این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۰، صفحات ۳۳۵-۳۴۲
عنوان فارسی
بررسی مقاومت انتروکوکوسهای جدا شده از پنیر سنتی کردی به آنتی بیوتیکهای رایج درمانی، فعالیت همولیتیکی و ژلاتینازی آنها
چکیده فارسی مقاله
ویژگی دوگانه انتروکوکوسها از یک سو آنها را به باکتریهای مناسبی جهت تهیه کشتهای آغازگر در تولید فراوردههای غذایی ساخته اما از سویی دیگر بروز ویژگی مقاومت به آنتیبیوتیکها و فاکتورهای بیماریزایی، باعث نگرانی در حوزه سلامت مصرفکننده شده است.
در این پژوهش جهت بررسی مقاومت آنتیبیوتیکی، فعالیت همولیتیکی و ژلاتینازی ایزولههای انتروکوکوسهای جدا شده از پنیر سنتی کردی از انتشار در آگار به کمک دیسک (دیسک
دیفیوژن) و روشهای مبتنی بر کشت استفاده شد. نتایج حاصل از هاله بازدارندگی مربوط به ایزولههای انتروکوکوس نسبت به آنتیبیوتیکهای رایج درمانی نشان داد که جدایهها
به آنتیبیوتیکهای ونکومایسین و آمپیسیلین حساس و نسبت به آنتیبیوتیکهای کانامایسین و استرپتومایسین مقاوم بودند.
جدایههای مورد بررسی
مقاومت بسیار کمی نسبت به تتراسایکلین و کلرامفنیکل از خود بروز دادند. هیچ
کدام از جدایهها به تمامی آنتیبیوتیکهای مورد آزمایش مقاومت نداشتند. نتایج حاصل از بررسی فعالیت همولیتیکی جدایهها نشان داد که هیچ یک از باکتریهای مورد آزمون قادر به تجزیه خون و در نتیجه ایجاد هاله شفاف در محیط حاوی خون گوسفند نبوده و تمامی آنها گاما-همولیتیک و فاقد هر گونه فعالیت همولیتیکی بودند. نتایج حاصل از فعالیت ژلاتینازی سویهها نیز نشان داد که هیچ کدام از جدایههای مورد بررسی نتوانستند در محیط
TSA
حاوی ژلاتین، ایجاد هاله روشن کنند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انتروکوکوس،پنیر سنتی کردی،مقاومت آنتیبیوتیکی،فعالیت همولیتیکی،خاصیت ژلاتینازی،
عنوان انگلیسی
Evaluation of antibiotic resistance of Enterococcus isolates from Kurdish traditional cheese against common therapeutic antibiotics and their hemolytic and gelatinase activity
چکیده انگلیسی مقاله
Dual properties
of
Enterococcus on the one hand,
have
made them suitable and accepted bacteria as starter cultures in the production of food products and probiotics, but on the other hand, because of antibiotic resistance properties and virulence factors
,
has resulted in concerns about the consumer’s health.
I
n this study, in order to evaluate the antibiotic resistance of enterococcal isolates, the
disk diffusion method was used.
Also, culture
-based
method was applied for hemolytic and gelatinase activities
. The results of the inhibition zone of Enterococcus isolates against common clinical antibiotics revealed that the isolates were sensitive to Vancomycin and Ampicillin and are resistant to Kanamycin and Streptomycin.
The
isolates
showed
very little resistance to
T
etracycline and Chloramphenicol
and
none of the isolates were resistant to all tested antibiotics
. Results obtained from hemolytic activity of isolates showed that none of examined isolates
were capable of blood hemolysis and consequently no clear zone of inhibition in medium containing sheep’s blood. All of isolated were
γ
hemolytic and they have no
hemolytic
activity. Gelatinase activity results confirmed that none of the isolates are able to produce clear zone in tryptone soy agar containing gelatin.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
انتروکوکوس,پنیر سنتی کردی,مقاومت آنتیبیوتیکی,فعالیت همولیتیکی,خاصیت ژلاتینازی
نویسندگان مقاله
حسین زنگانه |
دانشجوی دکتری، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
سیدعلی مرتضوی |
استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
فخری شهیدی |
استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
بهروز علیزاده بهبهانی |
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
Elnaz Mialni |
استادیار، گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی، جهاد دانشگاهی مشهد، مشهد، ایران
محمدرضا عدالتیان دوم |
دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26000_ede92d11da17d7f7b9ec93805592e7cb.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات