این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۷، صفحات ۷۹-۸۶
عنوان فارسی
بررسی خواص فیزیکوشیمیائی پوشش نانو امولسیون اسانس آویشن شیرازی بر ماندگاری قارچ خوراکی دکمهای (Agaricus bisporus)
چکیده فارسی مقاله
چکیده
استفاده از پوشش خوراکی برای حفاظت از مواد غذایی در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است. در این پژوهش کلاهک رسیده قارچ دکمهای
Agaricus bisporus
با ماده کربوکسی متیل سلولز 1 درصد و نانو امولسیون آویشن شیرازی (
Zataria multiflora
) در سه غلظت 200، 300 و 400 میلی گرم بر لیتر پوشش داده و در دمای 8 درجه سلسیوس بهمدت دو هفته نگهداری شدند. طی این مدت افت وزن، مواد جامد محلول، استحکام بافت و رنگ بررسی شدند. نتایج بدست آمده نشان داد افت وزن در تیمارهای دارای پوشش نانو امولسیون اسانس آویشن شیرازی نسبت به شاهد تفاوت معنیداری دارند، بهطوری که با افزایش غلظت نانو امولسیون آویشن شیرازی وزن کلاهکها افت کمتری داشتند. از طرفی میزان ازدست دادن رطوبت در کلاهک
ها از روند افت وزن تبعیت میکند. بنابراین پوششدهی میتواند سبب به تاخیر افتادن خشک شدن و چروکیدگی در کلاهک گردد. همچنین با افزایش غلظت نانو امولسیون آویشن شیرازی استحکام بافت نسبت به شاهد افزایش یافت و بهترین غلظت 300 و 400 میلیگرم بر لیتر میباشد. مواد جامد محلول در آب نیز تا روز هفتم افزایش یافته و در پایان دوره ماندگاری کاهش نشان داد که کمترین آن در غلظت 400 میلی گرم بر لیتر بوده است. مطابق نتایج مناسبترین مقادیر برای دو پارامتر
L
*
و
ΔE
*
در غلظت 400 میلی گرم بر لیتر از نانواسانس تعیین گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کربوکسی متیل سلولز،آویشن شیرازی،قارچ دکمهای،نانو امولسیون،
عنوان انگلیسی
Investigation of the Physical and Chemical Properties of Zataria multiflora Essential oil Nano Emulsions on the Preservation of Agaricus Bispporus Button Mushroom
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract
The use of edible coatings to protect food has increased dramatically in recent years. In this study, the pileus of button mushroom
Agaricus bisporus
was coated with 1% carboxymethyl cellulose and essential oil nanoemulsion of
Zataria multiflora
at three concentrations of 200, 300 and 400 mg/l and stored at 8 ° C for 2 weeks. Then weight loss, brix, texture strength and solution color were investigated. Button mushroom coated with essential oil nano-emulsion showed a significant difference in weight loss from that of control. The results showed that Increasing the concentration of nanoemulsion reduced the weight loss of the pileus. Also, the amount of moisture loss in the pileus is similar to the trend of weight loss. Therefore, the nano-emulsion coating reduced the drying process in the pileus. Tissue strength was increased with increasing concentrations of nano-emulsion oils compared to control , and the best concentration was 300 and 400 mg/l. The brix was increased until the seventh day and decreased at the end of the durability period , with the lowest concentration at 400 mg/l. Also, two parameters L and ΔE were suitable at 400 mg/l of nanoemulsion oil concentration.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کربوکسی متیل سلولز,آویشن شیرازی,قارچ دکمهای,نانو امولسیون
نویسندگان مقاله
سید اسماعیل رضوی |
ریاست دانشکده تولید گیاهی
مینو رستگار |
کارشناس آزمایشگاه مرکزی
پونه ابراهیمی |
معاونت آموزشی دانشگاه گلستان
شهریار رضایی |
دانشجو
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25890_b0f3a07a6e682d126a0536437a7226aa.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات