این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۶، صفحات ۲۹۷-۳۱۲
عنوان فارسی
ارزیابی تأثیر پوشش ژل آلوئهورای حاوی سالیسیلیکاسید و عصاره آویشن بر ماندگاری پسته تازه در طی نگهداری
چکیده فارسی مقاله
هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر پوشش ژل آلوئهورا (50 و 100 درصد وزنی- وزنی)، سالیسیلیک اسید (0 و 2 میلی مولار) و عصاره آویشن (0، 1/0 و 5/0 درصد حجمی-حجمی) بر ماندگاری پسته تازه بود. آزمون انتشار دیسک در قالب طرح کاملاً تصادفی و بررسی درصد توسعه کپک آسپرژیلوس، شمارش میکروبی، ارزیابی حسی و آزمون سنجش رنگ به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گردید. نتایج نشان داد قطر رشد و درصد توسعه کپک و شمارش کپک، مخمر و باکتری های مزوفیل هوازی در نمونههای دارای پوشش ژل آلوئهورای حاوی سالیسیلیک اسید و عصاره آویشن کمتر بود. هم چنین بیشترین میزان مؤلفههای رنگی و امتیاز در آزمونهای سنجش رنگ و ارزیابی حسی به این نمونه ها تعلق گرفت و به طور معنیداری با شاهد اختلاف داشتند (05/0>
P
). تیمارهای کنترل و ژل آلوئهورا با غلظت 50 درصد (
a
) نیز به عنوان نامطلوبترین پوششها شناخته شدند و پوشش ژل آلوئهورای حاوی عصاره آویشن و سالیسیلیک اسید در غلظت های بالا (
AST
) با قابلیت توانایی بهبود ماندگاری پسته تازه، تیمار برتر شناسایی گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آسپرژیلوس فلاووس،آلوئه ورا،پسته تازه،سالیسیلیک اسید،عصاره آویشن،
عنوان انگلیسی
The assessment of the effect of Aloe vera gel coating containing salicylic acid and thyme extract on the shelf life of fresh pistachios during storage
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to investigate the effect of
Aloe vera
gel (50 and 100% w / w), salicylic acid (0 and 2 mM) and thyme extract (0, 0.1 and 0.5% v / v) on shelf life of fresh pistachios. Disk diffusion test was done in a completely randomized design and the percentage of Aspergillus development, microbial count, sensory evaluation and color tests were assessed in a factorial based on a completely randomized design. The results showed that the mold growth development (in disk diffusion test) and total counts of mold, yeast and aerobic mesophilic bacteria were lower in the samples containing
Aloe vera
gel, salicylic acid and thyme extract. Also, the highest score and color parameters in color and sensory evaluation tests were found for the samples with above mentioned coating, which had a significant difference with the control (P <0.05). Control and treatment with
Aloe vera
gel of 50% concentration (a) were identified as the worst coatings, and
Aloe vera
gel coating containing thyme extract and salicylic acid at high concentrations (AST) were found to be the best treatment with the ability to improve the shelf life of fresh pistachios.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آسپرژیلوس فلاووس,آلوئه ورا,پسته تازه,سالیسیلیک اسید,عصاره آویشن
نویسندگان مقاله
زرین صالحی فتح آبادی |
دانشجوی کارشناسی ارشد
یحیی مقصودلو |
استاد عضو هیئت علمی
حمیدرضا اخوان |
استادیار بخش علوم و مهندسی صنایع
علی مویدی |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی
سپیده خراسانی |
استادیار بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25877_6334c3464e691cceb18eca94ea200a7b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات