این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۹، صفحات ۳۰۱-۳۱۳
عنوان فارسی
بررسی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی میکروامولسیونهای حاوی بتا- سیتواسترول بر پایه روغن کنجد
چکیده فارسی مقاله
در سالهای اخیر، فیتواسترولها به طور گستردهای به عنوان یک افزودنی در مواد غذایی با هدف تنظیم سطح کلسترول پلاسما، و نیز به عنوان افزودنی در مواد آرایشی و داروسازی مورد استفاده قرار گرفتهاند. نقطه ذوب بالا و نامحلول بودن آنها در آب و روغن، افزودن فیتواسترولها را به مواد غذایی با مشکل مواجه میکند. در این مطالعه، میکروامولسیونهایی حاوی بتا- سیتواسترول با فرمولاسیون مختلف از ترکیب روغن کنجد و توئین 80 به عنوان سورفکتانت و مخلوط اتانول/ پروپیلن گلیکول به عنوان کوسورفکتانت تهیه شد و برای کاهش اندازه ذره از هموژنایزر اولتراسونیک استفاده گردید. درصد روغن و همچنین نسبت سورفکتانت: کوسورفکتانت در نمونهها تغییر داده شد تا فرمولاسیون بهینه بهدست آید. میانگین قطر حجمی ذرات حدود 50 نانومتر وپایینتر بود. ارتباط معناداری بین افزودن بتا- سیتواسترول به نمونهها و میانگین قطر حجمی و شاخص پراکندگی میکروامولسیونها یافت نشد(05/0
<
p
). همچنین میانگین قطر حجمی، با افزایش درصد روغن و افزایش نسبت سورفکتانت: کوسورفکتانت به طور معناداری افزایش یافت(05/0>
p
). متوسط شاخص پراکندگی همه نمونهها زیر 5/0 بود. ویسکوزیته و کشش سطحی نمونهها با افزایش درصد روغن و اقزودن بتا- سیتواسترول به نمونهها به طور معناداری افزایش یافت(05/0>
p
). همچنین پایداری نمونهها در دماهای مختلف پیش
بینی شده برای نگهداری و استفاده مطلوب بود. بهترین نتایج به دست آمده برای نمونه حاوی 40 درصد روغن، با نسبت سورفکتانت: کوسورفکتانت 1:2 بود که افزودن بتا- سیتواسترول به آن، تاثیر نامطلوبی بر نتایج به دست آمده نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
میکروامولسیون،روغن،سورفکتانت،کوسورفکتانت،
عنوان انگلیسی
Physical and chemical properties of β-sitosterol containing microemulsions based on sesame oil
چکیده انگلیسی مقاله
In recent years, phytosterols have been widely used as an additive in foods to regulation cholesterol level in the plasma, in cosmetics and pharmaceuticals. The high melting point and insolubility in water and oil make it difficult to add phytosterols to food. In this study, microemulsion containing β-sitosterol with different formulations were prepared from sesame oil and tween 80 as surfactant and a mixture of ethanol/propylene glycol as cosurfactant; An ultrasonic homogenizer was used to reduce the particle size. Oil percentage and the ratio of surfactant: cosurfactant was changed in the samples to obtain an optimal formulation. The mean particle diameter was about 50 nm and lower. There was no significant relationship between β-sitosterol containing, mean diameter and polydispersity index of microemulsions (p>0.05). The mean particle diameter was increased when oil content and the ratio of surfactant: cosurfactant increased (p<0.05). Poly dispersity index of the samples were below 0.5. The viscosity and surface tension of the samples increased with the increase in oil content and β-sitosterol addition (p <0.05). The stability of the samples was also predicted at various temperatures. The best results were obtained for the sample containing 40% oil, with a surfactant: cosurfactant ratio of 2:1, and the addition of β-sitosterol did not have an adverse effect on the results.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
میکروامولسیون,روغن,سورفکتانت,کوسورفکتانت
نویسندگان مقاله
عاطفه پورجاهد |
استادیار
حبیب اله عباسی |
استادیار
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25968_ba766915bbe9abaec4436901d68c6e22.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات