این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۱، صفحات ۳۴۷-۳۵۶
عنوان فارسی
استخراج، شناسایی ترکیبات شیمیایی و ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس نازبو بنفش بر باکتریهای بیماریزا با منشاء غذایی و مقایسه آن با آنتیبیوتیکهای ونکومایسین و جنتامایسین
چکیده فارسی مقاله
هدف از این پژوهش استخراج اسانس از برگ
نازبو بنفش
،
شناسایی ترکیبات و اجزا تشکیل دهنده اسانس آن و بررسی فعالیت ضدباکتریایی اسانس آن به روشهای مختلف کیفی و کمی بر تعدادی از باکترهای شاخص بیماریزا غذا و در نهایت مقایسه آن با آنتیبیوتیکهای ونکومایسین و جنتامایسین در شرایط برونتنی بود. اجزای تشکیل دهنده اسانس توسط دستگاه
کروماتوگرافی گازی
شناسایی شدند. اثر ضدمیکروبی اسانس
نازبو بنفش
به روش چاهک در آگار تعیین و در نهایت حداقل غلظت مهارکنندگی
اسانس با استفاده از میکرودایلوشن براث و معرف
تری فنیل تترازولیوم کلراید
انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که 28 ترکیب شناسایی شده در مجموع 28/99 درصد ترکیبات اسانس را تشکیل می دهند.
p-Allylanisole
با 64/51 بیشترین ترکیب شناسایی شده اسانس بود، و به تنهایی بیش از 50 درصد از ترکیب اسانس را شامل میشد
. علاوه بر این ترکیبات اصلی دیگر شامل
n-Tricosane
(83/24%) و
Linalool
(81/14%) بود.
متوسط قطر هاله عدم رشد در روش چاهک در آگار بر باکترهای گرم مثبت 9/15 میلیمتر و برای باکتریهای گرم منفی 15/11 میلیمتر بود.
حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس
نازبو بنفش
بر باکتریهای بیماریزا در محدوده 6/4 تا 8/36 میلیگرم بر میلیلیتر بود. حداقل غلظت کشندگی اسانس نیز در رنج 6/4 تا 6/73 میلیگرم بر میلیلیتر بود. به طور کلی میتوان گفت که اسانس
نازبو بنفش
بر باکتریهای گرم مثبت در غلظتهای پایینتر موثر بوده و توانست از رشد آنها جلوگیری کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نازبو بنفش،فعالیت ضدمیکروبی،جنتامایسین،ونکومایسین،رقیقسازی در مایع،
عنوان انگلیسی
Extraction, identification of chemical compounds and antimicrobial activity of purple basil essential oil on food-born pathogenic bacteria and its comparison with vancomycin and gentamicin antibiotics
چکیده انگلیسی مقاله
The objective of this study was to extract the essential oil of purple basil leaf, to identify its compounds and to investigate its antimicrobial effects on some food-borne pathogenic bacteria through different qualitative and quantitative methods, and eventually, to compare it with some antibiotics including vancomycin and gentamycin in vitro. The essential oil components were identified with GC/MS. The antimicrobial effect of basil essential oil was measured through
well diffusion agar (WDA),
and finally, the minimum inhibitory concentration (MIC) of the essential oil was determined using microdilution broth and triphenyl tetrazolium chloride. The results revealed that 28 identified compounds constituted 99.28% of the whole essential oil compounds. p-Allylanisole (51.64%) was the most abundant component of the essential oil. In addition, other main components such as n-Tricosane (24.83%) and Linalool (14.81%). In the wall in agar method, the mean free zone diameter was equal to 15.9 mm in the case of Gram-positive bacteria and 11.15 mm in the case of Gram-negative ones. The minimum MIC of purple basil essential oil ranged from 4.6 to 36.8 mg/ml in the case of pathogenic bacteria.
Moreover, its minimum bactericidal concentration varied from 4.6 to 73.6. in conclusion, it can be said that purple basil essential oil was effective on Gram-positive bacteria at lower concentrations and could
inhibit their growth.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نازبو بنفش,فعالیت ضدمیکروبی,جنتامایسین,ونکومایسین,رقیقسازی در مایع
نویسندگان مقاله
افسانه سمیعی |
دانشگاه فردوسی مشهد،
فریده طباطبایی یزدی |
دانشگاه فردوسی مشهد
بهروز علیزاده بهبهانی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
مصطفی مظاهری تهرانی |
دانشگاه فردوسی مشهد
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26032_8fd7ed634451ad37625c2af2ddd4b8ad.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات