این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۱، صفحات ۲۸۳-۲۹۰
عنوان فارسی
بررسی اثر ضدباکتریایی تیمول، کارواکرول، اوژنول و منتول بر چهار باکتری مولد فساد در محصولات کشاورزی و لبنیات
چکیده فارسی مقاله
بالا رفتن سطح آگاهی مردم نسبت به اثرات منفی نگهدارندههای شیمیایی منجر به انجام تحقیقات بیشتر در زمینه اثر ضدمیکروبی اسانسهای گیاهی و پتانسیل آنها برای استفاده به عنوان ترکیبات نگهدارنده شده است. در این مطالعه اثر ضدمیکروبی ترکیبات تیمول، کارواکرول، اوژنول و منتول که از مواد موثرهی شناخته شده و فراوان در اسانسهای گیاهی مختلف هستند بر باکتریهای
باسیلوس سرئوس
(
PTCC 1154
)،
سودوموناس نیگریفاسینس
(
ATCC 19375
)،
اروینیا
کاروتوورا
(
PTCC 1675
) و
زانتوموناس
کامپستریس
(
PTCC 1473
) به روش میکرودایلوشن و انتشار دیسک بررسی شد. در روش میکرودایلوشن، کمترین غلظت بازدارنده رشد 50
ppm
گزارش شد که مربوط به اثر ترکیب تیمول بر
سودوموناس نیگریفاسینس، اروینیا
کاروتوورا
و باسیلوس سرئوس
بود. در حالیکه بیشترین غلظت بازدارنده رشد برای
سودوموناس نیگریفاسینس
مربوط به ترکیب منتول (100
ppm
) و برای
باسیلوس سرئوس
،
اروینیا
کاروتوورا
و
زانتوموناس
کامپستریس
مربوط به ترکیب اوژنول (به ترتیب 125، 125 و 108
ppm
) تعیین شد. بزرگترین هاله مهار رشد با قطر 8/8 میلیمتر مربوط به اثر منتول بر
سودوموناس نیگریفاسینس
بود و کوچکترین هاله مهار رشد با قطر 8/5 میلیمتر مربوط به اثر اوژنول بر
اروینیا
کاروتوورا
بود
.
منتول نسبت به سایر ترکیبات اثر ضد میکروبی قویتری نشان داد و اوژنول ضعیف ترین اثر را داشت
(p-value<0.05)
. این در حالیست که هر چهار ترکیب درجات مختلفی از اثر ضد میکروبی بر میکروارگانیسمهای مولد فساد را داشتند و پتانسیل آنها برای استفاده به عنوان ترکیبات نگهدارنده نشان داده شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تیمول،کارواکرول،اوژنول،منتول،ضدمیکروبی،
عنوان انگلیسی
A study of antimicrobial effect of Thymol, Carvacrol, Eugenol and Menthol on food spoilage bacteria in agricultural crops and dairy products
چکیده انگلیسی مقاله
Currently, consumers are aware of the side-effects of chemical additives and are more interested in natural antibacterial compounds as food preservatives, like herbal essential oils and extracts. In this study, the antimicrobial effect of some main components of the essential oils, including thymol, carvacrol, menthol and eugenol has been evaluated against
Bacillus cereus
(PTCC 1154),
Pseudomonas nigrifacience
(ATCC 19375),
Erwinia carotorova
(PTCC 1675) and
Xanthomonas campestris
(PTCC 1473) by broth microdilution method and agar disc diffusion method. According to the results, the lowest MIC was reported for Thymol which was 50 ppm (
Pseudomonas nigrifacience
,
Erwinia carotorova
and
Bacillus cereus
) and the maximum MIC for
Pseudomonas nigrifacience
was 100 ppm due to menthol and 125, 125 and 108 ppm for
Bacillus cereus, Erwinia carotorova
and
Xanthomonas campestris
respectively due to Eugenol. Menthol presented the broadest growth inhibitory zone (8.9 mm) for
Pseudomonas nigrifacience
and the narrowest inhibitory zone was reported for Eugenol against
Erwinia carotorova
(5.9 mm). Menthol and eugenol were the strongest and weakest antimicrobial agents respectively (p-value<0.05). However, all tested components inhibited the microorganisms at different levels and are potent to be used as food preservatives.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تیمول,کارواکرول,اوژنول,منتول,ضدمیکروبی
نویسندگان مقاله
سپیده عباسزاده |
مرکز تحقیقات بهداشت و دانشکده بهداشت، پژوهشکده سبک زندگی، دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج)، تهران، ایران
عقیل شریفزاده |
مرکز تحقیقات قارچشناسی، گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
محبوبه باقری |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی بردسیر، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26026_40f84b9407c49b8149c889e2e6624c27.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات