این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۰، صفحات ۲۱۷-۲۲۸
عنوان فارسی
ردیابی و ارزیابی باقیمانده آنتیبیوتیکهای خانواده پنیسیلین در نمونه کبد، کلیه و گوشت گاو عرضه شده در میادین شهر تهران به روش کیت الایزا و کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا
چکیده فارسی مقاله
بقایای آنتیبیوتیکها در گوشت و مواد غذایی با منشأ حیوانی اثرات نامطلوبی روی سلامت مصرفکننده دارد. در این پژوهش، میزان بقایای آنتیبیوتیکهای خانواده پنیسیلین در 45 نمونه (15 نمونه گوشت، 15 نمونه کبد و 15 نمونه کلیه) به روش الایزا مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج از 45 نمونه، 43 نمونه آلوده به آنتیبیوتیک تشخیص داده شد. بالاترین سطح آنتیبیوتیک هم در نمونههای کبد مشاهده شد اما بین نمونههای کبد و کلیه تفاوت معنیداری مشاهده نشد (895/0=
p
). در ادامه، برای تعیین نوع و کمیت این آنتیبیوتیکها از بین نمونههای آلوده، نمونههای با سطح آلودگی یکسان حذف شدند و بقیه نمونهها به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (
HPLC
) از نظر میزان پنیسیلین
G
، آمپیسیلین و آموکسیسیلین مورد آنالیز قرار گرفتند. براساس نتایج ، میزان پنیسیلین
G
بالاترین مقدار را در بین انواع پنیسیلین داشت و پس از آن به ترتیب آمپیسیلین و آموکسیسیلین در رتبههای بعدی قرار گرفتند. همه انواع پنیسیلین در نمونههای کبد بالاتر از نمونههای گوشت و کلیه بود، اما تفاوت بین آنها معنیدار نبود. همچنین، در همه نمونهها همبستگی بالایی بین نتایج الایزا و
HPLC
وجود داشت و ضریب همبستگی (
r
2
) در همه گروههای مورد مطالعه اعم از نمونههای گوشت، کبد و کلیه بالای 99% بود. علاوه بر این مشخص شد در برخی نمونهها، باقیمانده آنتیبیوتیک از بیشینه حد مجاز (
MRL
) استانداردهای جهانی فراتر بود. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، تنظیم و تدوین ضوابط و استانداردهای ملی مرتبط جهت کاهش میزان بقایای آنتیبیوتیک در مواد غذایی با منشأ حیوانی ضروری به نظر میرسد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گوشت،کبد،کلیه،پنیسیلین،بقایای آنتیبیوتیک،الایزا،HPLC،
عنوان انگلیسی
Detection and Evaluation of penicillin base antibiotics residue in the kidney, liver and meat of the cow distributed in Tehranâs municipal markets by using ELISA kits followed by high performance liquid chromatography
چکیده انگلیسی مقاله
Antibiotic residues in meat and other foods of animal origin have adverse effects on consumer health. In this study, first, penicillin residues of 45 samples (15 meat samples, 15 liver samples and 15 kidney samples) randomly collected from Tehran retailers were evaluated by ELISA method. Based on ELISA results, from total 45 samples, 43 cases were diagnosed as contaminated sample for antibiotic residues. The highest penicillin amount was observed for liver samples but there was no significant difference between kidney and liver samples (p=0.895). Subsequently, samples with equal amounts of penicillin were removed and other samples were analyzed by high performance liquid chromatography (HPLC) regarding penicillin G, ampicillin and amoxicillin. Penicillin G had the most value among other penicillin groups followed by ampicillin and amoxicillin, respectively. Liver samples showed higher levels of penicillin groups compared to meat and kidney samples, but no significant difference was found among them. Also, there was good correlation between ELISA and HPLC results and R
2
of all samples was greater than 0.99. Moreover, it was demonstrated that antibiotic residues of some samples were above the maximum residue limit (MRL) stated by world standards. Obtained results show the necessity of monitoring antibiotic residues in food of animal origin by related organizations especially the institute of standards & industrial research of Iran and veterinary organization.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
گوشت,کبد,کلیه,پنیسیلین,بقایای آنتیبیوتیک,الایزا,HPLC
نویسندگان مقاله
میترا جلالی |
کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
مریم عطایی |
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه بهداشت مواد غذایی
بهروز اکبری آدرگانی |
استاد مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25992_09a8b1e78433daa7f3abac187915c66b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات