این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۷، صفحات ۲۹۱-۳۰۴
عنوان فارسی
اثر ضدمیکروبی اسانس بهار نارنج بر تعدادی از ریزاندامگان بیماریزا با منشاء غذایی و تعیین ترکیبات شیمیایی، فنل کل، فلاونوئید و پتانسیل آنتیاکسیدانی آن
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، فعالیت ضدمیکروبی اسانس بهار نارنج بر ریزاندامگان بیماریزای
باسیلوس سرئوس
، لیستریا اینوکوا، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، سودوموناس ائروژینوزا، سالمونلا تیفی و کاندیدا آلبیکنس بررسی شد. ترکیبات شیمیایی، فنل، فلاونوئید کل و پتانسیل آنتیاکسیدانی اسانس بهار نارنج نیز تعیین گردید.
نتایج آزمونهای فیتوشیمیایی
Ferric chloride
و
Shinoda
وجود ترکیبات فنلی، فلاونوئید و فلاونی در اسانس بهار نارنج را تایید نمود.
براساس نتایج آنالیز کروماتوگرافی گازی 14 ترکیب در اسانس بهار نارنج شناسایی شد.
Linalool
با 29/21 درصد ترکیب اصلی اسانس بهار نارنج بود.
میزان فنل و فلاونوئید کل در اسانس بهار نارنج به ترتیب برابر با
46/0
±
35/41 میلیگرم گالیک اسید بر گرم وزن خشک و
50/0
±
98/2 میلیگرم کوئرستین بر گرم وزن خشک بود.
فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس بهار نارنج با
روش کاهش ظرفیت رادیکالی
و
بتاکاروتن لینوئیک اسید
به ترتیب برابر با
60/0
±
85/102 میکروگرم بر میلیلیتر و
60/65%
بود. بیشترین و کمترین هاله عدم رشد در غلظت 45 میلیگرم بر میلیلیتر به ترتیب برای باکتریهای لیستریا اینوکوا و
سالمونلا تیفی
با قطر
66/0
±
50/16 و
43/0
±
80/9 میلیمتر مشاهده شد. رنج غلظت بازدارندگی از رشد اسانس بهار نارنج برای ریزاندامگان بیماریزا 125/3 تا 100 میلیگرم بر میلیلیتر بود. رنج حداقل غلظت کشندگی اسانس بهار نارنج 125/3 تا 200 میلیگرم بر میلیلیتر بود. براساس نتایج این پژوهش مشخص گردید که اسانس بهار نارنج دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی مناسبی در برابر ریزاندامگان بیماریزا بوده، لذا میتوان از آن در محصولات غذایی بهره برد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بهار نارنج،ریزاندامگان بیماریزا،میکرودایلوشن براث،آزمونهای فیتوشیمیایی،
عنوان انگلیسی
Antimicrobial effect of Citrus aurantium essential oil on some food-borne pathogens and its determination of chemical compounds, total phenol content, total flavonoids content and antioxidant potential
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the antimicrobial effect of Citrus aurantium
essential oil on
Bacillus cereus
,
Listeria innocua
, Staphylococcus
aureus
,
Escherichia coli
, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhi and Candida albicans
was evaluated.
The chemical compounds, total phenol content,
total flavonoids content
and antioxidant potential
of Citrus aurantium
essential oil were
determined.
The results of phytochemical analysis (
Ferric chloride
and
Shinoda
) showed that,
phenol
,
flavonoids and flavone
demonstrated the presence in Citrus aurantium
essential oil. Based on gas chromatography–mass spectrometry results 19 compounds identified in Citrus aurantium essential oil.
Linalool
(21.29 %) was the major compound in
Citrus aurantium
essential oil
.
The total phenolic content and
total flavonoids content
of
Citrus aurantium
essential oil were equal to 41.35 ± 0.46 mg GAE/g
DM
and
2.98
±0.50
mg QE/g
DM
, respectively. The antioxidant potential
based on
radical
Scavenging
and
β-carotene linoleic acid
of
Citrus aurantium
essential oil were equal to
102.85 ± 0.60
μg/ml and 65.60% respectively.
The longest and the shortest diameters of the inhibition zone at the concentration of 45 mg/ml pertained to,
Listeria innocua
(16.50
±0.66 mm
) and Salmonella typhi (9.80
±0.43 mm
), respectively.
The
minimum inhibitory concentration
of the
Citrus aurantium
essential oil ranged from 3.125 mg/ml to 100 mg/ml, while its
minimum bactericidal/fungicidal concentration
ranged from 3.125 mg/ml to 200.
Based on the present research, the essential oil
Citrus aurantium
antioxidant potential and antimicrobial activity on several
food-borne pathogens
tested and thus can be a good source of food industrial
.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بهار نارنج,ریزاندامگان بیماریزا,میکرودایلوشن براث,آزمونهای فیتوشیمیایی
نویسندگان مقاله
Farideh Tabatabaei Yazdi |
فردوسی مشهد
فرشته فلاح |
فردوسی مشهد
بهروز علیزاده بهبهانی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
علیرضا وسیعی |
فردوسی مشهد
سید علی مرتضوی |
فردوسی مشهد
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25906_08401c3eb015a4b972ecde126652a7f8.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات