این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۰، صفحات ۱۴۱-۱۵۱
عنوان فارسی
اقتصادی کردن و بهینه سازی فرآیند خشک کردن ورقه های کیوی پیش تیمار شده با دز پرتودهی به روش سطح پاسخ در ترکیب با روش تحلیل مولفههای اصلی
چکیده فارسی مقاله
خشک کردن از جمله روشهای نگهداری طولانی مدت مواد غذایی همراه با حفظ خواص فیزیکی مواد میباشد. در این مطالعه، میوه کیوی پرتودهی شده با دزهای مختلف صفر، 2 و 4 کیلوگری به صورت ورقه در ضخامتهای 3، 5 و 7 میلیمتر برش داده شد و با استفاده از خشک کن آون در دماهای 55، 65 و 75 درجه سلسیوس خشک گردید. در طول مدت آزمایش وزن ورقههای کیوی و مدت زمان خشک کردن ثبت و با استفاده از روش سطح پاسخ، تأثیر اثرات اصلی و متقابل دمای خشک کردن، دز پرتودهی و ضخامت نمونهها بر شاخصهای مدت زمان خشک کردن و وزن نمونهها بررسی گردید. روش سطح پاسخ مدت زمان خشک کردن و وزن نمونههای کیوی را با دقتهای به ترتیب 99 و 96 درصد پیشبینی و مدل سازی نمود. در نهایت روش سطح پاسخ بهترین و بهینهترین نقاط برای مدت زمان خشک کردن در خشک کن همراه با بهینهترین وزن را به ترتیب مقادیر 298 دقیقه و 7/4 گرم پیشنهاد داد. همچنین نقاط بهینه پیشنهادشده در دز پرتودهی 4 کیلوگری، دمای خشک کردن 55 درجه سلسیوس و ضخامت نمونه 6 میلیمتر بدست آمد. توسط روش تشخیص الگو تحلیل مولفههای اصلی(
Principle Component Analysis
) نمونه
های مختلف کیوی بر اساس دماهای مختلف خشک کردن و ضخامت نمونه
ها با دقت 100 درصد تفکیک داده شدند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بهینه سازی،خواص فیزیکی،PCA،RSM،
عنوان انگلیسی
Economize and optimization of the drying process of irradiate pretreatment on kiwi slices by the response surface method in combination with the principal components analysis
چکیده انگلیسی مقاله
Drying is one of the long-term food preservation methods that keeps the properties of the material. In this study, kiwifruit irradiated with different doses of 0, 2 and 4 kGy and were cuted offas slices at 3, 5 and 7 mm and then dried using oven dryer at 55, 65 and 75 ˚C. During the experiment, the weight of kiwi slice and drying time were recorded and using the response surface method was carried out the effect of the main and the interaction effects of drying temperature, irradiation and sample thickness on drying time and fruit weight. The surface response method predicted the drying time and weight of kiwi fruit with accuracy of 99 and 96%, respectively. Finally, the response surface method suggested the best and most optimal points as 298 min for drying time and the optimal 4.2 g fruit weight. The proposed optimum points were also obtained at dose of 4 kGy, a drying temperature of 55 ° C and a fruit thickness of 6 mm. Also, PCA samples from various kiwifruit were determined by the method of pattern recognition, based on different drying temperatures and sample thicknesses at 100% accuracy.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بهینه سازی,خواص فیزیکی,PCA,RSM
نویسندگان مقاله
اصغر عابدی |
استادیار مهندسی مکانیک بیوسیستم،
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25986_503d1d772c4c0d97eb20353c9430d452.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات