویسندگان مقاله
هدا پارسه |
دانش آموخته مهندسی علوم و صنایع غذایی، کرج، ایران
زهرا امام جمعه |
استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران، ایران
علیرضا شهاب لواسانی |
استادیار، رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی، مرکز تحقیقات فناوری های نوین تولید غذای سالم، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشکده کشاورزی، ورامین، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26042_86e00bbdd046cc3f4499f1f48b2cbc5b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات