این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۲، صفحات ۱۱۳-۱۲۷
عنوان فارسی
بکارگیری لاکتیک اسید باکتری ها برای کنترل بیولوژیکی فساد قارچی مواد غذایی؛ متابولیت ها، مکانیسم و اثرات سلامت بخشی
چکیده فارسی مقاله
فساد قارچی مواد غذایی نقشی اساسی در تخریب مواد غذایی و ایجاد بیماریهای ناشی از مواد غذایی (
foodborne diseases
) بازی میکند. علاوه بر این تولید مایکوتوکسینهای مختلف بوسیله قارچها میتواند باعث بروز خطرات جدی نظیر سرطانزایی، تراتوژنی ،ایمونو توکسیک، نوروتوکسیک، نفروتوکسیک، مایکوتوکسیکوزیس و بیماری کاشین بک برای سلامتی شود. از طرفی با
وجود
افزایش مقاومت کپکها به نگهدارندههای سنتزی و امکان تولید مواد سرطانزایی نظیر نیتروزآمینها در غذاها تا به حال استراتژی موثری جهت کاهش مطمئن رشد میکروبی برای سلامت عمومی پیشنهاد نشده است. لذا با توجه به ایمن بودن و خاصیت سلامت بخشی لاکتیک اسید باکتریها که مورد تایید قرا گرفته است (
GRAS
و
QPS
)، میتوان از آنها به عنوان نگهدارندههای طبیعی برای جلوگیری از فساد قارچی مواد غذایی استفاده نمود. قابلیت جلوگیری و مهارکنندگی فساد قارچی بوسیله لاکتیک اسید باکتریها، عمدتا به علت تولید ترکیبات ضد میکروبی نظیر اسیدهای آلی، اسیدهای چرب، پراکسید هیدروژن، فنیل لاکتیک اسید، دی پپتیدهای حلقوی، ترکیبات پروتئینی، دی استیل، باکتریوسینها و رئوترین میباشد. همچنین از مهم ترین مکانیسمهای مهارکنندگی لاکتیک اسید باکتریها علیه عوامل فساد قارچی مواد غذایی می توان به ناپایداری و نفوذ پذیری دیواره سلولی، تداخل شیب پروتون، استرس اکسیداتیو و بازدارندگی آنزیمی اشاره نمود. لذا در این مقاله سعی شده است که مروری اجمالی بر متابولیتهای ضد قار
چی و ساختار شیمیایی آنها، مکانیسم بازدارندگی و خواص سلامت بخشی لاکتیک اسید باکتریها صورت
گیرد
کلیدواژههای فارسی مقاله
فساد قارچی،مایکوتوکسین،اسید لاکتیک باکتریها،نگهدارنده طبیعی،متابولیتها،مکانیسم،
عنوان انگلیسی
Application of lactic lacid bacteria to biological control of fungal spoilage in food; metabolites, mechanisms and health effects
چکیده انگلیسی مقاله
Fungal spoilage plays an essential role in the deterioration of food and in the creation of foodborne disease. In addition, the production of various mycotoxins by fungi can cause serious dangers such as carcinogenic, teratogenic, immunotoxic, neuromastoxic, toxic dead, mycotoxicosis and Kashin Beck disease. On the other hand, despite the increasing resistance of molds to synthetic preservatives, that may produce carcinogenic nitrosamine, no effective strategy has been proposed to safely reduce of microbial growth for public health. Therefore, due to the safe and probiotic properties of the lactic acid bacteria that have been approved (GRAS and QPS), can be used as natural preservatives to prevent fungal spoilage of food. The ability to prevent and inhibitory fungal spoilage by lactic acid bacteria is mainly due to the production of antimicrobial compounds such as organic acids, fatty acids, hydrogen peroxide, phenyllactic acid, cyclic delpeptide, proteinaceous compounds, diacetyl, bacteriocin and reuterin. Also, the most important inhibitory mechanisms of lactic acid bacteria against fungal corruption include membrane destabilization, proton gradient interference, enzyme inhibition, and creation of reactive oxygen species. Therefore, in this paper, it has been tried to overview of antifungal metabolites and their chemical structure, inhibitory mechanisms and probiotic properties of the lactic acid bacteria.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
فساد قارچی,مایکوتوکسین,اسید لاکتیک باکتریها,نگهدارنده طبیعی,متابولیتها,مکانیسم
نویسندگان مقاله
احمد نصرالله زاده |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ایران
مرتضی خُمیری |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26043_b95c444bb96b347a4496c38eac64cc95.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات