این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۰، صفحات ۲۷-۳۷
عنوان فارسی
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی عسل های با منشاء گیاهی مختلف در استان البرز
چکیده فارسی مقاله
تعیین ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و میکروبی استاندارد در محصولات غذایی حائز اهمیت است. از آنجائیکه ترکیب شیمیایی عسل با توجه به منشاء آن متفاوت است، ضروری است ویژگیهای آن مطابق با این عوامل بطور دورهای بررسی و تجدید نظر شوند. در این مطالعه، ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و ویژگیهای میکروبی 30 نمونه عسل از منابع گیاهی مختلف (گون، کنار، آویشن، بهارنارنج و چهل گیاه) مورد ارزیابی قرار گرفتند و با ویژگیهای تعریف شده در استاندارد بین المللی کدکس مقایسه شدند. نتایج نشان داد که میزان رطوبت عسل بهارنارنج نسبت به سایر گونههای گیاهی بالاتر بوده است و با حد مجاز استاندارد بینالمللی کدکس (بیشینه 20%) مطابقت نداشته است. همچنین میزان ساکارز در نمونههای عسل گون، کنار، آویشن و چهل گیاه بالاتر از حد مجاز استاندارد بینالمللی کدکس (بیشینه 5%) بود. میزان هیدروکسیمتیلفورفورال در تمام نمونهها به استثناء عسل بهار نارنج از حد مجاز (بیشینه
mg/kg
40) بالاتر بوده است. دیاستاز در نمونههای عسل گون، کنار، آویشن و چهل گیاه کمتر از حد استاندارد (کمینه
G
0
8) بود. پرولین در تمام نمونهها به استثناء گون و کنار در محدوده مجاز استاندارد بینالمللی کدکس (کمینه
mg/kg
180) قرار داشت. میزان آلودگی میکروبی نمونههای عسل وابسته به منشأ گیاهی نبوده و اختلاف معنیدار بین نمونهها مشاهده نشد (
p>0.05
). با توجه به نتایج بهدست آمده پیشنهاد میشود استانداردهای موجود در زمینه ویژگیهای فیزیکوشیمیایی عسل با توجه به منشأ گیاهی آن مورد بازنگری و بررسی قرار گرفته و در تعیین حدود قابل قبول هر ویژگی، منشأ گیاهی مد نظر قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عسل،منشأگیاهی،فیزیکوشیمیایی،البرز،
عنوان انگلیسی
Study of physicochemical and microbial characteristics of honeys with different floral origion in Alborz province
چکیده انگلیسی مقاله
Identification of standard physicochemical and microbial characteristics in food products is important. Since the chemical composition of honey varies from origins, it is necessary to review and revise its properties in accordance with these factors. In this study, the physicochemical properties and microbial characteristics 30 honey samples were evaluated from different vegetation sources (
Milkvetch, Jujube, thymes
,
Orange blossom and
Multi -flower
) and compared with the characteristics defined in the International Standard Codex. The results showed that the moisture content of
Orange blossom
e honey was higher than other herbaceous species and did not conform to the International Codex Standard (maximum 20%). Also, sucrose content in
Milkvetch, Jujube, thyme
s and
multi-flower
was higher than the International Codex Standard (maximum 5%). Hydroxymethylfurfural in all specimens, with the exception of
Orange blossom
honey, were higher than the maximum (40 mg/kg). Diastase in
Milkvetch
,
Jujube, thymes
and
Multi -flower
was below the standard (minimum G08). Proline in all specimens, with the exception of
Milkvetch
, was within the permissible International Codex Standard (minimum 180 mg/kg). The amount of microbial contamination of honey samples is not dependent on plant origin and there is a significant difference between samples (p>0.0).According to the results, it is suggested that the existing standards regarding to the physicochemical characteristics of honey be reviewed and evaluated according to its herbaceous origin, and the plant origin should be considered in determining the acceptable tolerances of each feature.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
عسل,منشأگیاهی,فیزیکوشیمیایی,البرز
نویسندگان مقاله
زینب رفتنی امیری |
دانشیارگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
سبا بلقیسی |
مربی گروه پژوهشی موادغذایی، پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد،کرج، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25977_446b134e2ae740ee319d6dd4718cb0a2.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات