این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۷، صفحات ۱۱۳-۱۲۶
عنوان فارسی
اثر پوشش خوراکی صمغ عربی حاوی اسانس آویشن شیرازی بر حفظ خصوصیات کیفی پسته تازه رقم احمدآقایی
چکیده فارسی مقاله
استفاده از پوشش
زیست تخریب حاوی اسانس روی سطح میوه یک روش مؤثر بر کاهش مشکلات پس
از برداشت و منجر به حفظ کیفیت محصول میشود. در این پژوهش، غلظتهای مختلف صمغ عربی (0، 6 و 8 درصد وزنی- حجمی) در ترکیب با غلظتهای مختلف (0، 3/0 و 5/0 درصد وزنی- حجمی) اسانس آویشن شیرازی روی برخی خصوصیات کیفی میوه پسته تازه در طی 36 روز انبارمانی در دمای 1±3 درجه سانتیگراد بررسی شد. نتایج نشان داد که رشد کپک و مخمر و رشد باکتریهای هوازی در نمونههای پوشش داده شده با غلظت صمغ عربی 6 درصد حاوی اسانس آویشن شیرازی در دو سطح 3/0 و 5/0 درصد بهطور معنیداری از سایر نمونهها کمتر بود. همچنین افزودن اسانس آویشن شیرازی (3/0 و 5/0 درصد) در فرمولاسیون پوشش خوراکی صمغ عربی 6 درصد باعث کاهش آب از دستدهی میوههای تازه شد و بهطور قابل توجهی کاهش وزن نمونهها را کاهش داد. افزودن اسانس به پوشش صمغ عربی بهطور معنیداری باعث حفظ کربوهیدارت، کلروفیل، ترکیبات فنلی و آنتیاکسیدانی مغز میوههای پوشش داده شد. بنابراین، استفاده از پوشش خوراکی صمغ عربی 6 درصد حاوی اسانس آویشن (3/0 و 5/0 درصد) میتواند باعث حفظ کیفیت و افزایش دوره انباری میوه پسته تازه شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس،پسته تازه،پوشش خوراکی،رشد کپک،
عنوان انگلیسی
Effect of Arabic gum coating enriched with Shirazi thyme essential oil on quality characteristics of fresh pistachio (Pistacia vera L cv. Ahmad-Aghaghi)
چکیده انگلیسی مقاله
Biodegradable edible coatings, their enrichment with essential oils and their use on the surface of fruits are influential approaches that can reduce the problems of post-harvest management, thereby maintaining the quality of the produce. In this study, different concentrations of Arabic gum (0, 6 and 8% w/v) were used in combination with different concentrations of Shirazi thyme essential oil (0, 0.3 and 0.5% w/v), and their effects were measured with respect to various qualitative characteristics of fresh pistachio nuts which were evaluated for a period of 36 days under conditions of storage at a temperature of 3 ± 1°C. The results showed that the growth of mold and yeast and the growth of aerobic bacteria on the samples were significantly less than in other samples when using the 6% Arabic gum concentration enriched with the essential oil of Shirazi thyme at 0.3 and 0.5%. Also, adding the essential oil of Shirazi thyme (at 0.3 and 0.5%) to the formulation of Arabic gum (6%) managed to reduce the occurrence of water loss from the fresh pistacia and significantly reduced the weight loss from the samples. The addition of essential oil to the Arabic gum coating contributed significantly to the preservation of carbohydrates, chlorophylls, phenolic compounds, and antioxidants in the kernels of the fresh pistachios. Therefore, the use of edible coatings of 6% Arabic gum containing Shirazi thyme essential oil (at 0.3 and 0.5%) can maintain the quality and increase the shelf life of fresh pistachio.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسانس,پسته تازه,پوشش خوراکی,رشد کپک
نویسندگان مقاله
احمد شاکر اردکانی |
پژوهشکده پسته، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، رفسنجان، ایران
مریم هاشمی |
دانشگاه هرمزگان
عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی |
دانشگاه هرمزگان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25893_43e7353c7df9841b548b86bd3cca03b1.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات