این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۶، شماره ۸۷، صفحات ۳۹۵-۴۰۴

عنوان فارسی شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس های پونه، نعنا و آویشن و بررسی فعالیت ضد میکروبی آنها
چکیده فارسی مقاله امروزه با توجه به اثبات اثرات نامطلوب مواد ضد میکروبی شیمیایی بر سلامتی انسان و نیز به دلیل تمایل روزافزون مصرفکنندگان به مصرف ترکیبات طبیعی، تلاش برای جایگزینی نگهدارندههای سنتزی با انواع طبیعی رو به افزایش است. با توجه به این واقعیت که یکی از بهترین منابع ترکیبات ضد میکروبی، ترکیبات موجود در گیاهان است، در تحقیق حاضر ضمن شناسایی نرکیبات موثره سه اسانس پونه، نعنا و آویشن خواص ضد میکروبی آن ها نیز بررسی شد. جهت تجزیه و شناسایی اسانسها از دستگاه گاز کروماتوگرافی طیف سنجی جرمی(GC/MS )استفاده شد. خواص ضد باکتریایی اسانس های مذکور بر تعدادی از باکتریهای گرم منفی و گرم مثبت در مقایسه با آنتی بیوتیک های رایج نظیرکلرامفنیکل و تتراسایکلین به روش انتشار دیسک مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی، 40 ترکیب فرار در اسانس آویشن شناسایی گردید که تیمول (61/30 %)، کارواکرول (18/22 %)، پاراسیمن (34/7 %)، گاماترپینن (66/6 %) و لینالول (26/5 %) عمده ترکیبات موجود در اسانس آویشن بودند، 31 ترکیب شیمیایی در اسانس پونه شناسایی شد که پیپریتون (16/32 %)، پیپریتنون (62/29 %) و آلفاترپینئول (40/6 %) عمده ترکیبات موجود در اسانس پونه بودند. همچنین27 ترکیب در اسانس نعناع شناسایی گردید که کارون (03/51 %) و لیمونن (12/21 %) عمده ترکیبات موجود در اسانس نعناع بودند. نتایج این پژوهش نشان داد باکتری­های گرم مثبت نسبت به باکتریهای منفی حساسیت ببیشتری به اسانسهای مورد مطالعه داشتند. همچنین اسانس گیاه آویشن اثر بازدارندگی بیشتری نسبت به پونه و نعنا دارد، که این امر احتمالا به دلیل وجود مقادیر بیشتر تیمول و کارواکرول در برگ های این گیاه می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فعالیت ضدمیکروبی،اسانس،لامیاسه،گازکروماتوگرافی،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله فعالیت ضدمیکروبی,اسانس,لامیاسه,گازکروماتوگرافی

نویسندگان مقاله ندا عزیزی تبریز زاد |
دانش‌آموخته کارشناسی ارشد،گروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات،تهران، ایران

مهدی سیدین |
دانشیار،گروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات،تهران، ایران

محمد حجتی |
دانشیار،گروه علوم و صنایع غذایی،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ایران


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_25914_e769d1a2bb7b02ce9ecce80686c51c79.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات