این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۷، صفحات ۲۷۹-۲۹۰
عنوان فارسی
تاثیر بستهبندی فعال میکروبی بر کیفیت پس از برداشت میوه توت فرنگی
چکیده فارسی مقاله
ب
بستهبندی با خاصیت ضد میکروبی یکی از مهمترین کاربردهای بستهبندی فعال است. ﭘﮋوﻫﺶ
حاضر با هدف ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ بستهبندی فعال ضد میکروبی بر کیفیت پس از برداشت ﻣﻴﻮه ﺗﻮت ﻓﺮﻧﮕﻲ رﻗﻢ کامارزا
اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﻪﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼً ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ 4 نوع بستهبندی میوه شامل شاهد بدون تلقیح قارچ، شاهد با تلقیح قارچ، و بستهبندی شده با غلظت 12 و 24 میکرولیتر اسانس نعناع فلفلی در میلیلیتر هوای بسته و زﻣﺎن آنالیز (0، 4، 8 و 12 روز) اﺟﺮا ﺷﺪ. در طی آزمایش صفات کیفی و بیوشیمیایی مورد بررسی قرار گرفت. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ دوره نگهداری در همه
میوههای بستهبندی شده ﺷﺎﺧﺺﻫﺎی درصد پوسیدگی، ﻛﺎﻫﺶ وزن، آﻧﺘﻮﺳﻴﺎﻧﻴﻦ ﻛﻞ، فنول و
ﻓﻼوﻧﻮﺋﻴﺪ ﻛﻞ به طور معنیداری اﻓﺰاﻳﺶ درﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﻣﻴﺰان
ویتامین ث
، و ﻇﺮﻓﻴﺖ آنتی اکسیدانی ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﻓﺖ در میوهﻫﺎی بستهبندی شده ﺑﺎ اسانس نعناع فلفلی ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﻌﻨﻲداری صفات کیفی بهبود یافت. جمعیت میکروبی طی دوره نگهداری در تیمارهای شاهد افزایش و در بسته میوه حاوی اسانس نعناع فلفلی کاهش یافت. غلظت 24 میکرولیتر/میلیلیتر اسانس نعناع فلفلی لود شده در فوم میکروسلولی نشاسته با رهایش آهسته توانست درصد پوسیدگی میوه و وﻳﮋﮔﻲﻫﺎی ﻛﻴﻔﻲ ﻣﻴﻮه ﺗﻮتﻓﺮﻧﮕﻲ
را
ﻃﻲ اﻧﺒﺎرداری ﺳﺮد حفظ نماید.
با
توجه
به
اینکه
اسانس
گیاه
نعناع
فلفلی بعلت
وجود ترکیباتی
غالب
نظیر
منتون و منتول
در
غلظتهای
نسبتاٌ پایین
روی
رشد
قارچ بویتریتیس
بسیار موثر
است،
لذا
استفاده
از
این
اسانس
بجای مواد
نگهدارنده مصنوعی
که
اثرات
سوء
آنها
مشخص
شده
است
یک
امر مفید
و
مؤثر
به
نظر
میرسد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس،بستهبندی،ویتامین ث،ظرفیت آنتی اکسیدانی،
عنوان انگلیسی
The Effect of Active Microbial Packaging on Postharvest Quality of Strawberry Fruit
چکیده انگلیسی مقاله
Antimicrobial packaging is one of the most important applications of active packaging. The purpose of this study was to investigate the effect of antimicrobial packaging on the quality of strawberry fruit cv. Camarosa The experiment was conducted as factorial in a completely randomized design with four types of fruit packaging control with no inoculation and inoculation of fungi, 12 and 24 μl of essential oil /ml air and the second factor was sampling time (harvest time, 4, 8 and 12 days). During the experiment, traits qualitative and biochemical properties were investigated. The results showed that with increasing storage time in all treatments, decay percentage, weight loss, total anthocyanin, total phenol and flavonoid increased, while the amount of vitamin C and antioxidant capacity decreased. The amount of vitamin C, flavonoids and antioxidant capacity in fruits treated with peppermint essential oil were significantly higher than those of the control group. The microbial populations during the storage period was decreased in the treatment of essential oils. Totally, It seems that The concentration of 24 μl / ml peppermint essential oil loaded with microselle foam with slow release could reduce the percentage of fruit decay and microbial populations and maintain the qualitative and biochemical properties of strawberry fruit during cold storage. Considering that the essential oil of peppermint is very effective on the growth of Botrytis cinerea due to the presence of dominant components such as menthol and menthol at relatively low concentrations, so using this essential oil instead of artificial preservatives, It looks like something useful and effective.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسانس,بستهبندی,ویتامین ث,ظرفیت آنتی اکسیدانی
نویسندگان مقاله
اعظم امیری |
گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
سید محمد حسن مرتضوی |
فیزیولوژی پس از برداشت، دانشیار، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران
محمد محمودی سورستانی |
فیزیولوژی و اصلاح گیاهان دارویی، علوم باغبانی، دانشیار، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران.
علیرضا کیاست |
شیمی آلی، شیمی، استاد گروه شیمی، دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران
زهرا رمضانی |
شیمی تجزیه، استاد، مرکز تحقیقات نانوتکنولوژی، بخش شیمی دارو، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25905_499d1b6fc95d93effc9065383963ca9c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات