این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۶، صفحات ۳۲۵-۳۳۴
عنوان فارسی
اصالتسنجی آبلیموهای مصرفی استان گلستان با استفاده از کروماتوگرافی مایع جفت شده با آشکارساز جرمی
چکیده فارسی مقاله
آبلیموهای صنعتی ممکن است دارای افزودنیهای غیرمجاز بوده که منجر به بیماریهای مختلفی در افراد جامعه میشوند. درنتیجه، استفاده از روشهای کارا و مؤثر جهت شناسایی آبلیموهای تقلبی بسیار حائز اهمیت است. در تحقیق حاضر برای اولین بار در کشور، تشخیص تقلب در آبلیموهای صنعتی در استان گلستان از طریق آنالیز اسیدهای آلی شامل اسیدسیتریک، اسید ایزوسیتریک، اسید مالیک و همچنین تعیین نسبت بین اسیدسیتریک و اسید ایزوسیتریک با استفاده از کروماتوگرافی مایع جفت شده با آشکارساز جرمی ارائه شده است. صحت روش ارائهشده، از طریق آنالیز نمونههای آبلیموی طبیعی تأیید شد. حد تشخیص و حد اندازهگیری کمی برای اسیدسیتریک، اسید ایزوسیتریک و اسید مالیک به ترتیب 2 و 5، 0/02 و 0/05، 0/2 و 0/5 میلیگرم بر لیتر به دست آمد. نمونههای آبلیموی صنعتی از برندهای تجاری پرمصرف موجود در سطح عرضه انتخاب شدند و شناسایی نمونههای تقلبی از طریق مقایسه مقادیر اسیدهای آلی با مقادیر مجاز تعیینشده توسط استاندارد اروپا، انجام شد. نتایج بهدستآمده نشان داد که روش پیشنهادی بسیار مؤثر و حساس در تشخیص نمونههای تقلبی آبلیمو صنعتی میباشد
.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آبلیمو،اسیدهای آلی،کروماتوگرافی مایع جفت شده با آشکارساز جرمی،
عنوان انگلیسی
Authentication of consumed lemon juice in Golestan province using liquid chromatography-mass spectrometry
چکیده انگلیسی مقاله
Industrial lemon juice may contain unauthorized additives that can lead to various diseases in society. As a result, it is highly important to use effective methods to identify the fake lemon juice. In this study, for the first time in our country, detection of cheating in industrial lemon juice in Golestan province is presented by analyzing organic acids, including citric acid, isocytic acid, malic acid, and also determining the ratio between citric acid and isocytic acid using liquid chromatography-mass spectrometry. The accuracy of the proposed method was confirmed by analyzing natural lemon juice samples. The limits of detection and quantification were 2 and 5, 0.02 and 0.05, 0.2 and 0.5 mg L
-1
for citric acid, isocytic acid, malic acid, respectively. Industrial lemon juice samples were selected from commercially available brands, and fake samples were detected by comparison of the amounts of organic acids with the authorized values set by the European Standard. The results showed that the proposed method is very effective and sensitive in detecting cheating samples of industrial lemon juice.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آبلیمو,اسیدهای آلی,کروماتوگرافی مایع جفت شده با آشکارساز جرمی
نویسندگان مقاله
مهدی مهام |
استادیار گروه شیمی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران
روح اله کرمی اسبو |
استادیار مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کل کشور، تهران، ایران
محمد حسین شجاعی علی آبادی |
مدیر عامل آزمایشگاه علوم حیاتی فاروق، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25879_3547dd6e707190cb97ff445d8eff42fa.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات