این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۷، صفحات ۳۲۷-۳۴۱
عنوان فارسی
بهینهسازی خصوصیات رئولوژیکی ماست چکیده تولید شده به روش فرآیند بدون آبگیری با استفاده از الگوریتم کرم شبتاب
چکیده فارسی مقاله
روشهای تولید ماست چکیده از روشهای سنتی و پر زحمت مانند جدا کردن قسمتی از فاز سرمی در کیسههای پارچهای تا روشهای پیچیده
تر، استفاده از روشهای مناسبتر تولید مانند روش فرآیند بدون آبگیری (
wheyless
) توسط پودرهای پروتئینی حاصل از شیر را ضروری میسازد. لذا در این پژوهش اثر اجزاء مختلف فرمولاسیون ماست چکیده از جمله کنسانتره پروتئین شیر (
mpc
)، پودر آب پنیر (
cwp
) و صمغ کنجاک بر ویژگیهای رئولوژیکی ماست چکیده با استفاده از طرح متقاطع مخلوط–فرآیند مورد بررسی قرار گرفت و سپس این خصوصیات با استفاده از مدلای به دست آمده با استفاده از الگوریتم کرم شب تاب بهینه گردید. نتایج حاصل از آزمون اصلاح شده اکسترژن برگشتی-آنالیز پروفیل بافت نشان داد که با افزایش میزان صمغ کنجاک سختی، چسبندگی و نیروی چسبندگی نمونهها به طور معنیداری به ویژه برای نمونههای حاوی
cwp
بالاتر افزایش یافت در حالیکه در مقادیر بالای صمغ کنجاک با افزایش میزان
mpc
و کاهش میزان
cwp
پیوستگی کاهش نشان داد. همچنین نتایج حاصل از آزمون کرنش متغیر نشان داد که با افزایش میزان صمغ کنجاک
G
'
LVE
،
G
"
LVE
،
γ
c
،
τ
y
،
τ
f
و
G
f
نمونهها نیز به طور معنیدار به ویژه برای نمونههای حاوی
cwp
بالاتر افزایش پیدا کرد. نتایج بهینه درصد ترکیبات مختلف برای دستیابی به حداکثر سختی، پیوستگی،
G
'
LVE
،
G
"
LVE
،
γ
c
،
τ
y
،
τ
f
،
G
f
و حداقل چسبندگی، نیروی چسبندگی و
G" LVE
استفاده از الگوریتم کرم شبتاب در فضای مؤلفههای اصلی نشان داد که مقادیر بهینه به دست آمده از
mpc
و صمغ کنجاک واریانس بیشتری از دادههای مربوط به پارامترهای رئولوژیکی را به خود اختصاص دادهاند که نشان دهنده اهمیت و نقش مؤثر تقریباً یکسان صمغ کنجاک و
mpc
بر بهبود خواص رئولوژیکی ماست چکیده بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ماست چکیده،آزمون اصلاح شده اکسترژن برگشتی-آنالیز پروفیل بافت،الگوریتم کرم شبتاب،پودر آب پنیر،صمغ کنجاک،آزمون کرنش متغیر،
عنوان انگلیسی
Optimization of rheological properties of labane (concentrated yoghurt) produced by wheyless process using firefly algorithm
چکیده انگلیسی مقاله
Production methods of concentrated yoghurt (labane) varied from traditional methods, which are tedious, such as separation of whey by fabric bags, to complicated methods. These raise demand to establish more suitable methods such as “wheyless process” by dried milk, concentrated milk protein or concentrated whey protein. So the influence of different ingredients such as milk protein concentrate (MPC), whey protein concentrates (WPC) and konjac gum (KG) on rheological properties of labane was investigated through mixture-process design methodology and optimized these properties by firefly algorithm. The results of the combination of back extrusion and texture profile analysis (TPA) indicated that increasing KG significantly increased hardness, adhesiveness and adhesiveness force especially for samples with high amount of CWP but increasing MPC and decreasing CWP decreased cohesiveness in samples with high amount of KG. Strain sweep test of the labane indicated that all sample had gel-like structure (weak gel) at 1 Hz and 20˚C. Rheological results also showed that increasing KG significantly increased G’
LVE
, G”
LVE
, γ
c
, τ
y
, τ
f
and G
f
especially for samples with high amount of CWP. The optimal results of different gum percentages to achieve maximum Hardness, Cohesiveness, G
΄LVE
, γc, τy, tan δ
LVE,
G
f
and minimum Adhesiveness, Adhesiveness force, G˝LVE using the firefly algorithm in PC space, it has been shown that the optimum amounts of KG and MPC were close to each other and had more variance of the data which shows the similarity of the effect of these two component on the rheological parameters.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ماست چکیده,آزمون اصلاح شده اکسترژن برگشتی-آنالیز پروفیل بافت,الگوریتم کرم شبتاب,پودر آب پنیر,صمغ کنجاک,آزمون کرنش متغیر
نویسندگان مقاله
مصطفی کاشانی نژاد |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، تولید فرآوردههای نوین لبنی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران.
مسعود نجف نجفی |
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران.
محسن قدس روحانی |
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران.
مرتضی کاشانی نژاد |
مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25909_2999ac1453797b21b89f12c63f78a761.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات