این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۰، صفحات ۲۸۳-۲۹۷
عنوان فارسی
روش های مورد استفاده در تولید غذاهای بدون شکر یا کم شکر جهت مدیریت تغذیه ای بیماران دیابتی
چکیده فارسی مقاله
بیماری دیابت یک بیماری مزمن ارثی یا اکتسابی و از شایعترین اختلالات متابولیسمی است که با اختلال در ترشح انسولین یا کاهش پاسخدهی اندامها نسبت به انسولین ترشح شده ایجاد میشود. شیوع دیابت در کشورهای در حال توسعه بالا بوده و چهارمین علت اصلی مرگ و علت عمدهی کوری و آسیبهای بینایی در بزرگسالان میباشد. از آنجا که هدف اصلی از درمان دیابت، کنترل قند خون در محدودهی طبیعی و فراهم ساختن شرایط مناسب فعالیت انسولین جهت کاهش پیشرفت عوارض عروقی و عصبی میباشد، درمان تغذیهای، رژیم غذایی و کنترل وزن، اساس درمان دیابت را تشکیل میدهند. از طرف دیگر نبودن جایگزینهای مناسب غذایی برای این گروه از بیماران ضرورت تحقیق در مورد توسعهی فرمولاسیون محصولاتی که به منظور استفاده افراد دیابتی طراحی میگردند را مشخص میکند. فراوردههایی که منجر به مهار فعالیت آلفاآمیلاز و آلفاگلوکوزیداز میگردند، کاربرد جایگزینهای طبیعی و مصنوعی شکر در فرمولاسیونها، استفاده از غذا داروها، کاربرد کربوهیدارتهای با قابلیت هضم پایین، سیاست کاهش تدریجی، کاربرد بهبوددهندهها، پروفایل رهایش و قانونگذاری در کنترل رژیم غذایی افراد دیابتی نقش مؤثری ایفا میکند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دیابت،فرمولاسیون غذایی،شیرینکنندهها،غذا داروها،مهارکنندههای آمیلاز،
عنوان انگلیسی
Strategies Used in Production of sugar-Free or low-sugar Foods for Diabetes Management
چکیده انگلیسی مقاله
Diabetes is an inherited and/or acquired chronic disease. It is one of the most common metabolic disorders caused by the deficiency in production of insulin, or reduction of organ responses to secreted insulin. Prevalence of diabetes is high in the developing country and it is the 4
th
main cause of death and the major cause of blindness in adults. Since the main goal of diabetes treatment is the control of blood sugar level in the normal range and providing adequate conditions for insulin activity to reduce vascular and neurological diseases, nutritional treatment, food diet and the control of weight are the most solutions. On the other hand, the lack of appropriate food alternatives demonstrates the need for research on developing the special formulation of products designed for diabetic patients. The inhibition of α-amylase and α-glucosidase activities, natural and artificial sweeteners in formulations, medicine foods, low digestible carbohydrates, gradual decrease, enhancers, release profile and legislation are the most important ways for control of diabetic diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
دیابت,فرمولاسیون غذایی,شیرینکنندهها,غذا داروها,مهارکنندههای آمیلاز
نویسندگان مقاله
محمد نجاتیان |
دانشگاه تربیت مدرس
نازنین داراب زاده |
دانشگاه تربیت مدرس
سیده رقیه دروگر |
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25997_9f6a701c440b3de0baa35f12bdb1d364.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات