این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۸، صفحات ۳۵۷-۳۶۴
عنوان فارسی
تاثیر اشعه مایکرویوو ، اسید آلی و نمک بر سودوموناس آئروژینوزا تلقیح شده در قطعات گوشت در طی دوره ماندگاری در یخچال
چکیده فارسی مقاله
انواع مختلف سودوموناس در آب ، خاک و در محیط پراکندهاند . سودوموناس آئروژینوزا مهمترین بیماریزا فرصت طلب در این گروه میباشد. در این پژوهش اثر اشعه مایکرویوو ، اسید خوراکی و نمک بر سودوموناس آئروژینوزا که به قطعات گوشت گوساله تلقیح شده مورد بررسی قرارگرفت . تعداد 108 نمونه در 9 گروه قرار داده شد . پس از تلقیح به وسیله سوسپانسیون باکتری ، دو گروه توسط اسیدلاکتیک (5/2 و 5 درصد) و اشعه مایکروویو (زمانهای 9،7،5،3 ثانیه) ، دو گروه توسط نمک با غلظت (4 و 6 درصد ) و اشعه مایکروویو (زمانهای 9،7،5،3 ثانیه) و چهار گروه توسط اسید لاکتیک ( 5/2 و 5 درصد) همراه با نمک (4و6 درصد) و اشعه مایکروویو (زمانهای 9،7،5،3 ثانیه) و گروه کنترل با آب مقطر تیمار شد . پس از تابش دمای سطح قطعه گوشت اندازهگیری گردید. نمونهها در دمای یخچال قرار داده شد و در روزهای 15،12،9،6،3،0 شمارش باکتری در محیط انجام شد. نتایج نشان داد که اثر غلظتهای مختلف نمک و زمانهای مایکروویو گذاری و نیز غلظتهای اسید لاکتیک 2.5% و 5% به صورت معنی داری سبب کاهش لگاریتم تعداد باکتری در طول دوره یخچال گذاری نسبت به نمونه های بدون اسید شدند
(p<0.001)
. همچنین اثر متقابل فاکتورهای مورد بررسی نیز به صورت معناداری سبب کاهش لگاریتم تعداد باکتری در طول دوره یخچال گذاری گردید
(p<0.001)
.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسید آلی،سودوموناس آئروژینوزا،گوشت گوساله،مایکروویو،نمک،
عنوان انگلیسی
The effect of short-time microwave exposure, organic Acid and Salt on Pseudomonas aeruginosa inoculated in veal parts during refrigerated shelf life
چکیده انگلیسی مقاله
Different species of Pseudomonas bacteria are found in abundance in nature. Although they are weak pathogens but they have great importance in the food hygiene and health because they are psychrophilic bacteria and can grow and proliferate at refrigerated temperatures and can produce proteolytic and lipolysis enzymes. In this study, the simultaneous effect of different doses of microwave radiation and different concentrations of lactic acid and salt on Pseudomonas aeruginosa bacteria inoculated into veal parts were studied. In this study, 108 specimens were evaluated in 9 treatments per day, 0,3,6,9, 12 15. And after refrigerating, microbial tests performed including Pseudomonas aeruginosa count and TVN chemical test. The control group was treated with distilled water. The bacterial count was done in Pseudomonas Agar medium. The effect of various concentrations of acid, salt, and microwave time on the logarithm of the bacterial count was evaluated over a 15-day refrigerator by Mixed repeated measure Anova. The results showed that different concentrations of acid, salt and microwave time and their interactions had a significant effect on the mean logarithm number of bacteria during refrigerating period.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسید آلی,سودوموناس آئروژینوزا,گوشت گوساله,مایکروویو,نمک
نویسندگان مقاله
نیلوفر شهبازی |
کارشناسی ارشد بهداشت مواد غذایی و آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
عبداله جمشیدی |
استاد گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
محمد عزیززاده |
دانشیار گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه فردوسی مشهد
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25942_19fc4c8cdda21fd6b765d0f35af36583.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات