این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۹، صفحات ۲۷۵-۲۸۵
عنوان فارسی
بررسی جمعیت میکروبی ارقام خرمای استعمران، زاهدی، شاهانی، کبکاب، مرداسنگ، مضافتی و هلیله ای
چکیده فارسی مقاله
مطالعه جمعیت میکروبی مواد غذایی از نظر بهداشت، فساد و فناوری تولید مواد غذایی، مهم میباشد. از آنجایی که برداشت، درجهبندی و بستهبندی خرما (
Phoenix dactylifera
L.
) اغلب به صورت دستی انجام میشود، حضور باکتریهای با منشاء انسانی در آن دور از ذهن نیست. از طرف دیگر میکروبهای موجود در خرما، بخصوص ارقام با رطوبت بالا، علاوه بر اینکه میتوانند عاملی برای ترشیدگی تلقی شوند، ممکن است در تخمیر و تولید سرکه مفید باشند. در این پژوهش هفت رقم خرما از جنبه جمعیت میکروبی و ویژگیهای شیمیایی بررسی شد. ماده خشک و اسیدیته ارقام مختلف خرما به ترتیب بین 72 تا 86 درصد و 06/0 تا 78/0 درصد متغیر بود. باکتریهای جدا شده، با کمک تکثیر ناحیه
16S rDNA
، تحلیل برش آنزیمی
DNA
ریبوزومی تکثیر یافته (
ARDRA
)، توالییابی و در نهایت مقایسه ژنهای
16S rRNA
، شناسایی شدند. نتیجه این پژوهش بر حضور
استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس
،
ائروکوکوس
،
باسیلوس
و
لوکونوستوک مزنترویدس
در ارقام خرمای محلی دلالت داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خرما،16S rDNA،واکنش زنجیرهای پلیمراز،PCR،ARDRA،
عنوان انگلیسی
Study of microbial population in date fruit cultivars of Estamaran, Zahedi, Shahani, Kabkab, Mordarsang, Mazafati and Halileh
چکیده انگلیسی مقاله
Studying the microbiota of food materials is important from sanitary, spoilage and technological perspectives. Due to manual harvesting, grading and packaging of date fruit (
Phoenix dactylifera
L.), it's not surprising to find bacteria of human origin in date fruit products. On the other hand, microbes present in date palm, especially high moisture content fruits, could produce lactic acid and acetic acid and make the fruit sour, so this kind of microbes potentially could be useful especially in food fermentation and vinegar production. In this project, seven varieties of date fruits were examined chemically and microbiologically. Total solid and acidity of dates were between 72% to 86% and 0.06% to 0.78% respectively. Isolated bacteria were identified by 16S rDNA amplification and restriction analysis (ARDRA), sequencing and 16S rRNA gene comparison. The results show
Staphylococcus epidermidis
,
Aerococcus
,
Bacillus
and
Leuconostoc mesenteroides
are the present bacteria in local date fruits.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
خرما,16S rDNA,واکنش زنجیرهای پلیمراز,PCR,ARDRA
نویسندگان مقاله
لیلا نصرت آبادی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، بخش بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران
حمیدرضا کاوسی |
استادیار، بخش بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران.
رضا حاجی محمدی فریمانی |
استادیار، بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران.
محمد بلوردی |
استادیار، بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25966_36fc7c3e8745037731b571732a3abda9.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات