این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۶، صفحات ۱۵-۲۹
عنوان فارسی
ارزیابی و مقایسه خصوصیات فیتوشیمیایی و ظرفیت آنتیاکسیدانی برخی ریز میوههای دارویی جمعآوری شده از منطقه خاندرسی ارومیه
چکیده فارسی مقاله
در سالهای اخیر با توجه به مشکلات سلامتی و تغذیهای استفاده از آنتیاکسیدانهای سنتزی در فرآوری مواد غذایی، بهرهگیری از گیاهان دارویی و ترکیبات موثرهی آنها به عنوان منابع طبیعی که دارای خاصیت آنتیاکسیدانی هستند، مورد توجه محققین قرار گرفته است. در این مطالعه خصوصیات فیتوشیمیایی و آنتیاکسیدانی 15 ژنوتیپ از ریز میوههای مختلف (عروسک پشت پرده، تاج ریزی، تمشک، زالزالک (دو گونه)، زرشک (چهار گونه)، رز (سه گونه)، آقطی (سه گونه)) مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از شناسایی گونهها، استخراج نمونهها با استفاده از دستگاه اولتراسونیک انجام شد. تنوع فیتوشیمیایی ریز میوهها بر اساس محتوای فنول کل (روش فولین سیکالتو)، فلاونوئید کل (روش آلومینیوم کلراید)، کاروتنوئید کل، کلروفیل
a
،
b
و کل (روش لیچن تالر) و فعالیت آنتیاکسیدانی (روش
DPPH
) ارزیابی گردید. نتایج مطالعه نشان داد ریز میوههای جمعآوری شده، تفاوتهای معنیداری
)
سطح احتمال 1 درصد
(
از نظر خصوصیات فیتوشیمیایی مورد مطالعه دارند. بیشترین میزان فنول (
mg GAE/g FW
096/5) و فلاونوئید کل (
mg Qu/100g FW
433/14) در ژنوتیپ
G3
(
Rubus ulmifolius
sub sp
. sanctus
) و کمترین میزان فنول (
mg GAE/g FW
315/0) و فلاونوئید کل (
mg Qu/100g FW
8/0) در ژنوتیپ
G1
(
Physalis alkekengi
) مشاهده شد. همچنین بیشترین کاروتنوئید کل (
μg/g FW
508/20) در ژنوتیپ
G13
(
sambucus nigra marginata
) گزارش شد. بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی در میوه ژنوتیپ
G3
(
Rubus ulmifolius
sub sp
. sanctus
) با 634/86 درصد مشاهده شد. این نتایج پیشنهاد میکنند که میوههای مختلف به ویژه تمشک دارای منابع غنی از آنتیاکسیدانهای طبیعی بوده و میتوانند در صنایع غذایی و دارویی کاربرد فراوان داشته باشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ریزمیوههای دارویی،فنول،فلاونونید،فعالیت آنتیاکسیدان،فیتوشیمیایی،
عنوان انگلیسی
Evaluation and comparison of phytochemical and antioxidant capacity of some small fruits collected from Urmia Khan-Dareh-si region
چکیده انگلیسی مقاله
Recently, due to healthier and nutritional problems of synthetic antioxidants in food processing, using of herbal medicine and its effective components as a natural resources with antioxidant properties have been evaluated. This study was accomplished in order to examine phytochemical and antioxidant capacity of different small fruits in 15 accessions (Physalis, Solanum luteum
,
Raspberry, Hawthron, Barberry, Rose and Elderberry). After species identification, extraction of samples was conducted using ultrasonic device. Total phenolic content, total flavonoid content, total carotenoid and chlorophyll and Antioxidant capacity were determined by using Folin–Ciocalteu assays, aluminum chloride method, Lichtentaler method, DPPH respectively. The results showed that significant difference (
p
≤ 0.01) among small fruits phytochemical properties. Total phenolic content was in its highest value (5.096 mg GAE/g FW) in the genotype of G3 (
Rubus ulmifolius
sub sp
. sanctus
), whereas the lowest level (0.315 mg GAE/g FW) was found in the genotype of G1 (
Physalis alkekengi
). Total flavonoid content was in its highest value (14.433 mg /100g FW) in the genotype of G3 (
Rubus ulmifolius
sub sp
. sanctus
), whereas the lowest level (0.8 mg /100g FW) was found in the genotype of G1 (
Physalis alkekengi
). The highest level of total carotenoid content (20.508 μg/g FW) was found in G13 (
sambucus nigra marginata
). The highest level of antioxidant capacity in DPPH assays (
Rubus ulmifolius
sub sp
. sanctus
) were found in G3 (86.634 %). These results showed that different small fruits especially Rubus promising sources of natural antioxidants and other bioactive compounds beneficial to be used in the food or the pharmaceutical industries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ریزمیوههای دارویی,فنول,فلاونونید,فعالیت آنتیاکسیدان,فیتوشیمیایی
نویسندگان مقاله
قادر قاسمی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
ابوالفضل علیرضالو |
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
شیرین رحمن زاده ایشکه |
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25855_c1c71974cee2b8e3b06747840a772f7e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات