این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۰، صفحات ۲۹۹-۳۱۷
عنوان فارسی
شناسایی نقاط بحرانی در خط تولید دوغ پاستوریزه و ارائه راهکارهای مناسب جهت کنترل آلودگیهای میکروبی
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش با هدف تعیین منابع آلودگی میکروبی در خط تولید دوغ در مدت یک سال در یک کارخانه فراوردههای لبنی انجام شد. نمونهها از نقاط کنترلی مختلف از ابتدا تا انتهای خط تولید شامل شیر خام، شیر پاستوریزه، آب فرمولاسیون، آغازگر، ماست دوغ، دوغ پاستوریزه، دوغ نهایی، سطوح و هوای دستگاه پرکن، سالن نگهداری دوغ پاستوریزه، سالن پرکن و انبار جمعآوری شد. آنالیز میکروبی نمونهها برای تعیین شمارش کلی میکروارگانیسمها، کپک و مخمر، کلیفرمها،
اشریشیا کلی
، میکروارگانیسمهای سرمارا و گرمادوست، باکتریهای خانواده اسید لاکتیک و استافیلوکوکسهای کوآگولاز مثبت مطابق استانداردهای ملی ایران انجام گردید. نتایج نشان داد کیفیت بهداشتی دوغ به کیفیت شیر خام، کفایت تیمار حرارتی، کیفیت میکروبی اجزای افزوده شده و مواد بستهبندی، انجام CIP و ضدعفونی مناسب لولهها، سطوح فرآوری و کارخانه بستگی دارد. نتایج حاکی از آن است که تعیین نقاط کنترل بحرانی و سازماندهی سیستمهای کنترل خودکار به منظور حذف یا به حداقل رساندن ریسک آلودگیها ضروری میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دوغ پاستوریزه،منابع آلودگی میکروبی،نقاط کنترل بحرانی،
عنوان انگلیسی
Identification of critical control points in pasteurized Doogh production line and applying of appropriate strategies for controlling microbial contamination
چکیده انگلیسی مقاله
This study was carried out to determine the sources of microbial contamination in Doogh production line during a year in a dairy factory. Samples were taken from different control points from the beginning to the end of the production line including raw milk, pasteurized milk, water, culture, Doogh yoghurt, pasteurized Doogh, packed Doogh, filler and filling air duct, storage hall for pasteurized Doogh, and filling and storage rooms. The microbial analysis of the samples was performed to determine the total count of microorganisms, mold and yeast, coliforms,
E. coli
, Psychrophilic and thermophilic microorganisms, lactic acid bacteria and coagulase positive staphylococci in accordance with national standards of Iran. The results showed that Doogh health quality depends on the quality of raw milk, the adequacy of heat treatment, microbial quality of the ingredients and packaging materials, doing suitable CIP and disinfectantion of processing surfaces and factory environment. The results indicate that the assessment of critical control points and the organization of automatic control systems are necessary in order to eliminate or minimize the risk of microbial contaminats.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
دوغ پاستوریزه,منابع آلودگی میکروبی,نقاط کنترل بحرانی
نویسندگان مقاله
مژگان یزدی |
'گروه زیست فناوری مواد غذایی ، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد
محبوبه سرابی جماب |
گروه زیست فناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد
ابوالفضل پهلوانلو |
گروه زیست فناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25998_3610a1ff3e86c78f79a58995976ee535.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات