این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۶، صفحات ۳۱۳-۳۲۴
عنوان فارسی
بررسی اثر عصاره برگ زیتون بر خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم خوراکی بر پایه زئین ذرت
چکیده فارسی مقاله
یکی از مهمترین نگرانیهای جهان امروز، حجم قابل توجهی از تجمع زبالههای مربوط به پلیمرهای سنتزی مورد استفاده در بستهبندی موادغذایی میباشند. بنابراین فیلمهای خوراکی زیستتخریبپذیر بهترین جایگزین برای پلاستیکها و پلیمرهای سنتزی هستند. به همینمنظور در این پژوهش، فیلمهای زیستتخریبپذیر زئین ذرت حاوی عصاره برگ زیتون در دو سطح غلظتی 10 و 15 درصد (وزنی/ وزنی)، تولید و خواص فیزیکی، مکانیکی، رنگسنجی و ریزساختار بررسی گردید. نتایج آماری نشان داد که اثر تیمار بر خواص فیزیکی، مکانیکی و رنگسنجی معنیدار (
p<0.05
) بود. نتایج نشان داد با افزودن عصاره 15درصد مقادیر ضخامت و جذب رطوبت نسبت به نمونه شاهد افزایش داشت. همچنین با افزایش درصد عصاره برگ زیتون کاهش قابل توجهی در حلالیت و نفوذپذیری بخار آب در هر سه رطوبت نسبی (33، 50 و 75 درصد) نسبت به نمونه شاهد مشاهده گردید. بهطورکلی، از نتایج این تحقیق میتوان دریافت که ترکیب کردن عصاره برگ زیتون به پلیمر زئین سبب بهبود برخی ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلم خوراکی میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فیلم خوراکی زئین ذرت،عصاره برگ زیتون،خواص فیزیکی و خواص مکانیکی،
عنوان انگلیسی
The effect of olive leaf extract on physical and mechanical properties of zein corn edible film
چکیده انگلیسی مقاله
Today one of the most important concerns of the world is the significant volume of waste accumulation associated with the synthetic polymers used in food packaging. Therefore, biodegradable edible films are the best alternative for synthetic polymers and plastics. In this study, biodegradable films of corn zein containing two levels of olive leaf extract (10 and 15% w/w) are produced and their physical, mechanical, colorimetric and micro straucture properties were investigated. The results showed that the effect of treatment on physical, mechanical and colorimetric properties was significant (p <0.05). The results showed that by adding 15% extract, the thickness and moisture absorption increased compared to the control sample. Also, by increasing the percentage of olive leaf extract, there was a significant decrease in solubility and vapor permeability in all three relative humidity (33, 50 and 75%) compared to the control sample. In conclusion, it can be concluded from the results of this study that the combination of olive leaf extract with polymeric zein improves some physical and mechanical properties of edible film
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
فیلم خوراکی زئین ذرت,عصاره برگ زیتون,خواص فیزیکی و خواص مکانیکی
نویسندگان مقاله
بهاره موسوی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
حبیب اله میرزایی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محبوبه کشیری |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
امان محمد ضیائی فر |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25878_759074145547c06da10e71c35cf70ff5.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات